שאלה על נכסים

electrolite15

New member
שאלה על נכסים

רציתי לשאול שאלה כללית בנוגע לקנית דירה/בית נאמר בגודל של 100 מ"ר

רבות דובר כאן על כך שבתי ספר טובים נמצאים באזורים יקרים ובאזורים כאלו מן הסתם מכירי הדירות גבוהים

אם יש לי דירה בישראל שנת בנייה 1983, ללא טאבו, אך במיקום מרכזי בעירי (רמז לא ת"א) זו לא שכונת פאר אך גם לא שכונת עוני (כן כמו השיר ההוא מהתכנית המיתולוגית) מקום סביר לגמרי ושוויה 1,000,000 ש"ח, איזו דירה אוכל להחליף תמורתה בערים הבאות?

טורונטו
קלגרי
ברנבי (או כל עיר פרברית אחרת בסמוך לונקובר)

ויש לי עוד שאלה: הוזכר כאן גם שבאזורים פחות טובים בטורונטו יש כנופיות סמים ויריות. אני חייבת לציין שבישראל תופעת והיריות ברחוב לא קיימת גם באזורים פחות טובים וכמו כן שאם כבר יש יריות אין במסגרת חיסול חשבונות של כנופיות פשע אז אלו נעשות בכל רחבי הארץ גם באזורים יותר טובים וגם סתם באזורים ציבוריים

סכום של 300K$ יכול לקנות דירה/בית קטן באזורים

לא יקרים של הערים שציינת. בקלגרי כנראה תקבלי יותר מטראז'/חדרים או שכונה יותר טובה תמורת הכסף.

שחקי עם מנוע החיפוש הזה:
http://www.realtor.ca/index.aspx

שתי הערות:
1. בקנדה כמעט ואין בתים של 100 מ"ר, בדיוק כפי שכמעט ואין דירות בנות יותר מ-3 חדרי שינה.
2. עצה: אל תקנו על ההתחלה. שכרו למס' חודשים, ורק כתרגישו ותדעו היכן אתם רוצים לגור - קנו. בשלב זה אני מקווה שכבר תהיה לכם פרנסה, ותוכלו גם לקבל משכנתא משופרת.

לא כ"כ הבנתי את השאלה לגבי הפשע. בכל עיר יש איזורים יותר מסוכנים, בהם עדיף לא להסתובב מאוחר בלילה/לבד/כאישה. להבדיל מבארץ לא שמעתי כאן על מכוניות מתפוצצות, ובכלל, אנחנו היום לקראת סוף פברואר, ורק השבוע היה כאן מקרה הרצח הראשון לשנת 2014. נדמה לי שזה הרבה פחות רציחות מאשר בארץ.

electrolite15

New member
תודה על הלינק

אם אין דירות של שלושה חדרים או בתים של 100 מ"ר אז אילו בתים יש?

בקשר למה שכתבתי בעניין הפשע הוזכר כאן מספר פעמים, לפחות לגבי טורונטו שיש אזורים של העיר בהם קרבות ירי הם דבר שבשגרה

לא כתבתי שאין דירות שלושה חדרים.

כתבתי שקשה למצוא דירות בנות יותר מ-3 חדרי שינה (כלומר יותר מ-4 חדרים, ע"פ הז'רגון הישראלי). מי שזקוק ליותר מ-3 חדרי שינה עובר לצמודי קרקע למיניהם (מחוברים או לא) שגודלם, לפחות ע"פ מה שאני מכיר מונקובר, לא יפחת מ-120-130 מ"ר ובדר"כ ינוע בטווח של 150-300 מ"ר).

לגבי הפשע, יש כנופיות פשע בכל עיר בקנדה (בדיוק כפי שיש כאלו בישראל), ויש חיסולים, לרבות אפשרות לכדורים תועים פה ושם. להגדיר זאת כ"קרבות ירי הם דבר שבשגרה" זו הגזמה, בוודאי כשיודעים היכן פוטנציאל הפשע האלים גדול יותר. גם בהקשר הזה, ככלל אצבע, ככל שהשכונה יוקרתית/יקרה יותר, כך היא גם אמורה להיות בטוחה יותר.

פורטי40

New member
עם 60 מקרי רצח בשנה בעיר של מיליונים

זה שיעור פשיעה נמוך. המקום המועד כאן בטורונטו, הוא איזור JANE AND FINCH . שכונות עוני יש בREGENT PARK וגם ST. JAMES TOWN - אבל אין שם "קרבות יריות"

shuttles

New member
ב-300K$ - שום דבר נורמלי

לא דירה ובטח שלא בית.
מה כן?
דירת קונדו או בית שיהיו מאוד ישנים וידרשו הרבה תיקונים ושיפורים (החלפת גג, חלונות, רצפות, מטבח, שירותים, צינורות, עיטום מחדש של הבית, תיקון רטיבות במרתף של הבית וכו'). בקונדו תשלם גם דמי ניהול אסטרונומיים, כי בניין ישן דורש תחזוקה רבה (כמה, או אפילו כמה וכמה, מאות דולרים בחודש).

זה בערים הגדולות ובסמוך להן. בערים קטנות ומרוחקות המצב יכול להיות שונה. רק שקונדו לא סביר שתמצא שם בכלל.

giri

New member
בקלגרי תוכל לקנות איזה קונדו קטן לדעתי

אם אתה מחפש איזור שבו תרצה לחיות עם משפחה, איזור נעים וטוב, זה לא זול.
מה שיותר סביר הוא להכנס למשכנתא מסויימת (קטנה יחסית) על בסיס הסכום הזה כתשלום התחלתי. באיזור החמש מאות כבר מאד סביר למצוא משהו נחמד למשפחה באיזור טוב.

יש בטורונטו דירות של 1000SF, החל מ 120 אלף

דולר, זה מתחיל בדירה ישנה בבניין שגרים בו בעיקר אנשים מעוטי הכנסה. (אבל התשואות מהשכרה מצויינות)

ויכול להגמר בדירה טובה בבניין טוב אבל ישן. בסכום של 300,000 דולר.

אם יש לך 300,000 דולר במזומן, את יכולה לקבל משכנתא של עד 600,000 דולר ולקנות ארמון של 3000 רגל רבוע בשכונה טובה מאד.

המשכנתאות כאן לא יקרות, ואין בהן תשלומים נלווים, רוב האנשים במצבך היו קונים טאון האוס ב 500-600 אלף דולר, ולוקחים משכנתא של 200-300K, מייד אחרי שאחד מבני הזוג הסתדר בעבודה קבועה.

אם את רווקה, ב 350,000 דולר אפשר למצוא דירת חדר שינה אחד וסלון, במגדל מפואר עם כל הפינוקים במרכז טורונטו.

בהצלחה.

למעלה