שאלה על ניקוי שטיח

שאלה על ניקוי שטיח

שלום לכולם אתמול נשפכה כמות בהחלט מכובדת של קפה על השטיח בחדר שלי. בהיעדר טלק ובעצתו של חבר- שפכתי על הכתם קמח (זה הזמן להגיד לעצמכם "מה הוא חשב לעזאזל?!?!). בכל מקרה, לאחר שהבצק על השטיח סירב לעשות סימנים של יעילות, שפכתי על זה הרבה מלח בכדי לספוח את המים. כעת יש לי שטיח צפוף צפוף עם בצק יבש על גביו. לא את כל הבצק ניתן לגרד החוצה. מה עושים????????????????????? (בחיי שזה סיפור אמיתי. הרעיונות המוזרים שתקופת בחינות באוניברסיטה גורמת לך להמציא). תודה רבה לכל מי שעדיין לא התפקע מצחוק ומנסה לחשוב על פיתרון יצירתי -רועי- נ"ב- יש לציין שמדובר בקטע של שטיח צפוף מאוד מקיר לקיר, כך שלנתק אותו מהרצפה זה בלתי אפשרי.

maybesure

New member
פתרון יצירתי

לאפות את השטיח אולי תצליחו להוציא ממנו פיתה
אבל ברצינות: טלק/קמח מפזרים עם שמן כדי לספוג אותו, בשום אופן לא על נוזלים שהינם על בסיס מים! בוודאי שזה יהפוך לבצק/דבק. לקפה היית אמור פשוט לספוג עם ניירות סופגים שוב ושוב עד שהניירות יוצאים יבשים, ואם זה קפה שחור פשוט לשאוב את הגרגרים, אפשר גם לנער ואם ממש חייבים אז "לסרק" בעזרת רב-מגב או מגב או מברשת. את הכתמים אם נותרים, מנגבים שוב ושוב במטלית טבולה במים, וכשנקי מנגבים ניגוב אחרון במטלית ספוגה בחומץ. כתמי קפה יורדים בקלות בעזרת סתם מי ברז. מה עושים עכשיו? אולי רק הרטבה טובה של השטיח במים, ממש טבילה הגונה והשריה יציליחו למוסס את בצק הקמח/מלח הזה. כשהוא מתייבש סופית לרוב לא ניתן להסיר אותו. מאחר וזה שטיח קיר, לא נראה לי שיש פתרון. כל הרטבה תשאיר כתם ואולי אף תיצור רטיבות מצטברת.

maybesure

New member
לדעתי

זה עלול להפוך לדבק פחות גושי אבל עדיין דבק. המלח ספח אליו נוזלים וייבש את הבצק. אולי לנסות לפורר קודם ולשאוב/להבריש. אם השטיח שעיר, אפשר לנסות לסרק אותו בעדינות בעזרת מברשת שיער או מסרק - בלי למרוט אותו. אם הוא שטוח בלי שיער - הייתי מנסה בעזרת נייר לטש עדין לפורר את הבצק. רק לאחר סילוק שכבת ה"יציקה" הייתי מנסה לנגב ברטוב. המלצה נוספת: לנגב בעזרת מגבונים לחים. לפעמים הם מסירים דברים שחומרים אחרים לא מצליחים. דבק אורנים למשל.

אוצה

New member
אם פטנט המגובנים של מייבישור לא עובד אז

בעדינות מירבית הייתי לוקחת סכין גילוח (אלו המרובעים החדים) ולאט לאט "מגלחת" את הבצק מהשכבה העליונה של השטיח. צריך מאוד להיזהר ולא לגלח עמוק מידי שלא תקבל קרחת בשטיח אבל אם תשתשמ בסכיני הגילוח המרובעים (קונים בבית מרקחת), ותעבוד רק צמוד לקו של הבצק- אולי תצליח להוציא את העיסה. אח"כ הייתי מנקה עם חומר לניקוי שטיחים את הכתם. אני ממליצה על חומ ריקר אבל מעולה שנקרא TUFF (שאצלי מוצאי לכלוכים נוראיים שמשריאים הילדודס).

maybesure

New member
תספר לנו

מה ניסית ומה הצליח, חשוב ללמוד מכך. הרעיון של אוסה באמת מעניין. בהצלחה

נירה63

New member
שטיח וחתול מה ואיך מטפלים?

יש לי שטיח לסלון מצמר מקסים אבל הוא מגולגל כמעט כל השנה. לקראת החורף אני מאוד רוצה לפתוח אותו לנקותו ולפרוס בסלון אבל מנסיוני, שערותיו של החתול שלנו יורדים ומכסים את השטיח. האם ניתן לעשות משהו בנידון?

maybesure

New member
פרוות בע"ח

מטאטא של "רב-מגב" מסיר את הפרווה בקלות משטיחים, אם הם עשויים באריגת שטיחים רגילה ולא הלולאות הגסות האופנתיות עדיו או רצועות העור שאותי מצחיקות כל פעם שאני רואה את השטיחים הללו כי הם בכלל לא נעימים למדרך. אבל אם השטיח הוא שטיח רגיל - המטאטא הנ"ל מעולה. ויש גם את השיטה שראיתי באיזה סרטון שמלבישים על היד כפפת גומי רגילה מהישנות והטובות - מרטיבים אותה מעט ומעבירים את היד בתנועות גריפה - כל הפרווה נאספת ואפשר להרים אותה ישר לפח. ויש את המברשת הקטיפתית האדומה - ניתנת לקניה בחוברות של כרטיסי האשראי - מעולה בעיקר לבגדים - בשטיח היא תהיה עבודת פרך. ואפשר גם עם רצועות מסקינגטייפ רחבות, מדביקים ומסירים והפרווה נדבקת לסרט ההדבקה,מצריך יותר מפעם אחת בכל שימוש -מתאים יותר לריפודים. ויש את הגלילים הדבקים, כזה עם מסקינגטייפ שצריך להחליף לו מילוי מפעם לפעם, אבל יש גם כזה שעשוי גומי מיוחד כחול, מעבירים על השטיח/ריפוד/בגד - ושוטפים מתחת למים זורמים, מנגבים ומעבירים שוב והוא טוב לכל החיים.

גאוי7

New member
לי לא עזר כלום - אצטרך לקנות שטיח בגוון כהה א

או בינוני - השטיח הלבן ((+ דוגמא צבעונית ) - נהיה בז' , כי חתוליי הם בגווני אפור שחור,

maybesure

New member
מוזר

כי הפרווה לא אמורה להשאיר צבע, אם שואבים או אוספים השיער אין סיבה ששטיח לבן יהפך לבז'. מה שכן יכול ללכלך אותו הוא שומן הגוף הטבעי של בעלי החיים - לפעמים פנטסטיק יכול להסיר זאת בקלות אבל צריך שטיפה רצינית. כשיש בעלי חיים - באמת לא רעיון טוב שטיחים או רהיטים בלבן.

גאוי7

New member
אולי איכותו היתה ירודה

הוא מראש נקנה בזול , ולאחר שנשפכה עליו כוס קפה שלא באשמתי זה כבר סתם את הגולל - ואלף דברים שניסיתי לא עזרו בידי, אני מתנחמת שהוא שימש כשטיח זמני ( אך יפה ) בדירה שכורה , לפחות עכשיו אדע מה לקנות שיתאים לצבע הפרווה של 2 החבר'ה הפרוותיים - כהים
(לצערו של השטיח הז"ל ) עדיין לא השלכתי אותו כי כאב לי הלב , אבל במצבו לא אחזיק אותו - מקסימום עוד ניסיון אחד עם המון מים, פנטסטיק מסיבי - + מלבין כביסה - וישר משם לפח.

maybesure

New member
איכות ירודה

אינה סיבה ללכלוך. כמו שכתבת: כתמי שתיה/מזון, בע"ח - אלו הם הגורמים. אני הייתי נותנת לו עוד צ'אנס בדיוק כפי שכתבת עם אותם חמרים. זהירות עם המלבין אם יש משהו צבעוני בשטיח! לנסות עם נוזל קליה.

גאוי7

New member
יצא מצוחצח מניקיון

ודרך אגב שטיח קטן ממש אכל כמעט 1 בקבוק קליה , בכל זאת מבחינתי היה כדאי !

maybesure

New member
../images/Emo45.gif נחמד לקרוא

אבל בקבוק שלם?
גם עם חומרים כאלו צריך להזהר. בכל אופן זה עדיף מלרוץ לקנות שטיח חדש כל פעם.

למעלה