מי שאינו נימול עובר עבירה
(אלא אם כן הוא פטור מהמילה). יקרה לו מה שקורה לכל מי שעובר עבירות. זה לא העניין. העניין הוא טעם המצווה - שהרי לכל המצוות יש טעמים, שברוב המקרים נסתרים מדעתנו, באשר הם טעמים של בורא העולם שאת דעתו אין אדם יכול להשיג בקוצר דעתו. אבל בדרך כלל, האדם מסתפק בטעמים כדי לסבר את האוזן, וכאן הכבירו המפרשים סיבות וטעמים לכל מצווה ומצווה. בקיצור נמרץ: המילה היא ברית בין עם ישראל לקב"ה, הברית מבטאת את ייחודו של עם ישראל, ופעולת המילה אות לשמירת הברית בין הקב"ה לעמו הנבחר. העורלה מבטאת חוסר שליטה על הגוף, והמילה מבטאת שליטה על הגוף ותחימה של שליטתו של הגוף. הגוף צריך להיות משרת לרוח, ולא שליט שאינו נכנע לרוח המוסרית. הברית עם הקב"ה תלויה בכניעת הבשר. עיקר חשוב ביהדות הוא שהגוף הוא חלק בלתי נפרד מהאדם, וטהרתו היא יסוד לקדושת חיי הרוח. חובה על היהודי למסור את הברית מדור לדור, ועל כן האב מחוייב לבצע המילה בבניו, שלא מדעתם. המילה מבטאת את תפקידו של היהודי: לקדש להקב"ה כל תאווה גשמית תוך כדי הגבלתה המוסרית. קודם לכך יש לדעת את תכליתן הבסיסית של המצוות בחיי האדם, שהאדם קיבל תפקיד להשלים את העולם שברא הקב"ה, על מנת שייעשה כביכול שותף לקב"ה בבריאת העולם, ועל כן ברא אותו הקב"ה חסר במשהו, כדי שיוטל עליו תפקיד להשלים את החסר. בברית המילה היהודי מבצע את הפעולה הפיזית שמתקינה את גופו להיות עובד ה', ומשלימה אותו. אני ממליצה מאד לקרוא לפרטיו את פירושו של הרש"ר הירש לספר בראשית, לפרשה שבה נצטווה אברהם אבינו בברית המילה, כדי לקבל תמונה יותר מפורטת על תכלית המצווה והרעיון שבבסיסה. לשמחתי, אין פירוש רש"ר הירש באינטרנט, משום שאישית אני לא מאמינה באינטרנט ככלי ללימוד תורה. מקסימום - ככלי להכוונה, למתן נקודות כיוון. פירוש רש"ר הירש על התורה נמכר בכל חנות ספרי קודש, אינו יקר במיוחד, הספר מכיל גם פירוש רש"י ותרגום אונקלוס. הפירוש עמוק במיוחד, מקיף ועם זאת - מכוון ועונה לאוזן חסרת הידע, ולשאלות האמונה של דורנו במיוחד. הוא הומלץ לי בזמנו, ואני ממליצה הלאה.