שאלה על מסכים

שאלה על מסכים

טוענים שהמסכים המבריקים יותר טובים לתמונות ווידיאו אם כך אז חשבתי מדוע המסכים הביתיים הם מט ולא מבריקים? שאלות נוספות: האם יש כמה דרגות ברמת המבריקות של מסכים? כלומר כאלה שמבריקים יותר וכאלה שמבריקים פחות? מדוע יצרניות המחשבים לא מאפשרות ללקוח לבחור איזה סוג מסך הוא מעדיף מט או מבריק? האם יש איזה שהוא מגן מסך או פילטר שאפשר להתקין שימנע את ההשתקפות של המסך המבריק אך ישמור על איכות התמונה?

יאיר B

New member
הפוך. סדרות ביתיות מגיעות עם מסכים

מבריקים. העסקיות בדרך כלל עם מט. דרגות של מבריק? אני לא חושב שיש דבר כזה (יש פה שלושה מחשבים עם מסך מט מיצרנים שונים - כולם אותו דבר). בחירה של מסך? זה כאב ראש ליצרניות לבנות כל דגם פעמיים עם מסך מבריק ועם מט (בלאגן לוגיסטי ותכנוני, שהעלות שלו מן הסתם תיפול על הלקוח בסופו של דבר). מגני מסך? לפני הרבה שנים היו דברים כאלה למחשבים שולחניים. זה לא היה מוצלח במיוחד... היום אני לא יודע אם יש דבר כזה. כמישהו שעובד כבר כמעט חצי שנה עם מסך מבריק, אני לא רואה בעיה עם זה. דורש הרגל כמה ימים, אחר כך לא שמים לב לזה.

אני אסביר יותר טוב את כוונתי

ביחס לרמות של מבריקות התכוונתי בין המסכים המבריקים מעצמם ולא ביחס למסכיי מט, כלומר האם בין המסכים המבריקים יש כאלה שמבריקים יותר וכאלה שמבריקים פחות? במסכים ביתיים התכוונתי באלה של מחשבים שולחניים ואני אישית לא ראיתי מסך ביתי מבריק ומכאן באה פליאתי. לגביי זה שכתבת שהתרגלת למסך מבריק, חלק מהזמן בו אני משתמש במחשב זה במקומות כמו בתי קפה, וכו' ואני די חושש מהמסכים המבריקים, האם אין לי מה לחשוש ביחס לעניין זה אם ארכוש מסך מבריק בטכנולוגיית LED ?

RoyBO

New member
לא חושב שיש דרגות של הבקרה, LED לא

קשור לרמת המבריקות של המסך

יאיר B

New member
כמו שרועי אמר, הלד לא קשור להשתקפות,

אלא לתאורה האחורית (יתרון גדול: הוא חוסך חשמל). קפיטריות? לא יודע. אני לא יושב איתו בקפיטריות (להוציא את הקפיטריות באוניברסיטה, אבל זה לא נחשב = הן בתוך בניין). כמו שכתבתי מקודם - יש בבית שלושה מחשבים ניידים עם מסך מבריק. כולם לדעתי אותו דבר מבחינת רמת הברק. אין לי מסך דק למחשב שולחני, אני לא יודע איך הם (באוניברסיטה הם אכן מט).

למעלה