שאלה על סויה

שאלה על סויה

שלום לכולם ולאלפקה
אחרי כמה דיונים בפורומים אחרים וקריאת מאמרים שלא מספקים יותר מדי תשובות ברורות חשבתי שאולי מכם תגיע הישועה: מה הסיפור של סויה? יש את אלו שטוענים שזה הכי בריא שיכול להיות ומונע סרטן ויש את אלו שטוענים שזה מאוד לא בריא ומגדיל את הסיכויים לסרטן. מצד שלישי, היות שאני אלרגית לחלב (בין היתר) סויה מהווה חלק חשוב מהתפריט שלי וגם אם זה מותר בכמות מוגבלת, למה הכוונה ב"מוגבלת"? איזו כמות נחשבת סבירה? ואם נניח ואני אחליט לאור המידע הזה להפחית את צריכה הסויה, מה אפשר לאכול במקום? איזה חלב אפשר לשתות עם הקפה והשייקים? (חלב אורז וקוקוס לא מתאימים, כבר ניסיתי) ומה עם רוטב סויה, גם קריטי? כל המחקרים האלו גורמים לי לחשוב שאולי הכי טוב לחזור לחיות על אנשור...

tommythecat

New member
בפעום המליון

סויה תשרוף לכם את המוח. את כל היתרונות שיש בסויה, אפשר להשיג ממקורות מזון אחרים, ולאור המחקרים האפידמיולוגיים העדכניים, יש חשש כבד שצריכת סויה מעלה בצורה משמעותית את הסיכון לדמנטציה (אבל -ל-א- דמנטציה אלצהיימרית). רוטב סויה, לפחות זה שאני מכיר, עשיר מאד ברכיבים שנקראים AGE. הסבר על AGE ניתן למצוא ב(1). יוסי (1) http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_glycation_endproduct

אילו מקורות אחרים?

חלב? אני אלרגית, מצטערת. התפריט שלי מוגבל גם בגלל שאני חולת צליאק מה שאומר שאני לא צורכת הרבה מוצרי סויה מתוך בחירה חופשית אלא בעיקר כי אין לי יותר מדי אפשרויות אחרות ולהוריד סויה לגמרי מהתפריט אומר לחזור לחיות על אנשור שזו לא אפשרות יותר מדי טובה. אפשר לשאול מה זה "דמנטציה"? ומצטערת אם הנושא נטחן מליון פעם מה לעשות שאני לא קוראת בפורום הזה באופן קבוע, מה גם שכל שבוע בערך יוצא מחקר חדש שאומר דברים חדשים (ודווקא "שורף את המוח" זה משהו שלראשונה אני שומעת על סויה כאן).

השאלה היא מה את צריכה מחלב

או מחלב סויה, ואז נוכל להגיד לך באילו מקורות אחרים זה נמצא. בגדול אין בהם איזה רכיב תזונתי בלעדי, ובסויה כאמור יש לא מעט רכיבים שכדאי להימנע מהם. אם מה שאת צריכה זה משהו לשים בקפה וכו', אז כנראה שזה קצת בעייתי. אין אף חלב אורז שעובד כמו שצריך? דמנציה = שיטיון = http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9F

דווקא ממך ציפיתי שתביני מייד...

הבעיה שלי היא לא שאני מחפשת מקורות תזונתיים כלשהם אלא שאני מחפשת מה לאכול בגלל אפשרויות תזונה מאוד מוגבלות, צליאק+אלרגיה לחלב וסויה מספקת לי הרבה אפשרויות כדי לא למות מרעב ואפילו להנות האוכל. כמה כבר אפשר לחיות על אורז וירקות? בני אנוש צריכים יותר מזה.

תיארתי לעצמט שזה העניין

אז אפשר לנסות לצמצם את הצריכה, ולחפש תחליפים אחרים... לצערי לי אין את הבעיה הזו (ולמעשה מסויה אני נמנעת כי היא עושה לי בעיות), אז אין לי ידע בנושא של תחליפי חלב מהבחינה הקולינרית

השאלה אילו תחליפים יש

חוץ מאנשור הכוונה
וזה לא רק תחליף חלב אלא תחליפי אוכל באופן כללי. כל מה שאני אוכלת כמעט מבוסס על סויה וטופו, אם זה המוקפצים שלי, אגרול, בלינצ'ס, שייקים...

איפה הסויה באותם מוקפצים

אגרולים וכו', הכוונה לרוטב סויה? לא נראה לי שפעם ב שאת אוכלת את הדברים הללו הסויה כל כך משפיע.. אפשר לאכול מידי פעם. תחליפים למה עוד את צריכה?

אז זהו, שאני לא אוכלת את זה פעם ב

אני אוכלת את זה לפחות פעם בשבוע ולפעמים יותר. אני צריכה תחליפים לאוכל, אני לא אוכלת כל מה שמכיל קמח וחלב ומעט מאוד אוכל מעובד (בגלל המרכיבים הבעייתיים). אני גם אוכלת הרבה גבינות טופו ושותה חלב סויה ויוצא שכל יום בעצם אני צורכת סויה בצורה זו או אחרת. אגב, שאלתי בעוד פורומים וכמובן שבכל מקום התגובות שונות. בפורום של מומחים המליצו לי לעשות כמה בדיקות לבדוק את הנטיה שלי למחלות שחשודות שצריכת סויה מופרזת גורמת להן ואם אני לא בקבוצת סיכון אין לי מה לדאוג. זה עוד קטע שמשגע אותי, שכל מומחה אומר משהו אחר.

הבעיה היא שעדיין אין דיעה מוחלטת

לגבי סויה, יש בעד ויש נגד.. כל יום סויה זה באמת מוגזם מידי, אני צורכת בערך פעמיים בשבוע.. בשר, ביצים את אוכלת?

פחות מאשר סויה

וגם לגבי בשר וביצים הדיעות חלוקות. כל יום זה מוגזם לדעתך, אז מה האלטרנטיבה? וזה לא שכל יום אני צורכת סויה בכמויות אבל עדיין זה מהווה חלק חשוב בתפריט שלי.

בתור טבעונית התפריט שלי מורכב

מהמון דגנים קטניות ירקות ופירות (מבושלים, מאודים, טריים, כל מיני שילובים), מאפים שונים.. אבל אני מבינה אבל שאת לא אוכלת קמח? אז עם מה את אוכלת גבינת סויה למשל?

כעיקרון אפשר להכין לחם מיוחד

מקמח תירס, סויה או אורז אבל אני לא מתה על הלחמים האלו כי יש להם מרקם אחר ואחרי שמקפיאים אותם הם לא יוצאים משהו. אני מכינה לי בלינצ'ס במלית שמנת טופו (יוצא מדהים) ומדי פעם אוכלת כריך עם לחם מיוחד או פריכיות אורז, אבל מעדיפה את הבלינצ'ס כתחליף. ירקות זה טוב אבל הם לא נותנים יותר מדי אנרגיה והם גם לא מספיקים מבחינה תזונתית. קטניות אני לא אוהבת, רובן קשות מדי לעיכול...

אולי תמצאי כאן משהו

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=301&msgid=81478101 זה פורום צמחונות וטבעונות ככה שרוב אם לא כל המתכונים הם ללא חלב, אולי תמצאי משהו מעניין..

האמת שכבר בדקתי אצלם

יותר מדי מתכונים בלי חיטה לא מצאתי אבל תמיד אפשר להמיר קמחים. תודה רבה

אגב, הם צורכים המון סויה

שם אני לא שואלת מה דעתם על הסויה כי אני זוכרת מה היה כשהטענות נגד הסויה רק התחילו, הם הגנו על הסויה בטירוף והביאו טיעונים שהמקור לקטילת הסויה הוא במגדלי הבקר...

זה בטח היה אישעם ../images/Emo6.gif (לא חשוב)

יש מתכונים נורא טעימים עם קטניות, עזבי קשות לעיכול זה טעים

אז איפה הם?

מספרת על מתכונים ולא מביאה? לא יפה? בשביל מה המציאו את הקרבוסילן?

One Echoe

New member
כמובן שהמנהל פה מגזים.

זה הכל עניין של איזון;אני גם צורך כמעט כל יום סויה, בערך כמו מיליוני אנשים ביפן ובסין. אם את ממש דואגת, תגבילי את זה לכמה פעמים בשבוע.

למעלה