שאלה על משקל בטיסה

r3dt4g

New member
שאלה על משקל בטיסה

שלום
הזמנתי כרטיס טיסה אקספרס מאילת לת"א.
טיסות אקספרס לא כוללות מטען (למעט מה שאני לוקח איתי ביד כמו תיק קטן עד 7 קילו).
שילמתי תוספת עבור מזוודה של עד 10 קילו.
עכשיו אני לוקח איתי תיק ספורט בינוני עם בגדים מה שאמור ללכת לתא מטען,
אך עם זאת אני רוצה גם לקחת את המחשב הנייח שלי (שאני אחבר לתיק ספורט, נאמר לי שזה אפשרי כל עוד אני לא עובר את ה 10 קילו).
אין לי משקל בבית, ואני מנסה להבין כמה זה בעצם 10 קילו (כדי לדעת שאני לא חורג).
יש לי משקולות יד בבית ולקחתי משקולת של 10 קילו ביד אחד, לאחר מכן הנחתי אותה ואז ניסיתי להרים את המחשב והתיק עם אותה היד,
בנסיון להבין אם אני בכלל באזור, זה מרגיש כאילו אני באזור, אבל קשה לי לדעת אם אני מתחת או מעל למשקל.
אשמח לרעיונות יצירתיים כיצד אני אוכל לשקול את כל הסיפור.

skeptic

New member
תעשה לך משקל מאזניים לבד

תקשור את המשקולת של ה-10 ק"ג לחבל קטן (עד חצי מטר) ובצד השני של החבל תקשור את מחשב והתיק. עכשיו תתפוס את החבל בדיוק באמצע, תרים הכל למעלה ותבדוק מה יותר כבד כל שהצד כבד ימשוך את עצמו למטה.

אם אין משקולת אז גם שישיה (6 כפול ליטר וחצי) של שתיה שוקלת מעט מעל 9 ק"ג.

r3dt4g

New member
טוב ניסיתי את זה...

זה לא הלך... בגלל המשקל הרב (20 קילו אם להעריך בארך את שני הצדדים), החיכוך תחת לחץ לא מאפשר לחבל לגלוש לאף אחד מהצדדים...
ניסיתי להחזיק עם שני הידיים (20 קילו זה די כבד כן...) ולא הרגשתי משיכה לאף צד.
כמו גם לקחתי מוט ברזל ובעזרתו משכתי את החבל, אך שוב בגלל החיכוך החבל לא זז.
לצערי אין לי גם ממש חבל בבית, אז השתמשתי בחבל תלייה, שזה חוט ברזל עטוף בגומי, אז זה גם לא בדיוק תרם לכל הסיפור...

מאזניים

אזן מטאטא על מסעד של כיסא (או כל נקודה חדה ובולטת אחרת בבית) לאחר שתמצא את מקום האיזון , סמן אותו, קשור את המשקולת אל המוט בצד אחד ואת המטען בצד שני של המוט כל אחד במרחק שווה מהסימון. נסה לאזן את המוט שוב בנקודה בה איזנת אותו בפעם הראשונה. הקצה הכבד יותר יהיה נמוך יותר כמובן.

משקל רגיל?

כזה שאנשים נשקלים עליו?
תעלה עליו עם המזוודה, בלי המזוודה, ועם המחשב והמזוודה.

קישקשתא

New member
המשיבים (וגם אני) מניחים ש"אין לי משקל בבית"

מתייחס בדיוק למשקל שאת מתייחסת אליו..

למעלה