שאלה על סולמות

maverick88

New member
שאלה על סולמות

מה הבדל בין ASCENDING DESCENDING MINOR? ומזה HARMONIC MINOR מה ההבדל בינו לשאר? תןדה

loomer4

New member
אמממ

לא יודע מה זה ASCENDING DESCENDING MINOR, אני חושב שזה מינור מלודי, שזה אומר שמעלים את הדרגה השישית והשביעית (אשר מונמכות במינור) בחצי טון. לדוגמא דו מינור : דו רה מי במול פה סול לה במול (b6) סי במול (b7) דו מינור מלודי יהיה כך: דו רה מי במול פה סול לה (6) סי (7) אגב, במוזיקה הקלאסית, התאוריה הייתה שכאשר יורדים ממינור מלודי, יורדים טבעי. Harmonic minor זה סולם מינור הרמוני. סולם מינורי בו השבע (אשר בבסולם מינורי מונמך בחצי טון) מוגבה בחצי טון. דו מינור טבעי: דו רה מי במול פה סול לה במול סי במול דו מינור הרמוני: דו רה מי במול פה סול לה במול סי.

GuitarAsMouth

New member
תשובות

ascending = עולה descending = יורד לגבי זה אני מניח שהכוונה היא לטונים של הסולם בסדר עולה \ יורד. מינורי הרמוני זה אם ניקח את A כדוגמא: A B C D E F G# A מה ההבדל בינו לבין השאר? המרווחים בין הטונים.

סמתוכה עשיתם כאן

אחי, נאמר שהמינור הטבעי הוא: דו רה מיb פה סול להb סיb. בסולם הזה אין טון מוביל אז הקלאסיקאים העלו את הדרגה השהיעית בחצי טון ככה שיצא: דו רה מיb פה סול להb סי דו. ושמו מינור הרמוני כי הוא השתנה מסיבות הרמוניות. עכשיו, בין להb לסי נוצרה סקונדה מוגדלת (טון וחצי) מה שנשמע להם יותר מדי ערבי, אז הם העלו גם את הדרגה השישית: דור ה מיB פה סול לה סי דו והוא נקרא מינור מלודי כי הוא שונה מסיבות מלודיות. בגלל שכשיורדים את הסולם הזה הוא נשמע מז'ורי לגמרי עד הדרגה ה-3 (מיb) אז הקלאסיקאים יורדים אותו במינור טבעי, כדי לשמור על הגוון המינורי.

loomer4

New member
שזה מה שאמרתי ../images/Emo13.gif

רק בלי ההסבר מדוע זה ככה.

GuitarAsMouth

New member
חחחח

מאיפה אתה יודע את הסיבות לשינוי? יוהאן סבסטיאן דיבר איתך אתמול?

Molchansky

New member
עדיף שלא תכתוב

הסיבות שהוא כתב נכונות, וזה דבר ידוע ההתפתחות של המוזיקה די מתועדת ע"י תיאורטיקנים עוד מתקופת הרנסנס אז אם אין לך משהו מועיל להגיד אל תגיד כלום

../images/Emo121.gifהאמת שאני במגמת מוזיקה

והיחידים שדיברתי איתם על זה הם תלמידים
פשוט היה לי ספר של אחותי שקוראים לו אומנות המוזיקה. ספר שקשה לקרוא ולהבין ממנו אבל פה ושם הוא נותן לך הרבה הסברים. אני עכשיו לא מוצא אותו למרות שפסח...

למעלה