יש הנחות יסוד מובלעות בדבריך,
שהמיושן יותר הוא פחות טוב, או שנוחות נקנית בכסף, או שמתוחכם יותר הוא מתאים יותר. לא אמרתי שללכת יחפים זה טוב יותר, אלא שזה אפשרי, ולכן מכניס לפרופורציות את תפקידו של ציוד הטיולים. נעלי ריצת שטח הן לא בהכרח זולות יותר באופן משמעותי מ"נעלי טרקים" ממוצעות. ולמעשה, בחישוב לטווח ארוך, הן אפילו יקרות יותר כי הבלאי שלהן מהיר יותר. מה זה אומר ? שאם הן יקרות יותר פר קילומטר שטח, הן נוחות או טובות יותר ? - כמובן שלא. הן נוחות וטובות יותר לדעתי כי הן קלות על הרגליים, אווריריות יותר, ומאפשרות טווח תנועה טבעי יותר לרגל. כאן התחלתי. וזה מה שמעניין אותי. זאת ההמלצה שלי לאחרים - לנסות את הקונספט הזה, כל עוד תנאי השטח אכן מאפשרים (ואני טוען גם שהן מתאימות לטווח עצום של תנאי שטח). הקיט שלי לא כולל שום פריט שנבחר כלאחר יד, מרמת הגפרור לרמת האוהל. רוב הציוד שיש לי הוא ציוד טיולים יעודי (כל הבגדים למשל, פרט לתחתונים). חלק מהציוד עבר התאמות, חלק הכנתי לבד (שקי חפצים אטומים למים, למשל). פריטי ציוד מסויימים היו יקרים מאוד, בטווח המחירים שחנויות בארץ לא מחזיקות כי אין דרישה. פריטי ציוד אחרים היו בטווח המקובל, ויש כאלה שבעלות אפסית. כולם יחד מרכיבים קיט קוהרנטי ומדוייק שהשתמשתי בו בטווח תנאים דורשני למדי עבור המטייל הממוצע, אני חושב. לקח לי שנה להפנים את רעיונות ה-ultralight ולבנות קיט לפיהם, לנסות אותו ולראות מה עובד עבורי. כמדריך בחוגי הסיירות בארץ, היו לי קונספטים מאוד ברורים לגבי מה צריך להיות למטייל. ההיכרות עם רעיון המשקל הקל שינתה את סגנון הטיול שלי באופן מהותי. ובאשר למספרים, ובכן, טיילתי באירופה בחורף עם ציוד קמפינג וחורף מלא (אוהל, שק"ש, בגדים לקור וגשם, וכמובן כלי בישול וכו' +... גיטרת טיולים !) במשקל כולל של 8.5 ק"ג. זה 7.5 אם משאירים את הגיטרה בבית. נראה לי, על סמך מספר זה, שאני מבין משהו לגבי ultralight...
כשיבוא היום שאני אפגוש "תרמילאי טירון" שנכנס לחנות לציוד טיולים כדי להצטייד לקראת "הטיול", ולא ניסו לדחוף לו "נעלי טרקים" גבוהות, קשוחות ויקרות, אני אקבל את דבריך בקלות... זה נכון שהטווח קיים, והוא קיים בעיקר עבור מביני העניין. הרושם שאני מקבל הוא שיש שני פריטי ציוד שהם בקונצנזוס - נעליים ותרמיל - בהם משקיעים רב התרמילאים הלא מנוסים את הונם, בעידודו של הצוות המקצועי בחנויות. כל מה שמעבר לזה הוא אקסטרה. הייתי רוצה לראות איך משכנעים מישהו שהוא יכול להסתפק בתיק קטן יותר, פחות משוכלל וקל יותר, ושעדיף לו להשקיע את כספו במערכת ביגוד איכותי, קל משקל וקטן נפח, שיאפשר לו טווח נוחות גדול מהממוצע המקובל. אני לא חושב שזה קורה בארץ. אבל מי יודע, אולי אני טועה לגמרי.