שאלה על מצפן ..

menimm

New member
שאלה על מצפן ..

ראיתי שיש שני סוגים נפוצים... אחד על הקומבו (של סונטו) ואחד על היד.. האם בזה זה באמת מסתכם ? (מה לגבי מצפנים דיגיטליים) ומנסיונכם, מה עדיף, מצפן על היד או על הקומבו ?

קומבו או ידני

אישית אני מעדיף את הידני, שמאפשר לקיחת תכווינים (פיקסים) בצורה נוחה יותר לפני הצלילה וגם במהלכה. כוונתי לתנועת שליחת היד נטולת המצפן קדימה וסמיכת היד עם המצפן, ניצבת בזוית ישרה ליד המורה כשהמצפן מול פני הצולל, לקריאת הכיוון המדוייקת. גם הקומבו פחות מסורבל בהעדר מצפן. ואם מדברים על קומבו ומקפידים לאבטח אותו למאזן כדי שלא ישתלשל (יפגע בריף או יתקע בזמן מעבר בתוך ספינה טבועה למשל) הרי ששיחרורו, לצורך קריאת הכיוון ושמירת נתיב ההתקדמות, פחות נוחה. לגבי הדיגיטליים, חפש התייחסות (שהיתה, למיטב זכרוני) בפורום יואל זצ"ל.

ידני יותרטוף

אני מעדיף לעבוד עם מצפן ידני. יותר נייד, יותר נוח. לא פשוט לעבוד עם מצפן במיים כמו שצריך - אבל מי שלומד את התורה לא צריך שום מצפן דיגיטלי. (לעניות דעתי) בהצלחה.

פוסידון

New member
מי שלומד אתה התורה לא צריך שום מצפן

דיגיטלי רצוי לומר שהמצפן הוא הכלי השביעי בתורת הניווט המעשית אבל זוהי רק דעתו של פוסידון ממעמקי הים.

javierg

New member
לח יש מצפן דיגיטלי, שקניתי אצל עמית

בהשראת הזהרון (אני מניח שאצל הזהרון תוכלו תמיד למצוא ציוד בחזית הטכנולוגיה
). הצעצוע (של UWATEC) נחמד. היתרון שלו הוא בדיגיטלי. הוא פחות רגיש להטייה של המצפן: מצפן רגיל, אם הוא לא מאוזן עד כדי כמה מעלות, הדיסקה "נתקעת". במצפן הדיגיטלי אין דיסקה עם מחט, אלא מערך של שלושה מיקרו-סלילים שמודדים את השטף המגנטי, וזה פחות רגיש להטייה. בכל מקרה, כל המצפנים, כולל הדיגיטלי, מושפעים מחפצים מתכתיים קרובים, כולל שעוני קסיו שלא עושים רושם מתכתי כל כך. לכן, אני מעדיף אותו על היד ואם חשוב לך דיוק של פחות מ-10 או 15 מעלות, אז תשים אותו ביד הפנויה. חסרון המצפן הדיגיטלי הוא במחיר ללא ספק. טוב שהחלטת להשיג לך מצפן, זה אביזר מאוד חשוב. לי קרה פעם אחת שהתברברתי בחזרה מהסטי"ל (למרות שצללתי שם עשרות פעמים) ומאז אני תמיד עם מצפן.

menimm

New member
כשביקרתי בדוגית...

ושם ראיתי את המצפנים, שמתי לב שכל המצפנים עובדים עד הטיה של 30 מעלות. מחיר מצפן יד עומד על 230 שקלים, מצפן לקומבו 260. האם המחירים סבירים ?

ניב ד

New member
עוד מצפן

יש דגם נוסף וזול יותר של סונטו ליד, בסביבות 150 ש"ח. הוא קצת יותר קטן ופחות מסיבי אבל הוא מצפן טוב ובהחלט אמין. עזוב את כל השטויות של הדיגיטלים וזה - כל מה שאתה צריך זה מצפן בסיסי ואמין. לגבי יד או קומבו - יותר נוח לעבוד עם מצפן יד ללא ספק וזה גם לא מסרבל את הקומבו. מצד שני, בקומבו אתה יודע שהמצפן תמיד איתך ולא תשכח אותו. ענין של נוחות. בכל מקרה המצפן של סונטו מתחבר רק לקומבו של סונטו אז אני לא יודע אם זה רלבנטי עבורך.

מסכים עם ניב.. רק חשוב

לבדוק שיהיה במצפן חלון אחורי ללקיחת כיוון מהחוף.

javierg

New member
המצפן הדיגיטלי (אם זה מעניןי אותך)

מסוגל לשמור בזכרון מס´ אזימוטים, וגם למדוד זמן. ככה אתה יכול להכניס לו מראש מסלול שאותו אתה מתכוון לעשות. הוא גם מודד את הזמן בין הנקודות. זה לא מערכת נווט אינרציאלית, אבל זה לא רע. הוא עושה גם בלחיצת כפתור את המסלול החוזר, אז אתה יכול להגיע לאן שאתה רוצה ולחזור חזרה.

X_Diver

New member
מצפנונציק

אני קניתי מיני-מצפן קטן, בגודל של המצפנים שמתחברים לרצועה של השעון, רק שהמצפן הזה אמור להיות יעודי לצלילה. חיברתי אותו לרצועה של המאזן, וכבר יצא לי לעשות איתו כמה צלילות, כולל צלילת לילה (יש לו סקלה זרחנית) וצלילת עומק ובכול המקרים הוא עבד מצויין. אז אם אתה לא מחפש מצפן בשביל לקחת אזימוטים או בשביל ניווט רציני, אלא רק מצפן להתמצאות כללית - איפה החוף ואיפה העומק, זה יכול להיות פיתרון נחמד. המחיר: בסביבות 40 ש"ח. רק שים לב שלסקלה של המצפנים הקטנים הללו יש נטיה להיתקע בקלות, אז צריך לשחק איתם קצת עד שלומדים איך להחזיק את המצפן כך שהסקלה לא נתקעת.

למעלה