שאלה על מס שבח

שאלה על מס שבח

אנחנו עומדים בפני מכירת דירה. הדירה הינה דירתנו הראשונה והיחידה, הדירה נרכשה לפני שנתיים בדיוק. הבעיה- עקב הסכם גירושין בין הורי יש לי 20% בדירת אמי, אשר מכרה את דירתה לפני חודש, לצורך מעבר לבית אחר. האם יחול עלי מס רכישה? בעת רכישת הדירה לא נתבקשנו לשלם מס רכישה גבוה בגלל שיש לי חלק בדירה אחרת, כיון שזה רק 20%, האם זה תקף גם כעת? תודה מראש.

העובדות לא ברורות. אי אפשר להשיב

העובדות לא ברורות. אין אפשרות להשיב על השאלה בצורה שנשאלה. פרטי את העובדות בצורה יותר מסודרת כדי שנבין אותם. עו" אברהם סימון

בהזדמנות תאיר את עיננו

מתי המכירה היא מכירה של דירת יחיד כאשר יש אחוזים בחלק מדירה/ות אחרות כלומר מתי תוספת של חלקי דירה מוציאים אותך מהכלל של דירת יחיד [שמאפשר מכירה בפטור כל 18חודש]

פטור מס שבח למכירת דירה יחידה

ישראלאחת שלום אני מניח שכוונתך למכירה של דירה יחידה, ולא למכירה של דירת יחיד כמצויין בשאלתך (צמד המילים "דירת יחיד" לא קיים בחוק מיסוי מקרקעין כמעט חצי יובל - היה קיים בעבר הרחוק מאוד, עם משמעות שונה לחלוטין). כדי להאיר את עיניך: ראה רשימה שלי בקישור להלן, שפורסמה באותו הענין הנוגע לשאלתך, באתר ARNONA בעריכת דר' עו"ד הנריק רוסטוביץ (פורסם לפני מספר ימים) - http://arnona.co.il/index.asp?Article=150 ועדת הערר פסקה: את הוראות סעיפים 49ב(2) ו49ג בחוק מיסוי מקרקעין יש לקרוא כמכלול אחד. סעיף 49ג הינו סעיף המעמיד חזקה כפי שמלמדת כותרת השוליים שלה 'חזקת דירת מגורים יחידה' לאמור גם אם יש בבעלות המוכר דירת מגורים שנתקיים לגביה אחד מהתנאים המנויים בפסקאות (1) (2) ו- (3) לסעיף 49ג, ואין החוק מחייב כי דירה זו תהא דירת מגורים מזכה, לא יהא בכך כדי לגרוע ממעמדה של דירת המגורים הנמכרת בידי הבעלים כדירתו היחידה לצורך מתן הפטור על פי סעיף 49ב(2) עו"ד אברהם סימון

אני אחדד את השאלה -

יש לי דירה בבעלותי ובבעלות בעלי והיא משמשת אותנו למגורים והיא דירתינו היחידה.(נרכשה לפני שנתיים) כשהורי התגרשו לפני 20 שנה בערך- אבי העביר את זכויותיו בדירתם המשותפת אלינו כך שהיה לי 20% מהדירה ההיא. ההעברה בפועל (בטאבו)בוצעה רק לפני 6 שנים. אמי מכרה את הדירה הנ"ל לפני כחודשיים (כמובן שהיא גרה בה עד למכירה ובכסף שקיבלה עברה לבית אחר). אם אני אמכור כעת את דירתי- האם יחול עלי מס שבח? אני חייבת לציין שהשווי של דירתי גבוה ביותר מפי 2 מדירת אמי. ועוד שאלה - אם אני מוכרת את דירתי במחיר הגבוה מהמחיר שהיא נקנתה (כי היא מאוד מושקעת) - האם גם כאן אני חשופה למס שבח? בבקשה אל תפנו אותי לסעיפים בחוק... תודה מראש.

למעלה