שאלה על נינג'יטסו.

higashionna

New member
שאלה על נינג'יטסו.

אני לא לומד נינג'יטסו, אבל על פי הכררות שיטחית שיש לי עם נינג'יטסו וג'וגיטסו, שני אמנויות אלה נראים לי זהות לחלוטין, מה גם שמבחינה הסטורית קשה לי להאמין שנשארו אמני נינ'יטסו אמיתיים, תמיד צדו אותם וניסו להשמידם, והנה בשלב מסויים הם הצליחו. ואם עוד נשארו כמה הם בטח מעוד קשים למציאה ולא מלמדים את אמנותם הסודית לכל בר-בי-רב שמבקש, הרי הנינג'יטסו תמיד הייתה אמנות סודית והעונש על הדלפת הסודות הוא מוות בעינויים קשים. לדעתי אדם שטוען שהוא לומד נינג'יטסו בעצם לומד ג'וג'יטסו עם שינויים קלים. הנינג'יטסו האמיתי חזר לצללים מהם הוא הגיע. אני מבקש שיבהירו לי טענה זאת בעד ולנגד ואני שוב מודיע שאני לא לומד נינג'יטסו ושידיעותי בנושא מעוד מצומצמות.

אתה צודק. כולם טועים.

והמחקר המעמיק שהבאת, המלווה בתעודות, מקורות היסטוריים, השערות מבוססות ושאר אמות המידה של מחקר, שיכנע אותי עמוקות. אני בדיוק מתכוון להתקשר להאצומי סנסיי ולספר לו על כך שבעצם הוא שוגה. שניה. הנה הטלפון שלו מצלצל. גלינג גלינג.

שי רגב

New member
גוטמן כמובן צודק ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

ולך, שטוען בבטחון כזה גדול ש: נינג'יטסו = ג'ו-ג'יטסו, אני מציע לחזור כמה חודשים אחורה, לדברים שכתבתי כאן, בעניין זה (בצע בעזרת פונקציית ה-"חיפוש")...

higashionna

New member
אני לא מתכוון להגיד כלום על גוטמן,

המשעשע כל כך בהערותיו השנונות, אבל אני רק רוצה שתסביר לי איך להשתמש בחיפוש, כי לא מצאתי אותך שם, (יש איזה 250 דפים) את תוכל בבקשה תכתוב לי בתמצות את הרעיון שלך.

קצת אמת בטענה אבל לא

קשה מאוד להסביר את ההבדלים למה קודם כל? 1) מורים רבים וטובים מאשר אנשי בוגין קאן מתקשים לענות( הכיצד) ? 2) ג'ו ג'יטסו הוא שם כולל לכל אומנויות הלחימה היפניים 3) נינגיטצו כולל מספר שיטות לכן יש דימיון בין הג'ו ג'יטסו. 4) השוני שראיתי שיש בנינגיטסו לעומת הג'ו ג'יטסו הוא הזרימה וריבוי הטכניקות זה פשוט ביותר. לניניטסו בניגוד לג'ו ג'יטסו יש רק זרימה וריבוי טכניקות חסימה ואילתור של המצאת דברים וריבוי של טכניקות אילתור באותו אופן כמו שנפוץ באומנויות הקונג פו/ארניס (סיניות/פיליפיניות). 5)בנינגיטצו יש דגש על יכולת אטלטית שהג'ו ג'יטסו לא מדגיש.

למעלה