שאלה על מקרר

שאלה על מקרר

יש לי מקרר לא מאוד ישן - הוא נמצא אצלי כמעט שלוש שנים (אפילו זה לא). הבוקר אני רואה שהוא די מפסיק לקרר - אומנם המנורה הפנימית עובדת, מה שאומר שהוא פועל, אבל הטמפרטורה של המוצרים לא קרה כמו של מוצרים שהיו במקרר זמן רב. הוא גם לא משמיע את הקולות האופייניים כשהוא פועל.

מה יכולה להיות הסיבה?

מה עלי לעשות כדי שהוא יחזור לפעול באופן תקין? לא נשמע לי שהוא הגיע לסוף דרכו עם פז"ם כל-כך קצר.
 
עדכון

עכשיו הוא אומנם פועל, אבל הוא מ-ר-ע-י-ש בצורה מפחידה (או יותר נכון - מטרידה).
 
קודם כל

תשנה את רמת הקירור, יכול להיות שבימים חמים אלו הוא זקוק ליותר אנרגיה בשביל לקרר. אם זה לא עובד הייתי הולכת על טכנאי, אם המקרר חדש אין שום סיבה לזרוק אותו בלי בדיקה יותר מקיפה.

בהצלחה!
 
הוא על טמפרטורה מקסימלית

(כלומר - מינימלית, הקרה ביותר) - זה אומר שצריך טמפרטורה פחות קרה?
 

einat162

New member
כן- לא על המקסימום.

ועוד כמה שאלות :
מה הדגם/ חברה/ נפח / מבנה (2 דלתות? "מקרר הפוך" כלומר מקפיא למטה ומקרר למעלה) - ובעצם כל מידע טכני שיש לך (צריכה להיות מדבקה עם כל האינפורמציה).
הטמפרטורה מוצגת לך לכיוונון מ 1 עד 5 (נגיד) או במעלות ?
 
אז ככה:

הטמפרטורה המקסימלית היא 7 וזה מוצג במספרים 1-7 ולא במעלות. המקרר הוא 2 דלתות לא הפוך - המקפיא למעלה, ואגב, המקפיא עובד כרגיל בכל הזמן הזה. הפירמה והדגם הם Normande n-36, סוג האקלים - T (אם זה רלוונטי). משום מה לא כתוב כאן הנפח. האם רלוונטי מה מידות ההספק?
 

herouth

New member
אם הפריזר עובד

א. יכול להיות שיש לך בעיית בידוד. כלומר - הדלת לא נסגרת עד הסוף או שפס האיטום סביבה התקלקל.

ב. יכול להיות שסובבת את הכפתור שקובע את איזון הקור בין המקפיא לבין המקרר. אמור להיות גם כפתור כזה, וצריך לשנות את האיזון לטובת המקרר.
 
אם זה מקרר ישן...

אז בטח אין לו את התכונה של הdefrost

ומה שקרה זה שהצטבר לך במקפיא (או במקרר שכבה של קרח שגורמת למקרר לא לעבוד) ואז צריך פשוט להפשיר את הקרח הסורר
 
למעלה