שאלה על ממסי צבע

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

niya

New member
שאלה על ממסי צבע

לפני כשניתיים צבעתי שידות מעץ מלא, ללא לכה, בצבע ורנית. עכשיו אני רוצה להוריד את הורנית (היא די נספגה בעץ) כדי שאוכל לצבוע בצבע אחר (ככל הנראה ווש). אני לא רוצה לצבוע ישר על הורנית כי היא כהה מאד, וצבע אחר לא ממש יהיה על זה יפה. למעשה השאלה היא, האם יש חומר שממיס את הורנית בלי להרוס את העץ? הייתי היום בחנות והמליצו לי בחום על חומר שנראה מאד מסוכן והיה גם מאד יקר. עוצו תודה

kobi88

New member
חכי רגע

תני צ'אנס. אני אענה לך תשובה נגרית: תשייפי את זה. בלי פחד. תתחילי בנייר עדין, נגיד 280. אם לא יורד תעלי ל180. אם את מפחדת, תנסי במקום נסתר (כלל ברזל).

niya

New member
תודה על העצה. העניין הוא שאני לא

רוצה לעבוד קשה מדי. אני מחפשת את הדרך הקלה (ואולי היותר יקרה, אני מודעת לעובדה זו...

fortune

New member
../images/Emo103.gif"פוליסטריפה" הוא שם המוצר

שמוריד עד 15 שכבות צבע מעץ וממתכת של חברת polycell והיבואן האהוב עלי - יעקבי. עולה בערך 70 ש"ח ל-1 ליטר. עובדים איתו ללא מגע ידיים (כפפות) בעזרת מכחול או מברשת. הוא יורד במים!!! עושה את העבודה טיפ טופ והופך את העהודה לקלה. בכל מקרה תצטרכי לשייף לאחר הסרת הצבע. בהצלחה.

niya

New member
השאלה היא אם הוא מוריד גם ורנית

וכמה צריך לשייף אח"כ?

fortune

New member
מסיר לכות על כל מקרה

בקשר לשיוף, ישנן כמה דרכים לשייף. הדרך הנוחה היא משייפת "עכבר" קטנה שעולה בסביבות ה-200 שקלים ואולי הרבה פחות עכשיו. מדוע קטנה? כי היא נכנסת בזויות, לא כבידה וכד'. המנוע אמנם קטן ויש לתת לה לנוח מדי פעם אבל עם זה אפשר להסתדר. הדרך ה"לא כל-כך נוראית" היא לקנות ידית גומי לשיוף שאליה מצמידים נייר (יש מסמרים להחזקת הנייר זהירות) שעולה שקלים. הדרך המבאסת זה ידני לחלוטין... כן, לא תוכלי לברוח מהשיוף בסוף גם אם הוא יהיה די קליל... משייפים עד שחלק למגע, או עד שאת מבסוטית
.

למעלה