שאלה על מרידיאנים

Spiritualized

New member
שאלה על מרידיאנים

היי חברים. מכיוון שאני לא מטפל באף שיטה סינית או יפנית אני לא ממש בקיא בנושא מרידיאנים. מה שמסקרן אותי זה האם לומדים את מסלול המרידיאנים בתלת ממד או בדו ממד? כלומר - האם יש 2 מרידיאנים שעוברים זה ליד זה אבל אחד נמצא יותר עמוק מהשני? והאם יש שינוי במסלול לאורך הדרך?כלומר האם יתכן שאותו מרידיאן, בחלק אחר שלו נמצא דווקא יותר שטחי לעומת המרידיאן השני? האם בכלל יש התייחסות לעמוק\שטחי בלימודי המרידיאנים? ואם כן - איך בדיוק לומדים את זה?

Spiritualized

New member
חחח

אחלה תשובה נתת לי!
ולאילו שאלות התשובה היא "כן" ולאילו "לא" או "לא יודעת"?

כן

האם לומדים את מסלול המרידיאנים בתלת ממד או בדו ממד? - מאוד קשה לתרגם את המונח הסיני למרידיאן, יש שאומרים שזה כמו תעלה. נסה לדמיין נחל, הוא בטח לא דו מימדי. הצ'י, שאפשר להגדירו כאנרגיית החיים, הוא דבר מאוד דינמי וחי. הוא זז בערוצים עמוקים יותר או פחות. יש מרידיאנים שעוברים ממש מתחת לעור, יש עמוקים יותר ויש עמוקים עד כדי כך שאין עליהם נקודות דיקור. המרידיאנים לא נעים במסלול ישר והם בטח לא כביש חוצה ישראל. הם מתעקלים, לפעמים כמה מרידיאנים נפגשים בנקודות מסויימות. לפעמים מרידיאן אחד סוטה ממסלולו לעבר מרידיאן אחר וכך, במפגש ביניהם, הם יכולים להשפיע אחד על השני (למשל, בנקודות החיבור, צ'י יכול לעבור ממרידיאן שנמצא במצב של עודף, למרידיאן שחסר לו צ'י). המרידיאנים מווסתים את הצ'י של האיברים ואת הצ'י של מרידיאנים אחרים. וכן, יש לזה התייחסות בלימודי המרידיאנים. כך שכל התשובות הן "כן". התשובה היחידה שהיא לא "כן" היא לשאלה "איך בדיוק לומדים את זה?", מאחר והיא לא שאלה של כן ולא. אני מניחה שאם תסתכל במפת מרידיאנים טובה תוכל להבין קצת יותר את הנושא.

ינוקא1

New member
ישנם סוגי

מרידיאנים שונים - שטחיים יותר , ועמוקים יותר , נבדלים גם במהירות הצ'י העובר בהם ובעוד דברים. יש למשל מרידיאני TMM שמשוייכים לשכבות החיצוניות ביותר , יש "מתפצלים" , יש מרידיאני חיבור , יש את מערכת המרידיאנים הרגילה , ויש גם 8 מרידיאני אקסטרא - העמוקים ביותר מבין המרידיאנים. גם בתוך המערכת הרגילה יש הבדל בין אלמנט לאלמנט - יש למשל את מרידיאן כיס המרה שהוא בדרך כלל "מתוח" יותר , ויש את מרידיאן הטחול למשל שהוא בדרך כלל רופס יותר. בכל אופן - מהשאלה שלך אני מבין שהתחלת להרגיש מרידיאנים וזה מצויין - ואני מציע לך לא לסמוך על הספרים אלא פשוט לחדד את ההרגשות שלך עוד ועוד.

Spiritualized

New member
תודה!

עזרת לי מאוד! אבל, השאלה שהכי עניינה אותי נשארה יתומה מתשובה... איך לומדים את זה? אני יודע שאת תלת הממדיות של העצבים למשל אפשר ללמוד אך ורק מדיסקציות... בספרי אנטומיה לא מנסים אפילו להתחקות אחרי מסלול של עצב בתלת ממד כי זה כמעט בלתי אפשרי אז רק מראים באופן כללי כמה רבדים שבהם העתב עובר אבל לא ממש מסלול. עצב יכול לעבור מעל שריר מסויים,מתחת לשריר אחר,דרך שריר נוסף ואז מסביב לשריר אחר... גם מרידיאן יכול? ואם כן - אז איך לומדים את זה? אני מכיר מורה אחד שמלמד באמצעות שלד(ג'וני) וסרטים צבעוניים שהוא מותח מנקודה לנקודה וכך מדגיש את הרבדים ואת היחסיות של קו אחד אל השני מבחינת עומק - אבל הוא לא מדבר על מרידיאנים.... הוא משתמש גם במודל ממוחשב תלת ממדי של שלד ויוצר אנימציה מעולה שפוגעת במטרה מצויין.... איך מקובל ללמוד את מסלולי המרידיאנים במסגרת שיאצו\רפואה סינית? האם בכלל מסתכלים על המסלול המדוייק או מתמקדים רק בצ'אקרות?

0 אור 0

New member
צ'אקרות זה משפה אחרת

אין לי שום ספק שיש קשר בין הדברים ואולי אפילו מקור משותף כלשהו, אבל בעקרון הצ'קרות זו המערכת של ההודים והמרידיאנים של הסינים, אז הם לא מתחברים ...

Tom shiatsu

New member
לא רואים מרידאנים,,, מרגישים אותם.

ועל מנת להתמקצע יש צורך בלימודים ממושכים לפחות כשלוש שנים עד שממש מבינים את המתודיקה איך לעבוד איתם. כל דרך השוואתית ללמוד אותם, בפרט עם שיטות קונבנציונאלייות, תשמש אותך כמכשול בהמשך. שולח לך לינק לאתר שיש בו פורום יותר ממוקד לשאלות שלך. http://www.tmurot.org.il/ תום

ינוקא1

New member
בגדול

בבתי ספר לרפואה סינית ילמדו אותך היכן נמצאת כל נקודה ונקודה באמצעות הגדרות אנטומיות (שנמצאות בכל ספר נקודות) + הדגמה של המורה היכן נמצאת הנקודה באדם מסוים. וכן - נעזרים הרבה בג'וני . . . רמת הדיוק הנדרשת מתגברת משנה לשנה - בשנה רביעית נדרשת רמת דיוק מאוד גבוהה בכל נקודה. גם התחושה של הנקודות מתחדדת עם הזמן. עם זאת , אני התחלתי להרגיש את המרידיאנים באמת רק כשלמדתי "ביואורגונומי" - חישת אנרגיה באמצעות עפעוף , וכך אני חש אותם עד היום (למרות שהיום גם ביד יש לי תחושות אפילו לפני העפעופים). אני חייב לציין שהמרידיאנים לפעמים במקומות אחרים מאשר המיקומים לפי המפות הקלאסיות. כיום אני לא עובד עם רפואה סינית כרפואה סינית , אלא אני פשוט דוקר במקום שאני חש שהוא נכון - גם אם לפי המפות אין שם נקודה , וכנ"ל גם בטיפולי המגע שאני עושה אני עובד לפי התחושות שלי. והתוצאות הרבה יותר טובות. אנשים שלמדו הילינג ברמות מסוימות או תקשור - מסוגלים גם כן לפעמים לראות ממש את המרידיאנים. המרידיאנים זה משהו כמו ה"הילה" שלנו , ונדרש פיתוח של יכולת "ראיה על חושית" או "חישת אנרגיה" כדי לראות אותם או להרגיש אותם בצורה ברורה. קיימת שיטה נוספת שעוזרת להרגיש את המרידיאנים "טאו שיאצו" - יש כאן מחברי הפורום שעוסקים בה , וישמחו לדבר איתך על זה . . .

ינוקא1

New member
יש לי ביקורת על האופן

בו מלמדים את זה , אבל הביקורת שלי היא שהאופן הוא דווקא "עניני" יותר מידי . . . לא צריכים לדעתי ללמד כמעט חומר תיאורטי , מה שצריך לדעתי זה ללמד להרגיש ולחוש. לתת לאנשים לנסות להרגיש את הנקודות , לחוש אנרגיה , לתרגל הרבה מדיטציה , לתרגל טכניקות של תיקשור , לפתח אינטואיציות וכדומה. פחות ללמוד ספרים ותיאוריות יותר לפתח את ה"חוש השישי" שקיים בכל אחד מאיתנו.

איך לומדים את זה...

קודם כל שלום - הרבה זמן לא ביקרתי פה וכיף לחזור
אני יכולה לתאר לך את האופן בו אני למדתי. בתחילת הדרך למדתי לעבוד ולחוש את הצ'י שלי. באמצעות אימונים בסוגים שונים של תנועה למדתי להכיר את האופן בו הצ'י נע בגוף שלי. אני מתאמנת באייקידו, ובלימודי השיאצו בלי השתלבו גם אימונים בסוגי תנועה נוספים - צ'י קונג וקיטאיידו. השלב הבא היה לימוד לכאורה-טכני של מסלולי המרידיאנים: למדתי היכן המרידיאן עובר, היכן עלי "לחפש" אותו. תמיד למדתי יותר ממרידיאן אחד - ועסקנו גם בהשוואה של צ'י בין שני מרדיאנים ויותר. בתחילת הדרך נעזרתי במפה מצויירת של המסלולים, אך היא בעיקר נותנת כיוונים ולא יכולה לסייע לדייק את המסלול בכל מקום ומקום. אני סבורה שכדי לחוש מרידיאנים אצל אדם אחר צריכה להיות לי קודם כל תחושה טובה של הצ'י שלי. אבל ככלל, בבית הספר בו למדתי ("מגע" בירושלים) ההתמקדות היתה בתחושה, בדיוק ובדיוק של התחושה. למדתי להקשיב למה שאני מרגישה וכיצד לפרש זאת, איך לאתר מרידיאן ואיך להבדיל אותו ממרידיאנים שסמוכים לו.

למעלה