שאלה על נינג'יטסו:

higashionna

New member
שאלה על נינג'יטסו:

אתמול דיברתי אם המורה יוסי שארף מירושלים שהתאמן בגן הוורדים. והוא סיפר לי שאין כל קשר בין נינג'ות התחבאות בצללים דקירה בגב או שאר מיומנויות גנב מ D&D לבין נינג'יטסו. אלה לא טכניקות סודיות ואין איש ש"חשף" אותם לעולם. והא טען שהמאמר (הרציני) שקראת על כך שנינג'יטסו עומד בקו אחד אם בה-גיטסו (רכיבה על סוסים) אמנות השחייה (איך לעזאזאל קוראים לזה) וכו'. המאמר טוען שאמנות ההתחבאות נחוצה ללוחם בדיוק כמו מיומנות רכיבה על סוסים וכו'. הייתי נותן לינק אבל אין לי מושג איך עושים את זה) יוסי טוען שבכלל לא קוראים את הקנג'י נכון והתגנבות הוא רק משמעות שולית, "נין" באמת זה משהו כמו : טוב לא זוכר, בקיצור לא גם לא משנה כי לא לומדים להתגנב. השאלה המשתמעת מכך היא: מי באמת השתמש בטכניקות אלה. למה זה ניקרא נינג'יטסו ולא נינדו, מה יש לנינגות שלנו לומר על כך?

מה יש לנציג הבלעדי לומר על זה

לנציג הבלעדי, היחיד (כרגע) והבלתי מנוצח (לפחות בקרבות עם ילדים מתחילים) של ארגון קבוצות בודו נין ג'יטסו יש כמה דברים להגיד על זה: 1. כנראה דיברת עם יוסי שריף, לא שארף 2. דיברת עם מורה די רציני ולמרות זאת אתה לא זוכר מה הוא אמר לך. 3. אתה זוכר מאוד טוב מה אומר איזה מאמר שטותי שכתב כתב ללא כל מושג בכלום. נשאלת השאלה מה תזכור ממה שאני אומר, או במילים אחרות מה מידת הפתיחות שלך לשמוע את הזוית של מישהו כמוני שמתאמן כבר יותר מאחת עשרה שנים? אני מהמר שאתה די נעול על שטויות שקראת. אז סתם באופן כללי - היסטוריה היא לא מדע מדויק, היסטוריה של אומנויות לחימה היא עוד פחות מזה, לוקח הרבה שנים של קריאה לברור את הנכון מהשטותי. נין ג'יטסו של ארגון קבוצות יוצא ממורה שקיבל את הסמכת ההוראה (מנקיו קאידן) בתשע שיטות יפניות עתיקות. שלוש מהן הן נין ג'יטסו, כל האחרות הן פשוט קוריו (שיטות עתיקות מסורתיות רגילות). בגלל הדומיננטיות המחשבתית, בגלל האקזוטיות, בגלל חוב למורה שלו - מי יודע למה - בחר המורה היפני, הצומי, להתמקד בשיווק השיטה דווקא בנין ג'יטסו. לרוע המזל המאבק שלו לקבלת הכרה מימסדית ביפן נכשל, הייתה הכרה דווקא בשש השיטות הרגילות. אז המורה היפני החליט לשנות קצת ולקרוא לשיטה בשם חדש: בודו טאי ג'יטסו. תלמידי המורה הזה התפצלו, אחד ממשיך ללמד נין ג'יטסו וקוראים לו טנמורה, אחד מתמקד רק בסמוראי ג'יטסו וקוראים לו מנקה. אף אחד לא מלמד התגנבות באופן שיטתי וכו' למרות שחיים בטבע, עם כל מה שנובע מהם מהווים חלק חשוב מהנין ג'יטסו העתיק. רק כדי שלא תהיה מאוכזב, אנחנו משחקים לפעמים בלהסתתר, למרות מזג האויר הקשה, אבל זה רק אם רודפים אחרינו מרגלים.

higashionna

New member
אני מתנצל מעומק ליבי על ששככתי

את שמו של יוסי, ולא זכרתי במדויק את מילותיו. בכל מקרה תודה על התשובה, מה שמובן מכך שנין ג'וטסו הוא אוד אחד מיני קוריו רבים ואין שום קשר בינו לבין נינג'ות. אז איך בכל זאת הופיעו המיתוסים זה חייב ליהיות מבוסס על משהו. (מה באמת אומר הקאמג'י של "נין" דרך אגב) זה הקישור למאמר עלהנינג'יטסו. אני לא מוסמך בשביל להסיק אם הוא שטותי או לא. תחליטו בעצמכם. http://www.aoinagi.org/curriculum/essays_z/my_gyo_essays/ninja.htm

היגאשי יונה

אין צורך להתנצל, לפחות פעם בשבוע גם אני שוכח את שמו. הקאנג'י של נין אומר: הישרדות שקטה ונסתרת או אפילו התמדה שקטה. בקשר למאמר הר"מ, קראתי אותו והצטערתי על כך. אולי הכותב אינו אדיוט, אבל זה יפתיע אותי מאוד.

Zeev Foux

New member
הקנג'י הגמיש של נין....

זוהי תמונה של להב מעל לב, ופירושה (בהקשר הרחב ביותר שניתן) סבלנות... זאב

למעלה