שאלה על ניטרוקס

whiterabit

New member
שאלה על ניטרוקס

מה היא התערובת האידיאלית לצלילה בעומק 40 מטר כך שיתקבל זמן תחתית הארוך ביותר ומהוא ?

ספוקי

New member
עשית קורס נייטרוקס?

אתה פשוט משתמש פה בערך המשולש. בכל מקרה: עומק - 40 מטר לחץ חלקי חמצן - 1.6 תערובת אידיאלית - 32% שווה עומק אוויר - 33 מטר זמן צלילה מירבי ללא דקו' - 12 דקות זמן חשיפה מירבי לחמצן - 45 דקות

חי בר

New member
לא הכי נעים להגיד, אבל אם אתה שואל

שאלה כזאת אז אתה לא צריך לצלול עם נייטרוקס. ואם אתה לא עשית הסמכת נייטרוקס ושואל סתם מסקרנות, אז התשובה תלויה במידה מסויימת בך- או ליתר דיוק, עם איזה לחץ חלקי מקסימלי של חמצן אתה מוכן לצלול (1.6=מוות
). נניח שאתה מוכן לצלול עם PPO2 של 1.6 ומאחר ואתה מעוניין לצלול בעומק של 40 מטר (=לחץ של 5 באר) אתה כבר אמור לדעת את אחוז החמצן בתערובת שיביא אותך ל-PPO2 של 1.6 זה ייצא לך 32 אחוז (1.6/5). אחרי שמצאת את אחוז החמצן בתערובת, תצטרך לחשב את ה-EAD של התערובת הנ"ל (EAD= עומק שווה אוויר, יעאני לאיזה עומק זה שקול אילו צללת אוויר). במקרה הנ"ל (לפי PPO2 1.6 ו-32% חמצן) תקבל EAD של 34 מטר. אז מה זה אומר EAD של 34 מטר? שתוכל- אם תרצה- לצלול ל-40 מטר ולחשב את הזמן תחתית לפי ה-EAD, 34 מטר כאמור בדוגמא הנ"ל. עכשיו לך לבדוק בטבלא מה זמן תחתית מקסימלי ל-34 מטר ולדעתי תגלה שלא הרווחת הרבה מדי זמן (אין לי טבלא, אבל אני מעריך ש-"תרוויח" אולי 4-6 דקות זמן תחתית). אגב, זה המקרה הכי "טוב" מבחינת הארכת זמן תחתית כי אם תלך על PPO2 של 1.5 או 1.4 ההבדל אפילו יילך ויקטן (מבחינת תוספת לזמן תחתית). היתרון של נייטרוקס בעומק של 40 מטר- מחבינת הארכת זמן תחתית לצלילה NDL- לא משמעותי כל כך. ממליץ לך לעשות קורס נייטרוקס בכל מקרה- זה הרבה יותר טוב, ואם כבר עשית קורס אז אני ממליץ לך לחזור על החומר...

yochaib

New member
אם לא עשית קורס, מה שכתב חי-בר

נשמע לך כמו סינית בעלות של מאה שקלים במדוזה אילת וזכית בהכשרת נייטרוקס גם הבנת את מה שאמר חי-בר וגם זכית להמתין לתעודה הקבועה שלושה חודשים (אני כבר ארבע חודשים בהמתנה...) ואם יש לך מזל תקבל תה...

אילוניק

New member
את האמת אתם ממש עושים חשק

להכנס לפורום כולכם לא יודעים אם יש לבנדם הסמכת נייטרוקס אבל קבעתם בלשון עדינה כי הוא מינימום מטומטם עם קבלות שילך לחזור על החומר ועוד כהנה וכהנה הצעות אבל מה אולי האיש מאוד רוצה לעשות קורס ורוצה עם הטבלה של האויר להשוות מה תועלת תצמח לו מקורס נייטרוקס ומה הוא גילה שאכן תועלת זמן גדולה לא תצמח לו והתועלת הי כולה בכמה דקות אבל נראה אותכם שכריש יופיע ואתם עם מצלמה הכמה דקות הללו יהפכו ספארי טוב למהמם ואת המארגנים לאלוהים ורבע משום מה בזמן האחרון יש עליהום על כל מיני אנשים בהמון תחומים ונושאים הקשורים לצלילה וחוסר הסבלנות והפירגון ממש חוגגים כאן ועם כל הכבוד חי בר איך לומר זאת בעדינות היית הקטגור השופט והתליין וכל זאת בלי לדעת אם יש לבחור הכשרת נייטרוקס יוחאי אם לא שתית תה במדוזה בטוח שלא היית שם אז גם תעודה אין
מה הלחץ זמנית יש , יש הקבועה תגיע

קוזק

New member
../images/Emo122.gifהמקלדת שלנו

יש לציין כי אכן המקלדות שלנו לפעמים נוטות להיות אגרסיביות, דבר העלול להרתיע באי-פורום חדשים,תמימים, ביישנים או פחות רגילים לרמת ההתחרעות המקובלת. לתשומת לב כולנו
...

yochaib

New member
אילוניק נשמה

התה במדוזה זה אקסטרה ולא על תה הם נבחנים וזה סתם עקיצה קטנה.. יש לי הרבה דברים טובים לומר על מדוזה אז הנה: מועדון יפה נוח ומפנק את יואב שומרון אני מכיר כבר 15 שנה ומאוד אוהב מנועם התרשמתי עמוקות אני חושב שזה נותן השירות הכי אדיב והכי רציני בתחום (ואני שם דגש על השירות) במדוזה קיבלתי הכשרה רצינית אוויר טעים ואת הייחס הכי טוב שקיבלתי בארץ כצולל! אני מת על הערסלים האלה! ולעינין עצמו. אני מת להשוויץ בתעודת הנייטרוקס ועדיין לא קיבלתי זה לימוד תעודה!!! או לא?

אילוניק

New member
תראה הבאדי הערפי שלי איש יקר מאוד

הגדיר זאת בצורה מוצלחת מאוד וכך הוא אמר אני צולל כאן רק שבוע ואני מרגיש כאילו אני צולל כאן כבר כמה שנים יותר מוצלח מזה לדעתי אין אני מכיר את יואב הרבה זמן עוד בתקופה בה עבד בריף באופן די שטחי ואת נועם רק ממדוזה אבל בכמה חודשים האחרונים במדוזה היחס שאני וכולם מקבלים באמת זה ליגה אחרת בעיר אילת גם אם לא כולם תמימי דעים איתי אני אישית מרגיש כך ובענק אומר הפיתגם יהללך זר ולא פיך והוא הולם את האנשים ואת המקום

whiterabit

New member
אין לי חשק להכנס לדיון שאולי יצית

כאן כמה גיצים. (אולי בגלל שזה אחד הפוסטים הראשונים שלי כאן וזה לא נעים להכנס ברעש וצלצולים למקום חדש) אבל אני אגיד את זה: 1. מסכים עם אילוניק בכל מילה. 2. היססתי אם לשאול את השאלה בדיוק כי חששתי מהתגובה הזאת. 3. כן עברתי קורס נייטרוקס דרגה 1. תודה בכל זאת תודה על ההסברים.

קותי

New member
קודם כל ברוך הבא

דבר שני אל תהסס לשאול - תמיד יהיו אלה שיתנו בראש ותמיד יהיו אלה שיתנו תשובה טובה. לפעמים הם יהיו אותו אחד. חי-בר אולי נתן בראש אבל גם נתן תשובה טובה. וספוקי אפילו לא נתן בראש
בעיקרון, החשש כאשר קוראים בפורום באינטרנט שאלות מהסוג הזה הוא שמי ששואל עשה הסמכת ניטרוקס מלאה - ולא יודע את התשובה לשאלה. במקרה כזה יש היסוס לתת תשובה כי אם מישהו עשה את כל ההסמכה - ולא יודע את התשובה הזו, באמת עדיף שלא יצלול ניטרוקס לפני שיעשה את הקורס מחדש. בעיקרון - אם היית רוצה להימנע מההתנפלות (שלא שאני מצדיק אותה אבל מודה בזה שלפעמים גם אני חוטא בזה) יש דרך קלה. אם היית כותב "עברתי קורס ניטרוקס 1. לא לימדו שם (כמובן) חישוב תערובת אידאלית. מסקרן אותי לדעת מהי תערובת אידאלית ל-40 ... " תאמין לי שבמקרה כזה - היית מקבל תשובות מלומדות ומלאות בלי שהיו מטיפים לך מוסר. בסך הכל פה זה פורום שאפשר לקבל בו תשובות על שאלות מקצועיות לעיתים קרובות. לפעמים אנשים קצת אגרסיביים אבל זה רק על פני השטח. מתחת לזה - כולם נשמות. בחיי. טוב, אולי חוץ ממני.

ilanbt

New member
מצטרף לברכות

יש פה הווי פורומי שצריך להכיר וללמוד לדוגמא 1.6=מוות. ולגבי קותי תיזהר ממנו הוא "זורע ריב ומדון בקרב צוללים"
שזה פולקלור של פורום אחר. בפורום הזה אפשר ללמוד המון למרות שלפעמים רק בין השורות

חי בר

New member
הווי של הפורום

1.4 = תחום הזהירות 1.5 = תחום הסכנה 1.6 = מוות
כאשר המספרים מתייחסים ללחץ החלקי של חמצן בצלילת נייטרוקס ו/או (מחק את המיותר) להמבורגר "דודי" בבארביס...

אבי ע

New member
קראתי בעיון ולא מצאתי ../images/Emo39.gif

שום השתלחות. חי-בר הקדים הקדמה מתבקשת (לאור חלקיות הנתונים בשאלה) ולא מתלהמת, ואחר כך ענה לעניין. אלמלא בעלי כוונות טובות שהפכו זאת לנושא, הפתיל היה נשאר ממוקד בעניין עצמו. קרה בעבר ואולי גם יקרה בעתיד שהיו תשובות קצת חריפות במובנים שדובר בהם כאן, אך לא זה המקרה, ודומתני שככלל התופעה הזו התמתנה. ברוך הבא לפורום !

חי בר

New member
אילוניק עשית ממני מינימום הרשעות

לצלילה (הקטגור התליין והשופט)
בא בחור חביב (WHITERABBIT) ושאל שאלה חצי סתומה- הוא לא אמר "עשיתי נייטרוקס ויש לי שאלה" או "אני מתלבט אם לעשת קורס ורוצה לדעת אם אני ארוויח יותר זמן תחתית" וכו'. אז לנגד עיניי ראיתי שתי אפשרויות (יש יותר אבל לא משנה): 1. הבחור עשה קורס נייטרוקס ולא זוכר או לא הבין. עכשיו אני לא מאלה שאוהבים להפחיד או להגיד שצלילה לא לומדים באינטרנט, אבל אם הבנאדם עשה קורס נייטרוקס ולא יודע את התשובה לשאלה הנ"ל, אז לא משנה בכמה צמר גפן עוטפים את התשובה- בנאדם כזה אם לא ירענן את הידע שלו ומהר הוא יתוסף במוקדם או במאוחר לסטטיסטיקה. אז אמרתי לא לחזור על החומר. אני חושב שזו עצה טובה. 2. הבנאדם רוצה לדעת אם כדאי לו לעשות קורס מבחינת רווח בזמן תחתית- אני חושב שנתתי לו תשובה הולמת, מנומסת, נכונה (כמעט- אני תמיד מעגל את התוצאה של העומק שמתקבל כלפי מטה), ואפילו המלצתי לו לעשות קורס נייטרוקס ללא קשר להארכת זמן תחתית- כי זה טוב ויותר בטוח. לגבי הארכחת זמן תחתית- אני באופן אישי מעדיף שלא להתחשב בזמן תחתית ארוך יותר אלא לצלול נייטרוקס לפי זמני אוויר (ואם צריך אז לדאוג להסמכה מתאימה כדי לאפשר זמן תחתית ארוך יותר
), אבל אולי זה רק אני
אז למה אתה בא בטענות? אם WR היה שואל אחרת גם היה מקבל תשובה אחרת ובכל מקרה הוא קיבל תשובה עניינית ואף אחד לא התנפל עליו- לדעתי זה היחיד שמרגיש שכל דבר שוקרה פה בפורום אנשים מנסים להעליב או להתנפל על אנשים בחוסר סובלנות- זה אתה... וזה בידידות כמובן
בקיצור- אני לא מסכים עם שום מילה ממה שכתבת במיוחד עם הקטע הזה של שופט/קטגור/תליין פשוט ניסיתי לענות על כל האפשרויות בשאלה של WR ואני עומד מאחורי התשובה שלי. תקרא עוד פעם מה שכתבתי לו בצורה רגועה ותראה שאין שום התנפלות, העלבה, הפחדה או כל דבר אחר מעבר לשתי תשובות אפשריות לשאלה שלו. וכן, ה-"כמה דקות" האלה משמעותיות מאוד והלוואי וכל מפעילי הספארי בעולם יתחילו לאמץ את הנייטרוקס בתור ברירת מחדל כי המצב כיום רחוק מזה- וחבל.

אילוניק

New member
חי בר אתה טועה בגדול בוא תראה

איך אני ראיתי את הדברים בא בחור שואל שאלה אתה לא יודע אם יש לו נייטרוקס או לא . ולא משנה מה אתה רואה כי זה מה שאתה רואה ואתה רואה בליבך ולא באמת מי מה הבחור אז אם אתה מאלה שלא מלמדים צלילה באינטרנט למה נתת לו תשובה להראות שאתה יודע
כך שלמרות מה שאתה חושב ומאמין פעלת לא לפי האמונה שלך מה עוד שבקלות הוא יכל להבין זאת לא נכון ולעשות טעות חישובית אתה חותם לבטל את הרשעות בחתימה שלך אך קובע כי הבחור יכנס לסטטיסטיקה מה שונה גישה זו מגישת הרישעות הקובעת עבורנו מה טוב ומה לא על מנת שלא ניכנס לסטטיסטיקה אם אני הייתי מקבל תשובה כזו ורואה שאני אכנס לסטטיסטיקה זה כן מפחיד ולא מעורר רצון להמשיך ולשאול את התשובה הטובה ביותר קיבלת מהבחור שהסכים עם דבריי הסכמה זו לגביי היא שצדקתי אבל כנראה שיש כאלו שיראו זאת גם בכמה דרכים כולל אתה אבל ידוע שבני אדם אינם בוחנים לב וכליות והמסר מקווה מובן גם לגבי קטגור תליין ושופט זה היה רק על דרך המשל וכל ההודעה שלך היתה בהנחה של הנחות שאין לך כל דרך לבסס אותם ברגע כתיבת ההודעה כך אני רואה את הדברים לגבי איך אתה צולל עם נייטרוקס זו אכן הדרך שלך בלבד אני לעומת זאת מנצל זאת עד הסוף איש איש ודרכו הוא

חי בר

New member
אילוניק אתה עקשן...

הפוך גוטה, הפוך... אני כתבתי שאני *לא* מאלה שאומרים שאסור ללמד צלילה באינטרנט. יאעני אין לי בעיה לענות לאנשים ולתת להם תשובה עניינית ואני לא מאלה שמנסים להפחיד על כל דבר... גם לא כתבתי ל-WR שהוא יהפוך לסטטיסטיקה רק המלצתי לו לחזור על החומר במידת הצורך (כי אפילו לא ידעתי אם הוא עשה או לא עשה קורס). אבל אני ואתה- דו שיח של חרשים- לא חדש.. שיהיה. והכל בידידות

whiterabit

New member
"דו שיח של חרשים"

קודם כל תודה לכל המברכים, כולי תקוה שאוכל לתרום לפורום טיפה ממה שהוא נותן לי. ועכשיו הבהרה קטנה: כן, עשיתי קורס ניטרוקס 1 לפני כמה שנים וכן ברור שאני צריך לחזור על החומר, זה לא נשמע לי כמו סינית אבל אני בפירוש לא זוכר את הנוסחאות לחישוב ואולי עוד כמה דברים אחרים. לא למדתי חישוב תערובת אידיאלית כי את זה לומדים בניטרוקס 2. אני עדיין חושב שלומר שאם אני לא יודע את זה אז אני לא צריך לצלול ניטרוקס, זה טיפה מרחיק לכת. כידוע לכם בניטרוקס 1 לומדים שימוש רק בשתי תערובות קבועות 32 ו-36 ואף מקבלים טבלה (אחת לכל תערובת) שדומה מאד לזאת המשמשת לאויר, כל מה שהייתי צריך לעשות כדי לצלול בביטחה זה להביט בטבלה ולראות מה התערובת המועדפת וזמן התחתית המקסימלי לאותה צלילה. חשבתי שעל ידי שינוי קל של התערובת אוכל להשיג זמן תחתית עדיף (אז אולי אשקול לעשות ניטרוקס 2) אבל הבנתי שבמיקרה זה, זה לא קורה. 32% חמצן היא התערובת הטובה ביותר לעומק זה ולכן אני נשאר עם הטבלה. לגבי צורת ההתבטאות בפורום, באמת אין לי שום זכות להלין אל אף אחד מכאן, בסך הכל קיבלתי תשובות מלאות ומושקעות. אולי רק רצוי לזכור שלא כולנו חיים מצלילה ולוקחים אותה ברצינות התהומית כמו שכמה חברים כאן עושים ועל כן אפשר להיות יותר סבלניים.

הקרפיון

New member
לא כולנו חיים מצלילה

אבל כל אחד מאיתנו עלול למות ממנה, וזה מכור הרצינות ה"תהומית".

אבי ע

New member
לא מדויק ../images/Emo39.gif

אתחיל מהסוף: קרפיון בודאי צודק, הרצינות התהומית היא רק מתוך דאגה לחייך. ובאמת לא ראיתי כאן איזשהו חוסר סבלנות בוטה. גם השיח צודק, לדעתי: תוספת זמן תחתית, ובמיוחד זמן תחתית נטו, גם ל-40 מטר, היא משמעותית ביותר. לא בטוח שאתה צודק, משתי סיבות. האחת היא שפה הוצע לך 32% בלחץ חמצן חלקי של 1.6. אבל, לחץ זה לא ממש מומלץ כיום (גם אם אינו מוות בטוח...). המהדרין צוללים לפי 1.4, אחרים (וגם אני) לפי 1.5. במקרה זה עדיפה תערובת עם פחות חמצן, נאמר 30% (ועדיין יהיה לך רווח זמן משמעותי). ולתערובת כזו אתה זקוק להסמכה מתקדמת. הסיבה השניה, וחשובה לא פחות, היא התוספת המשמעותית של ידע שתקבל (ובמקרה שלך - גם רענון הידע הקיים), בנושא שהוא בפירוש תומך חיים. לכן, עצתי האישית: תשקיע את 100 הש"ח בקורס, ורק תרויח. זו דעתי, ושוב ברוך הבא לפורום

למעלה