אחד? אמרתי שקראתי כמה, לא?
וכן, קראתי את אלריק ממלינבונה ואת "ספן על ימי הגורל" (אם לתרגם ישירות משפת המקור) - קראתי אותם באנגלית, לפני שתורגמו, וקראתי עוד כמה דברים שמורקוק כתב. אלריק ממלינבונה (שנכתב בערך ארבע או חמש שנים אחרי "אבי סער" שנועל את הסאגה) הוא ספר לא ממש מוצלח, שנראה כמו קווסט ממוחשב. הסצנה באמירון למשל, נראית כמו טבלת היתקלויות - אלריק הולך, טראח -נתקל בשלושה אנשים עם פרצוף של חזיר. הולך עוד קצת - הופ, הנה לנו איש עם 15 ראשים של נחש, ומעבר לסיבוב יש מין דבר גדול שמחליף צורות. ואחר כך יש קרב עם יירקון. כשאין שם תיאורי היתקלויות, אנחנו זוכים לשמוע על המחשבות העגמומיות שעולות במוחו של אלריק כשהוא מביט בראי - לא משהו שאי אפשר למצוא בשום בלוג של ילד בן 15 ששומע יותר מידי רוק כבד. כשיש פוטנציאל להתרחשויות מעניינות, כמו למשל המפגש עם ראקהיר או המבצע עם הספינה ששטה בים וביבשה, מורקוק ממהר לסגור עניין ולרוץ הלאה. הספן על ימי הגורל נראה כמו טריפ על אקסטזי - אלריק עולה פתאום על אוניה מלאה בטיפוסים מוזרים, מגיע לאיזה מבוך חסר משמעות כדי להציל את הרב יקום ונלחם שם נגד בבונים כתומים ותולעים מסריחות, ובסוף יש איזו סצנה דווקא מעניינת של ארבעה גיבורים הופכים לאחד (לא במובן הארוטי של המושג!) שנגמרת חיש קל, ולאחריה אלריק נבעט מהיתקלות להיתקלות, תופס טרמפים על ספינות, ובדרך הורג את הדמות המעניינת היחידה בספר הזה. בכל הספרים אפשר לשים לב לתופעה מעניינת - מורקוק תוקע את אלריק במצב שאי אפשר לצאת ממנו בשלום - ואז פותר אותו על ידי "דאוס אקס מכינה" - האל מתוך המכונה, במובן המילולי של המילה - אלריק פתאום נזכר, ממש במקרה, באיזה לחש עתיק שקרא פעם בספר הטלפונים של אבא שלו (סדריק ה86, הקיסר ה427 של מלינבונה) ומזמן איזה אל שמסדר את העניינים, כדי שאלריק יצטרך "להזכר" בלחש חדש ולא למחזר את הישן, האל אומר לו משהו בנוסח "מעכשיו אני פטור מהחובות שלי לאבותיך, אז לך תז%$#ן ואל תקרא לי יותר למה אני לא אבוא", מה שמאפשר לנו לחזות באלריק מזמין חילוץ ממירקלר שר החתולים (צריך למצוא חתלתול שהלך לאיבוד), מפילט גבירת הציפורים (מפלצת מעופפת חטפה אותו למטרה טובה, אבל הוא לא יודע את זה), מנומרנומרק אדון החרקים (מסתבר שנחיל ארבה יכול לטרוף מפלצות עם כרבולת שזורקות פריסבים קטלניים!), מהסאטאטאטק אדון הזוחלים (שמגיע בדמות זיקית ענקית וטורף את פרפר התוהו הדביק), ומ669 (הוא נתקע בנחל דרגות ונגמרו לו המים). יש למורקוק רעיונות מצויינים ומקוריים, זה נכון (למרות שהוא נוטה למחזר את ההתקפות על טנלורן), אבל הוא עצמו סופר די בינוני.