שאלה על מרתון המבחנים

OmriZ

New member
שאלה על מרתון המבחנים

אהלן, אני נגש לפסיכומטרי של מועד דצמבר (עוד שלושה שבועות...), רציתי לדעת איך הכי מומלץ לעשות את המרתון, אני לומד במכון, ואנחנו אכן מקבלים מבחנים, אבל אני רוצה לעשות יותר ממה שהמכון נותן + מבחנים מהאוגדן (שהמליצו לי, והשגתי ממישהו). אז כמה מבחנים מומלץ לעשות?! אני חשבתי בכיוון של 10 , זה מספיק או רצוי יותר? ואיך רצוי לעשות אותם (קראתי איפה שהוא שמומלץ לעשות יום של המכון, ויום אחרי מבחן מהאוגדן, ובסוף בסוף לעשות את המבחן שמקבלים בערכת הרשמה) וגם רציתי לדעת, פשוט כל יום עושים מבחן, אח"כ מתחקרים לומדים מטעויות וזהו בעצם הלימודים בשבועיים האחרונים, כלומר אין זמן אחר ללמוד אני מבין... יש מבחנים מומלצים בחינם מהאינטרנט, לקחת אולי ממכונים אחרים (גם זה קבלתי איזה 3-4 ממכון אחר)... תודה ויום טוב

אין תשובה חד-משמעית

ברור שכמה שיותר יותר טוב, אבל לא כשזה בא על חשבון תחקורים טובים ורצינות במבחנים, כי לדעתי עדיף לעשות 4 סימולציות כמו שצריך ברצינות עם תחקורים מעמיקים, ולמידה מטעויות, מאשר לעשות 10 סימולציות ולעגל פינות, לחפף בתחקורים ולרוץ מבחינה לבחינה רק בשביל להספיק כמה שיותר.

מממ...

לעבור שוב על כל הבחינה ולבדוק לעומק מה לא היה טוב ואיך משנים. איפה היו לך בעיות (לא בהכרח טעויות), איפה טעית, למה טעית, כדאי לבדוק אם יש דפוסים והרגלים שחוזרים על עצמם, כמו לחץ, עצבנות, שאננות, נושאים בעייתיים וכו', מתי כן הלך לך טוב, ולמה, מה לקחת הלאה, מה צריך לשנות, על מה לחזור, למה לשים לב בבחינה הבאה וכו'... יש המון דברים שאתה יכול ללמוד מסימולציה שעשית.

a p p l e m a n

New member
תשובה שקיבלתי ממדריך תותח

לחלק את המבחנים ככה שאת המבחנים הפחות רלוונטים היותר ישנים והפחות דומים לפסיכומטרי לעשות קודם. ולפני המועד לעשות את המבחנים הכי מדמים. כלומר, מה שהוא המליץ לי למשל לעשות קודם איי קייו קידום וכאלה. אחרי זה יואל גבע. ובשבוע של הבחינה לעשות את המחבנים הכי עדכניים של המרכז הארצי. שאני לא מכיר.

BonBonAsa

New member
תחקור טוב באמת זה לעבור על כל המבחן

שוב מההתחלה ולחפש דרכים אחרות לתרגיל לבדוק אם השתמשת מספיק באלטרנטיבות כמו הצבה, פסילה וכו'

למעלה