שאלה על מכונת תפירה

marioForever

New member
שאלה על מכונת תפירה

אז רציתי להיכנס לעולם הCOSPLAY , ולתפירה של דברים לעצמי \ חברים... (מעילים חולצות וכו'... אבל גם כמובן COSPLAY)
והתחלתי להתרוצץ בארץ ובאנטרנט למצוא מכונות תפריה,
אז בסופו של היום מצאתי את החנות של זינגר בתל אביב ששם המליצו לי אחרי שיחה ארוכה על המכונה הזאתי:

http://www.singer4u.co.il/pl_product~366~2~1.htm

שעולה 1600 שקלים, ואני יכול להוסיף עוד 100 לאופציה של השחלת כפתור או משהו כזה... (אני ממש מתחיל בזה...)
אמרו לי שהיא תענה לי על כל הצרכים שלי, היא יכולה גם לתפור עור וכו מני

אבל בשיטות שלי באנטרנט מצאתי את המכונה הזאתי של BROTHER

http://www.ebay.com/itm/BROTHER-CS6...035?pt=BI_Sewing_Machines&hash=item43a7c45e0b

שתעלה לי עם המשלוח והכל 1100 שקלים אולי טיפה יותר. והיא נראית לי מכונה הרבה יותר טובה.

אז רציתי לשאול את חברי הפורום מה הם מציעים משניהים ?
או אפילו מכונה אחרת באיזורים האלה ?

המון תודה !!!!!

טרהקוטה

New member
קודם כל - כל הכבוד לאנשי הקוספליי!!!

מבין שתי אלה- נראה לי שהבראדר עדיפה, ולו רק בגלל המחיר המאוד נוח.
שכבות של עור, או דמוי עור,לא בטוח שיהיה אפשר לתפור, לא עם זו ולא עם זו.

מההיכרות שלי

אני לא מכירה את המכונה הראשונה אבל יש לי את השנייה ואני מאוד מרוצה ממנה.
נראה שההבדל הוא שהראשונה היא מכונת תפירה מכנית והשנייה היא אלקטרונית, ככה שהייתי מציעה לקרוא קצת על ההבדלים.
החיסרון כביכול היחידי בלקנות בחו"ל הוא שאין אחריות אולם המחיר יוצא הרבה יותר זול, ככה שיש סיכוי שזה יתקזז, במקרה ויקרה משהו למכונה.
אני בחרתי להביא את המכונה שלי מארה"ב ככה שרק צריך לדאוג לשנאי מתאים והיא Good to go.
מעולם לא ניסיתי לתפור בה דמוי עור או עור ככה שאני לא יכולה לחוות דעה בנושא הזה אבל למשל יש בה פונקציה שאפשר לתפור בלחיצה ולא עם הרגלית, אני משתמשת בה לעיתים כשאני עצלה ובכלל היא מאוד נחמדה וכייפית לשימוש.

marioForever

New member
בקשר לשנייה,

אוקי תפירה עם עור זה מאוד חשוב לי , או לפחוט דמוי עור, כי הרבה קוספליי עשויים מדמוי עור...
איך אני יכול לדעת עם היא טובה לדמוי עור או לא ?
בקשר אליה, היא באה עם רגלית ? נוחה ?
כאילו הבנתי שההבדל בניהים הוא פשוט שהשנייה של BROTHER יש לה יותר סוגי תפירה אבל אני לא באמת צריך את כולם נכון ?
אני צריך כאילו רק אחד... לא ? לחבר 2 בדים.... ואולי עוד 1 לסיום של הבגד... אני באמת צריך עוד 58 סוגים !?
&nbsp

תשובות

הייתי מציעה לקרוא ביקורות שונות תראה אותה באמזון היא אחת הנמכרות שם ואולי מישהו כבר כתב על זה לפני.
פשוט תגגל אותה יחד עם דמוי עור, יש מצב שכבר כתבו על זה.
היא מאוד נוחה לטעמי, באה עם דוושה וגם רגליים שונות.
אני לא באמת משתמשת בכל סוגי התפרים, בעיקר ברגיל, בדי סטרץ' וכפתורים.
לשימוש שלי היא נוחה ופונקציונלית אבל לכל אחד מאיתנו יש את השיקולים שלו.

Sod ha beged

New member
עברה את המיבחן שלי

פרווה סינטטית ועור ז'מש
תמונה שווה אלף מילים :)

marioForever

New member
קודם כל מדהים !

אבל מה קשור לא הבנתי ....
זה אחת מהמכונות שהראתי פה ?
&nbsp

טרהקוטה

New member
אז גם אני רוצה!

רק שהנקודה שלי היא הפוכה. דמוי עור דקיק וגמיש- אין בעיה. אבל למכונת תפירה בייתית, גם לטובות שבינהם, קשה-עד-בלתי-אפשרי לתפור עור. יש לי מכונה שאין חילוקי דעות בקשר למנוע החזק שלה ולביצועים שלה. לא עמדה בכמה שכבות דמוי עור עבה. המכונות שאתה מתלבט בינהן בוודאי שלא יעמדו בזה.
אבל מכל מקום - אתה קופץ מאוד גבוה, מאוד מהר. מיומנויות טכניות לוקח זמן לרכוש. מבין השורות עולה ש"ננעלת" על הזינגר, ומאחר ועוד לא תפרת מעולם אולי לא כדאי להשקיע במשהו קצת יותר רציני. אם תראה שאתה מתקדם, וצריך משהו קצת יותר חזק, תוכל (תצטרך) לשדרג.

מכונת תפירה של תפר ישר בלבד

מכונה כזאת (כמו של פעם) יכולה לעשות את העבודה. אולי תשאל את מי שקרוי כאן "אשקלוני", הוא תופר בעיקר בד קורדורה, על מכונה כזאת.
אתה יכול לבדוק אם מישהו ממכריך (משפחה וכדומה) מחזיק איזו זינגר ישנה בבית.
המכונות האחרות אולי יוכלו לתפור עור, אבל אני לא חושב שהמנוע יעמוד בעומס של תפירת עור באופן רציף.
אל תשכח להשתמש במחט שמיוחדת לעור - זאת מחט שצורתה מתאימה במיוחד לעור (אמורה לחדור את העור בלי שיראה חור, ובלי קרעים).
אתה יכול לנסות להתקשר למקומות שמוכרים עור לתפירה ולשאול אותם על מכונה שהם יכולים להמליץ לך.
ואתה יכול גם לתפור ביד. יש הסברים כאן : http://www.tandyleatherfactory.com/ על איך עובדים עם עור.
אני מכיר כמה אנשים בירושלים שתופרים עור, אבל ביד. בעיקר פריטים שקשורים לימי הביניים.
אאהה. ויש קורסים (און-ליין) לתפירת עור כאן : www.craftsy.com

למעלה