שאלה על נשימה

שאלה על נשימה ../images/Emo12.gif

נתקלתי בשיעור בטלויזיה על שיחרור כתפיים, אני לא יודעת לאיזה "זרם" זה שייך טאי-צי´ או משהו אחר
התרגילים התבצעו בידיים (בצורה סימטרית) כל פעם בתנוחה אחרת פעם ידיים ישרות מול הקרקע, ידיים למעלה, ידיים לצדדים בצדי הגוף וכד´.... המדריך הסביר שצריך לנשום נשימות של 8 מעגליות, ולרכז להרגיש את האנרגיה בקצות האצבעות. אולי מישהו יכול להסביר לי מהי נשימה מעגלית ? ואיך היא מתבצעת ?

מלאווח

New member
לדעתי כנראה מדובר ב

בסן צ´ואן (חלק מהטאי-צ´י). הנשימה היא לא העיקר כאן, למרות שבמהלך התרגול יש לשים לב אליה. מה שחשוב הוא ביצוע התרגילים הללו באופן רפוי, ו"לשקוע" בתוכם, בטוטאליות. התרגילים הנ"ל נועדו כדי "לסדר" את האינסטלציה בגוף, את זרימת הצ´י. בסין, התרגילים הללו הם הבסיס לכל אומנות לחימה, וזה מה שתלמידי שנה ראשונה של טאי צ´י עושים - רק את התרגילים הנ"ל. אצלנו במערב זה פחות תפס, כולם רצו מהר לטאי צ´י ותוך כדי שילבו את התרגילים. לגבי ביצוע, עדיף לקחת שיעור שניים באיזה מקום ואז לרוץ עם זה... מלאווח

מלאווח

New member
לא מכיר את המונח הזה

אולי שמונה סינים שנושמים ויושבים במעגל :)

נשימה מעגלית ../images/Emo140.gif

אני לא בדיוק יודעת אם לזה התכוון המתרגל בתוכנית הטלויזיה בה צפית,אבל.. נשימה מעגלית זהו סוג של טיפול אלטרנטיבי בעזרת טכניקת נשימה מסויימת וכמובן עם מטפל צמוד שמלווה ותומך את עושה יופי של "ניקיון" פנימי זהו תהליך קשה וכואב אבל, כולנו צריכים את זה בצורה זאת או אחרת בהצלחה

יכול להיות שהנשימה משמשת גם לטיפול

אבל לא במקרה הזה, כי פה הוא העביר תרגילים לשחרור הכתפיים, התוכנית שמשודרת ב"חיים הטובים" בא ללמד איך לעשות את התרגילים (כמו שיש התעמלות בוקר עם מאמן/מאמנת ואת עושה את התרגילים מולם/מול הטלויזיה
) אבל טוב תמיד לדעת שקיימים עוד צורות של נקיון פנימי
תודה אהבתי את הניק שלך

אינקה

New member
../images/Emo20.gif נשימת 8 מעגלית

על פי השם אני מעריך כי מדובר בטכניקה היוגית הבאה ה"סוגרת" מעגל של נשימה לפי מקצב של ספירת 8 פעימות: שאיפה (בטן-חזה-כתפיים) - 8 החזקת ריאות מלאות אויר - 8 נשיפה (בטן-חזה-כתפיים) - 8 החזקת ריאות ריקות מאויר - 8 וחוזר חלילה. הנשימה אמורה להיות "מעגלית" בשני מובנים: האחד פעילות מעגלית של דסר הנשימה - מתחיל ממילוי הבטן באויר, אח"כ חזה ובסוף כתפיים מתרוממות למילוי חלקן העליון של הריאות. התתהליך מתבצע כאילו יש כדור המתנפח בבטן ועולה וממלא את כל הריאות - והפוך בנשיפה. המובן השני הוא סדר הנשימות המחזרי הכולל שאיפה-החזקה-נשיפה-החזקה וכו´. יש לשים לב כי הנשימה אינה מאומצת, ואין לבצע יותר מפעמים אחדות בהתחלה, ולעלות את מספר הםעמים בהדרגה. הנשימה הזו אמורה להיות "מושלמת" ולהניע תהליכים של שינוי פנימי פיסי ואנרגטי. כתבתי "אויר", אבל במקור נכתב "פרנה" - אנרגיית חיים. אישית איני ממליץ על הטכניקה, אלא עם כן היא מבוצעת בהתכוונות ולא באופן רצוני. בהצלחה

וואו זה נשמע "קשה" ../images/Emo13.gif

המקסימום בנתיים שאני יכולה לנשום בהתכוונות הוא של 4/5, וגם זה מרגיש "משונה". תודה אינקה

למעלה