שאלה על מסיר כתמים

טושטוש15

New member
שאלה על מסיר כתמים

הי, חייבת למצוא את האופטימלי. מדובר על הבגדים של הילדים מהגן שלרב נובעים מאוכל או עכשיו גם חול ובוץ (בטח בגשם). ניסיתי סבון כלים ולא עזר. נסיתי SPLIT גם לא תמיד עוזר. את הסנו אקסג'ן שהוא מעולה לדעתי אבל הוא ממש חזק וכבר גרם לי לחורים, ובכלל שורף לי נורא בידיים. יש משהו אחר?

YULI9

New member
מסיר שומנים קר

אצלי מוריד 90% מהכתמים (לנסות קודם במקום ניסתר)

goanin

New member
מסיר כתמים

כתמים של אוכל יצאו עם סבון/משחה של אסטוניש. זה מסיר הכתמים היעיל ביותר שלא הורס את הבגדים. בשביל חול ובוץ, לא משתמשים במסיר שומנים או מסירי כתמים קנויים. הם פשוט לא יעילים מול אדמה. יש להסיר אדמה במים חמים עם סבון, ואז למכונה. חומץ מאד עוזר, ואם יש אפשרות לתת בנוסף שטיפה עם מים חמים וחומץ (אחרי הסבון ולפני המכונה), אז מעולה. נשמע קשה, אבל זה לא כל כך : לפני ששמים במכונה נותנים שטיפה מקדימה ביד, בגיגית עם מים חמים והחומרים הרצויים, ואז סוחטים ומצרפים למכונה. "מסיר שומנים קר" זה בעצם סודה קאוסטית, והיא אלימה לבד ולצבע, אפילו יותר מאקונומיקה. אני ממש לא ממליץ להשתמש במסיר שומנים כזה. כל סבון טוב, אבקת כביסה או קליה מסירים שומנים ביעילות...

אדמה

אדמה אמורה לרדת עם חומץ, אבל אסור להשתמש בחומץ לפני שמשתמשים בסבון, כי הוא עלול לקבעת את הצבע החום של האדמה אל הבד.

goanin

New member
זה תלוי

אם האדמה חומצית, אז חומץ לא כל כך יעזור בניקוי שלה, אלא אבקת כביסה.. לרוב אדמה היא בסיסית ולכן חומץ יעזור להוריד אותה. אבל למה את חושבת שהוא יקבע את הצבע לבד? זה לא נראה לי הגיוני מוריה.. אני אעשה ניסוי באמת. יש לי הרבה חולצות לבנות שאבד עליהן הכלח (ככה כותבים? איזה פדיחה)..

זה לא משנה

רמת החומציות של האדמה לא משנה. אם זה היה כתם שומני או כתם של אוכל אז לא היה שום ויכוח: אבקת כביסה מורידה אותו, וחומץ מקבע אותו! תעשה ניסוי באמת. העניין הזה של כתמי בוץ גורם לבילבול רב אצל הורים. לי זה ממש לא מסתדר שעל מסירי כתמים למיניהם כתוב שהם מסירים כתמי שומן וכתמי בוץ באותה נשימה. זאת לא סתירה?

goanin

New member
רמת חומציות

את יוצאת מתוך הנחה שכתם חומצי יוסר על ידי בסיס, וכתם בסיסי יוסר על ידי שומן? זה לא מחייב בכלל. זה מורכב הרבה יותר מזה.. אבל אני מסכים אתך לחלוטין על העבודה בעיניים של מייצרי חומרי הנקיון. אני זוכר חומר ניקו בערוץ הקניות, שנטען שהוא מסיר אבנית ושומן
. אפילו לאחרונה ראיתי פרסומת לחומר ששמים במדיח הכלים והא שומר עליו מפני אבנית ומשקעים שומניים. או שהכימאים שלהם ברמה של כתה ד', או שמנסים לעשות עלינו כסף עם שקרים (יודעת את התשובה?).

לא יוצאת מנקודת הנחה כזאת בכלל

מה הקשר? אתה זה שאומר שאם האדמה חומצית אז בסיס יסיר אותה. זה הרבה יותר מורכב מזה, בדיוק כמו שאמרת

goanin

New member
הבנתי אותך...

בעניין של אדמה, תמיד יש מרכיבים שיוסרו על ידי בסיס, וכאלה שיוסרו על ידי חומצה. אז מה שאני עושה במקרה של אדמה: קודם כל סבון בסיסי (סיטנבון) בגיגית עם מים חמים, ואז חומץ. ואני חותם לך שזה לא מקבע את הצבע על הבד, אלא אפילו מסייע בהורדה (אבל אני חייב לך ניסוי, נחכה עד אז).

ומה לעשות עם חולצות

מןכתמות בבוץ שעברו כמה כביסות? אבוד לי? <גננות שנותנות לשחק בבוץ
>

|טיפ|שכחתם את הטיפ שלי../images/Emo4.gif../images/Emo35.gif

לפני הכביסה למרוח בנדיבות נוזל לכלים על כל שטח כתמי הבוץ, ולכבס כרגיל במכונה. הכתמים יורדים

זה טיפ מצויין לימים הללו

באמת "נתקעתי " עם כתמי בוץ על חולצה. אפשר לעשות את זה גם אחרי שהחולצה כובסה פעם אחת?

למעלה