שאלה על נהיגה

king30

New member
שאלה על נהיגה

היום נסעתי בכביש מהיר בהילוך 4 והייתי 5 -6 מטר לפני הצומת ואז התחלף הרמזור לצהוב אבל אני עברתי אותו כנראה איך שקצת נכנסתי לצומת בטח האור אדום נדלק מה הייתם עושים במקומי? עושים כמו שאני עשיתי? בולמים בכול מחיר? או אחר?

Mr Fender17

New member
אממ...

אפשר להגיד שלא היית צריך להגיע למצב כזה, 150 מ' לפני צומת צריך קצת להאט.. להוריד רגל מהגז, להיות מוכן למצב של בלימה. ואם במידה נקלעת למצב כזה ואתה במהירות גבוהה, 20 מ' מהצומת אתה צריך לעבור אותה. מה שעשית היה נכון. פעם הבאה אל תגיע למצב כזה..

king30

New member
כן פעם הבאה

כבר אני ישים לב פשוט אני במהירות 70 + ואני מתקרב לצומת ופתאום כתום ואז כשנכנסתי לצומת אדום אז התלבטתי עוד בנסיעה שלפני הצומת עם לבלום כי עם אני יבלום אז יקרה מצב לא נעים וגם אני יכול לעצור באמצע בצומת או משהו כזה אבל בחרתי להמשיך כי אני במהירות גדולה זה היום פעם ראשונה שנסעתי בכבישים מהירים

אוראל1988

New member
גם זה לא

כנראה שאף פעם לא נסעת בכביש מהיר. מה שנסעת בו היום זה בינעירוני!

Mr Fender17

New member
שמע אני אגיד לך ת'אמת..

אני גם נהג חדש, לא הרבה זמן. לא ידעתי מה לעשות במצבים האלו. כמה פעמים עברתי בצהוב, החלטתי שאני לא מגיע יותר למצב כזה. לפני כל רמזור שאני רואה שהוא ירוק אני קצת מוריד רגל, לא שם ברקס פשוט מוריד מהירות.. כשאני כבר קרוב 50 מ' ופחות אני ממשיך לנסוע באותה מהירות ואף מגביר טיפה מהירות, לעבור אותו עוד בירוק/צהוב.

wil

New member
ולא היה ירוק מהבהב???

תבדוק שוב את הנחות המוצא שלך. בכל כביש בו המהירות המותרת גבוהה מ-50, הרמזורים אמורים להיות בעלי ירוק מהבהב. כשאתה מתקרב לצומת ורואה ירוק, אתה צריך לשים לב אליו וכשהוא מתחיל להבהב יש לך אפשרות להחליט האם אתה קרוב לצומת (מספיק להיכנס תוך 3-4 שניות, כלומר עד סוף הירוק-תחילת הצהוב) ואז לתת גז ולעבור, או רחוק מהצומת ואז לבלום ולעצור בקו. יש לך די והותר זמן לכך גם במהירות 100. (ברכב פרטי תקין, ברמזור בעל ירוק מהבהב) אם הרמזור לא היבהב כנראה שהיה מותר לנסוע במהירות 50 קמ"ש - ואז לא פלא שבמהירות 70 מצאת את עצמך במצב גבולי.

aviGODFATHER

New member
אני הייתי עובר

אני מסכים עם מר פנדר ולדעתי לא צריך להגיע למהירות כזאת(מן הסתם ראית את הרמזור מהבהב כי בכבישים מהירים הרמזור לא ישר מתחלף לצהוב והיה לך מספיק זמן להאט. אבל בכל זאת - אם זה היה קורה לי אני עובר (לא בטסט כמובן), לא ממש סיכנת מישהו והיה יותר מסוכן אם היית בולם (אולי היה מישהו מאחוריך שחשב בדיוק כמוך והחליט לעבור ואתה פתאום בולם - כנראה הוא היה נכנס בך).

aviGODFATHER

New member
לדעתי...

אם עברת באמת באדום ולא בצהוב אז זה טיפה חמור, במיוחד בכביש שבו הרמזור מהבהב. תשתדל לא להפוך את זה להרגל ושאתה רואה רמזור מהבהב תאיט טיפה אם אתה מספיק רחוק מהצומת...

king30

New member
האמת

כשנסעתי לכיוון הצומת המרומזר אז ראיתי אותו ירוק אז אמרתי לעצמי הוא ירוק אז אני יכול לעבור אבל הוא הפתיע אותי אני מתסכל עליו שנית בהתקרבותי לצומת הוא כבר צהוב ואז שמתי יותר גז בשביל לעבור כמה שיותר תצומת ואז בטח אדום באמצע הצומת +- איזה באסה אבל אני לומד מטעויות כאלה

aviGODFATHER

New member
אל תיקח את זה קשה...

יכולת לעשות טעויות הרבה יותר גרועות... וכמו שאמרת, אתה לומד מזה.

Krishi

New member
לא בהכרח...

בסופו של דבר... אם הגעת לצומת במהירות די גדולה והיה כבר אור צהוב ברמזור אתה אפילו מחוייב לעבור את הצומת כי אם היית בולם היית נתקע באמצע הצומת. לעבור באור צהוב זה לא נגד החוק... אבל אם בעקבות כך קרתה איזושהי תאונה יש סיכוי שהשופט ימצא אותך אשם

הייתי עושה כמוך גם כן,

בלימה מאסיבית כזאת יכולה להיות לא ממש "בריאה" לרכב, וגם מסוכנת לרכבים הנמצאים מאחוריך (התנגשות...). מה שפשוט צריך לעשות הוא להוריד את הרגל מהגז (לאו דווקא להתחיל לבלום) בצומת מרומזר, וכך בעצם ההאטה תהיה נוחה ובטוחה יותר.

king30

New member
תגידו מה קורה עם חס וחלילה

אני עובר באדום והמצלמה מצלמת את המכונית מה אז קורה? (ואני מתכוון שזה במסגרת השיעורי נהיגה שלי)

רן88

New member
אחריות המורה. כמו כל דבר אחר שיקרה

לך בשיעורי נהיגה. לא סתם למורה יש את ההכשרה, את הניסיון ואת הדוושות.

למעלה