שאלה על ממליצים...

pixiER

New member
שאלה על ממליצים...

אני חייבת לפתוח פה את הדיון הזה, כי אין לי תשובה מספקת. כשבראיון עבודה מבקשים ממני ממליצים, מה עושים עם המידע הזה? האפשרויות שחשבתי עליהם הן אלו: 1. מבקשים רק כדי לראות עד כמה הסתדרת במקומות עבודה, כי אם עזבת ברע, לא תתן ממליצים, ובכלל לא מתקשרים אליהם ממילא 2. נותנים לאיש כוח אדם להתקשר, סתם כדי להתעניין ברמה האישית של המועמד 3. ראש הצוות המיועד מתקשר וממש שואל שאלות מקצועיות ואינפורמטיביות. כל מי שיש לו ניסיון בגיוס מועמדים, אני אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין הממליצים. האם אתם מתקשרים? איזו משמעות ומשקל יש לזה בקבלת מועמד? האם מי שאין לו ממליצים נחשב בעיתי? כל מה שיש לכם לומר מניסיונכם יאיר את עיני

eck

New member
מהנסיון שלי

2 וגם 4 - מתקשרים כשהמועמד נראה גבולי מבחינת ההיסטוריה שלו. אם עשית רושם טוב בראיון אבל משהו בסיפור שלך נראה חשוד, אז סביר להניח שיתקשרו. צריך להיות זהירים בעניין הזה. פעם פספסתי עבודה בחברה טובה רק בגלל שנתתי המלצה של מנהל שבדיעבד התגלה כשמוק. לא תארתי לעצמי שילכלך עלי, אבל הוא עשה את זה. גיליתי אח"כ ממקור פנימי שרק בגלל זה לא הציעו לי לסגור איתם. לדעתי אם אין המלצות שב 100% את יודעת שיהיו טובות (כלומר שווידאת את זה עם הממליצים) אז עדיף בלי המלצות כלל.

pixiER

New member
אבל אז צריך לצאת מזה באלגנטיות...

כי מה עושים כשלא לגמרי בטוחים בטיב ההמלצה? להגיד שכבר אין לך את הטלפון? שהוא כבר לא עובד שם? נשמע לי כמו תירוצים, וניסיון התחמקות שמעורר חשד....

eck

New member
מה שאמרתי והצליח היה

את האמת. בד"כ מי שמבקש זה כוח אדם, שבמילא לא קובעים הרבה, אם את טובה מקצועית. אמרתי להם "תראו, עזבתי את החברה הזו, המנהל שלי רצה שאני אשאר, לא נראה לי לעניין להעמיד אותו היום במצב של ניגוד אינטרסים.". אם יש לך בעיה אמיתית בחברה שאת צריכה ממנה ממליצים כדאי או לספר את האמת או פשוט להתקשר לבן אדם שאת לא בטוחה לגביו ולשאול אותו ישירות. אפשר גם לבקש מאנשים שהכרת בחברה להיות ממליצים גם אם הם לא ממש עבדו איתך ישירות.

אפרתש

New member
מתקשרים אם יש נקודה ספציפית לבדוק

מתקשרים לעתים מאד רחוקות. משהו כמו אחד למאה (ככה זה במקומות שאני עבדתי בהם, בכל אופן). כשמתרשמים בראיון שבסך הכל המועמד בסדר, אבל יש חשד לגבי פרט מסוים אז מתקשרים לברר לגבי אותו פרט. איזה משקל יש? אם הממליץ נשמע בן אדם רציני - יש לו משקל. בפרט אם הוא מחזק רושם שנוצר בראיון. אם הממליץ לא נשמע מהימן או סתם זורק דברים בלי הסברים/דוגמאות - אין לזה משקל. תני רק שמות של ממליצים שאת בטוחה שיגידו דברים טובים. אחרת - עדיף לא לתת.

® רן

New member
מנסיוני

במקרה שלי התשובה היא 3. בתור ראש צוות מקצועי שהיה אחראי גם על גיוס מספר אנשים, התקשרתי אישית לממליצים וקיבלתי חוות דעת על המועמד(ת). אמנם ברור שכל אדם תמיד יתן כממליצים את אותם האנשים שיתנו עליו חו"ד חיובית (ולכן יש מי שמפקפק ביעילות השיטה), אבל עדיין ע"י שאלות מנחות אפשר בדרך כלל לקבל מידע מועיל.

לדעתי מספר 3

המקרים היחידים, שבהם ידוע לי שהתקשרו לממליצים שלי, היו ראשי צוותים. מאחר והיחסים שלי עם הממליצים, שאני נותן הם מצויינים, אז כאשר התקשרו אליהם, הם היו מספרים לי על השיחה. לרוב לא התקשרו, אבל כאשר משהו כבר התקשר, זה היה איש טכני, שרצה לקבל פרטים על הנסיון שלי, צורת העבודה שלי וטיב העבודה שלי.

nadav1974

New member
מהניסיון שלי

במקום אחד (גדול) המראיינים היו מתקשרים תמיד לממליצים. לא שמעתי על אף אחד שלא התקשרו לממליצים שלו, וזה בטווח זמן די ארוך שעבדתי שם. במקום אחר, לא התקשרו לממליצים שנתתי.

אמץ

New member
עוד נסיון

אני ראיתי שתמיד התקשרו לפחות לממליץ אחד. חשוב תמיד לבקש את הרשות שלו לפני שמוסרים אותו כממליץ וכך גם לחוש אם הוא יהיה תורם לתהליך או לא. זה לגיטימי לא לשלוף את השמות סתם ככה בראיון, אלא לומר אני אחזור אליכם עם שמות של ממליצים אחרי שמבקשים את רשותם, אלא אם כן יש לכם מאגר של כאלה כבר מוכן מראש. חשוב שהוא לא רק יהיה כזה שיחשוב דברים טובים, אלא גם כזה שיהיה נוח לדבר איתו ושיהיה קל לתפוס אותו (לא תמיד עסוק ודוחה את הטלפונים שלהם). אם הוא מישהו בכיר מאוד כדאי לומר להם את זה, כדי שידעו שיהיה קשה לתפוס אותו ושיתנו לו כבוד. חשוב לדעת שיבקשו ממנו לפרט גם חסרונות שלנו ולכן זה צריך להיות טיפוס שאנחנו סומכים עליו שיתן תשובה שהיא גם אמיתית וגם לא פוגעת בנו. הם מנסים להצליב מידע בין ממליצים וגם תחושות שיש להם מהראיונות איתנו או ממרכזי הערכה או מכוני מיון. ושלא יהיה אחד שרק מהלל ומשבח באופן שיראה מוגזם או מבויים או האמא הפולנייה הגאה שלנו. כדאי לומר לממליץ מראש לאיזו משרה התראיינתם, כך הוא יוכל להתאים את חוות הדעת שלו יותר טוב. אם אפשר, אז כדאי שהממליץ יהיה כזה שגם יתקשר אליכם אחרי השיחה ויספר לכם מה שאלו ומה הוא אמר, כדי שתהיו מוכנים יותר לראיון הבא אצלם, אם יהיה כזה. דרך אגב, פעם גם ביקשו ממני במיוחד לתת ממליץ שלא הסתדר איתי...

התקשרו לכולם

תמיד התקשרו אצלי לממליצים, ואני כמעט בטוח שבכל מועמדות למשרה רצינית ירצו לדבר ולהתרשם ממעסיקים קודמים או אנשים שאיתם עבדת. חובה באמת לוודא שתקבלי המלצה חמה מאד מהאנשים האלה, כל דבר אחר (פושר או חו"ח קר) יגרום לנזקים קשים. במילים אחרות- לדבר או להפגש עם הממליצים, להודיע ששמם ימסר בראיונות (לאו דווקא לפני כל ראיון למשרה ספציפית) בהצלחה!

למעלה