שאלה על ניהול זמן

Optimistic Girl

New member
שאלה על ניהול זמן

מאז שידיד טוב שלי
הביא לי מתנה יומן מנהלים
אני לא זזה בלעדיו
בעזרת היומן למדתי לנהל תזמן בצורה נהדרת!!!

הבעיה היא שחברה שלי לא יודעת לנהל זמן
ולה יש יותר מחיובויות ממני למשל הילדים שיש לה...

אני נתתי לה עצה להתחיל להשתמש ביומן
הבעיה היא
היא אמרה שמתעצלת!!
ושאצלה "הכל מאורגן בראש/בעל פה"
אך בכל זאת היא מתלוננת על ניהול זמן לקוי

השאלה היא

האם היא יכולה ללמוד לנהל זמן בלי יומן?
אם כן אז איך??

לי זה לא מסתדר בראש
כי פעם בלי היומן הזה...אני גם הייתי כמוהה
לא ידעתי לנהל זמן
וחשבתי שיומן זה רק למנהלים

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ניהול זמן

נשמח לשמוע על נפלאות היומן, ומה ההבדל בין יומן מנהלים ליומן של בני תמותה אחרים

בעבודתי עם אנשים בעלי בעיות קשב וריכוז אני מוצאת שלעיתים ה"עצלנות" היא סוג של התנגדות לסדר ולמשמעת שנמצא אצלם הרבה. יש הרבה דרכים להתארגן ולנהל את הזמן. אני מוצאת שצריך לבנות עם כל לקוח את הדרך הייחודית שלו. ברור שכלים כמו יומן עוזרים, אבל כל אחד צריך למצוא את היומן שלו - בנייר, במחשב, בסלולרי, במחברת, בפנקס... ואת האופנים שטוב לו להשתמש בכלים.
כשחברתך תרצה לעשות משהו ביחס לבעיית ההתארגנות שלה, היא תעשה. היא תקשיב לעצתך, או תלך למאמן ותבנה לעצמה דרך. נשמע שכרגע יותר נוח לה להתלונן ופחות נוח לעשות. כל אדם מגיע לשינוי בקצב שלו, ובזמן הנכון לו.

חשוב להבין מה לקוי מבחינתה?

כמו שחתול הצ'שייר אמר לאליס ששאלה אותו לאיזה כוון ללכת,
that depends a great deal on where you want to get to

אין דבר כזה ש"אי אפשר לעשות משהו". אני מודה, מעטים האנשים שאני מכירה (אם בכלל) שמתנהלים היטב עם זמן ללא סוג כלשהו של יומן, ויש סוגים רבים. יש את יומן הנייר הרגיל שלי אישית הוא נוח מאוד, ובתוספת אליו יש לי קבצים עם רשימות מפורטות של משימות. היו תקופות שהשתמשתי ביומן אלקטרוני (זה היה אז palm pilot), יש אנשים שעובדים עם לוח שנה שיש בו מספיק מקום לרשום בכל יום. יש אדריכלים שעובדים עם "גאנט" שזה נייר ענק שמכיל מידע רב ומפורט על פרויקט שלם ועל הניהול שלו.

יש ספר נפלא שנקרא getting things done שמתאר צורת ניהול זמן מעולה.

ובעיקר להבין - מה לדעתה הבעיה? לאן היא מנסה להגיע בשטח של ניהול הזמן?

למשל המטרות האישיות שלי הן: שניהול הזמן שלי יתרום להתקדמות רציפה ומהירה של העסק שלי, וגם שאני אהיה רגועה לגמרי רוב הזמן ותהיה לי תחושה ש i'm on top of things, יודעת מה אני צריכה לעשות עכשיו, וכשסיימתי - סיימתי לגמרי. אז כדאי להגדיר מטרות ואז, כמו אליס, לפנות לחתול והוא יוכל לעזור יותר

Yin

New member
אי אפשר לנהל זמן

זמן אינו משאב שנתון לניהול שלנו.

אנחנו יכולים לנהל מטלות בזמן, ועדיף לנהל משמעויות וגבולות.

לכך לא חייבים יומן, ואם כן רוצים - אז בעידן של היום יש לנו שילוב של טלפונים ויומנים אינטרנטיים. אני משתמש בשרותים של גוגל.

ללא ספק

אחד מהיסודות של אימון אישי זה לקבוע יעדים.
קביעת יעדים זה אומר לאיפה אנחנו רוצים להגיע ותוך כמה זמן.
אם הצלחנו אז התהליך היה יעיל

למעלה