שאלה על מע"מ

שאלה על מע"מ

אני מעוניין לפתוח עסק קטן (לפחות בהתחלה רק 1,000 עד 2,000 ש"ח בחודש) ולשם העסק עליי גם לקנות מחשב נייד. 1. האם אני פותח תיק במע"מ ובמס הכנסה כעוסק פטור? הבנתי מקריאה בפורום שעוסק פטור זה עד 3,000 ש"ח בחודש. צריך לפתוח עוד תיק איפשהו? 2. כשאני רוכש את המחשב הנייד, הוא ייחשב "הוצאה מוכרת לצרכי העסק" ולא צריך לשלם עליו מע"מ? או שאני כן משלם מע"מ ומקבל החזר? איך זה עובד? הרי אם לפחות בחצי השנה הראשונה ההכנסה לא צפוייה להיות גדולה, אני לא חושב שאני אשלם מס הכנסה על הסכומים האלה ולפיכך גם לא יכול לקבל החזר?? בתודה מראש...

עוד דבר..

יש הבדל בין עוסק מורשה לבין עוסק פטור? ומהו? ושוב בתודה מראש :)

tomerm1

New member
תשובה

1. עוסק פטור מוגבל עד לגובה הכנסה של 64000 ש"ח בשנה. צריך לפתוח תיק במס הכנסה, בטוח לאומי ומע"מ. 2. מחשב זו השקעה ולא הוצאה. אתה משלם עליו מע"מ כמו כולם אבל לא מקבל מע"מ בחזרה.

לי האם

New member
אין התקזזות על מע"מ לעוסק פטור

לעניין מע"מ - מאחר ואתה עוסק פטור אתה לא משלם מע"מ אז אתה לא יכןל לקזז מע"מ . לעניין מס הכנסה- המחשב הינו הוצאה ליצור הכנסה ולכן יצויין בדו"ח מס הכנסה כהוצאה (יחושב עליו פחת בדו"ח השנתי). עוסק פטור מדווח על עסקאותיו למע"מ אחת לשנה, הוא אינו גובה מע"מ ולא מקזז מע"מ. עוסק פטור אינו מוציא חשבונית מס אלא אך ורק חשבון וקבלה. יש לבדוק האם העסק שפתחת אכן יכול להיות עוסק פטור כי לא כל עסק רשאי. לעומת זאת עוסק מורשה מנהל ספרים בצורה מורכבת יותר מעוסק פטור והוא מדווח מידי חודש או חודשים על עסקאותיו למע"מ וכן רשאי לקזז מהם מע"מ. יועצת מס ltax@walla

tomerm1

New member
תקון

המחשב הינו הוצאה ליצור הכנסה ולכן יצויין בדו"ח מס הכנסה כהוצאה (יחושב עליו פחת בדו"ח השנתי). המחשב לא יירשם בדוח כהוצאה אלא כהשקעה שעליה תחושב פחת.

tomerm1

New member
נכון אבל

צדקת בעניין הפחת, רק הערתי לזה שרשמת "שהמחשב יירשם כהוצאה....." ולכן תיקנתי שהמחשב יירשם כהשקעה. השורה הראשונה בתגובה הקודמת שלי היא ציטוט מההודעה שלך.

תודה לשניכם - המשך בפנים

אני לא בטוח לגמרי שהבנתי: כשארשם כעוסק פטור - לא אשלם מע"מ על רכישת מחשב נייד לעסק? ברצוני לציין שאני "מוכר" שירות ולא מוצרים ולכן אין פה על מה לגבות ממני מע"מ. (ואני גם לא חושב שאני אמור לגבות מע"מ על כך מהלקוחות). אם אכן המחשב נועד לייצור הכנסה - מהו אותו הפחת? האם מחיר המחשב המלא - יקוזז מהסכום שעליי לשלם למס הכנסה? חשבתי שאם אני נרשם כעוסק פטור, אין פה תשלום מס הכנסה? מדובר על 1,000-2,000 ש"ח לחודש במקרה האופטימי וזה לפחות בחודשים הראשונים שעדיין לא ברור מה יהיה בהמשך עם "העסק". אם אני צודק ואין צורך לשלם מס הכנסה, אז איך אני יכול להוציא פחות על המחשב? הייתי נוסע לאילת וקונה שם בלי מע"מ, רק שהמחירים באילת מופקעים ומגיעים לרמת המחירים של תל אביב. שוב תודה מראש על ההסברים!

mstern

New member
תשובה

כשתקנה מחשב תשלם עליו מע"מ, כעוסק פטור אינך זכאי להתקזז עליו אבל מי שמוכר לך הוא עוסק מורשה ומחייב אותך במע"מ ללא קשר לסטטוס שלך. מחיר המחשב יופחת בהצואות למשך שלוש שנים בכל שנה שליש כי זה רכוש קבוע ולא הוצאה כמו נייר. אני ממליץ לך לפנות ליעוץ אצל רו"ח. תומר, מחקתי את ההודעה שלך, בלי מספרי טלפון, אם אתה רוצה לפרסם אני אוכל לחבר אותך עם האנשים הנחמדים בתפוז.

tomerm1

New member
למוטי

לפרסם אני לא רוצה. בטח לא כאן. הכוונה שלי היתה עזרה נטו, לא יותר. אם הייתי מאד רוצה שיתקשרו אליי הייתי שולח מסר פרטי.

tomerm1

New member
זה גם סוג של פירסום, לא?

אז מה ההבדל? שהמספר הוא בגוף ההודעה ולא בחתימה? 2 שורות למטה?? זה הכל????

mstern

New member
אני מסכים איתך

אבל אלו ההנחיות שקיבלתי מתפוז. פרטים בחתימה זה בסר.

למעלה