שאלה על מטבע וראש חץ

yoramet

New member
שאלה על מטבע וראש חץ

שלום לאספנים. הייתי בשוק הפשפשים וסוחר זריז וממולח מכר לי ראשי חץ ומטבע. לפי דבריו שניהם ישנים\עתיקים ואמיתיים. האם אכלתי אותה? (בסכום סביר) או שאכן כך - מקורי ועתיק? ואם כן - מה הערך הכספי? (אני מצרף תמונות) תודה מראש יורם

מצטרף לשאלה:

בעיקר המטבע מעניין, ואולי סער יוכל להרחיב. לי הוא נראה דומה למטבע טטרדרכמה מכסף שברשותי, מתקופת תלמי: לא זהה, אבל בהחלט מזכיר. איך יודעים אם זה אמיתי או מזוייף? אין לי שמץ של מושג. את זה שלי קיבלתי מתנה מארכיאולוג, כך שאני מניח שהוא אמיתי. אליך סער.

המטבע

לא ברור אבל דומה מאד. בדיוקן.. אספסיאנוס ומיסביב זה .השם ותאריו השונים וכו" צד השני אלת הניצחון הצבאי ויקטוריה במרכז הכתובת הניצחון הימי victoria navalis

broadaxe

New member
איך הצלחת לקרוא?

המטבע נראה לי גולמני משהו, כמו מתבנית שנעשתה על מקור, דהיינו זיוף, אבל לא חד משמעי. נומיסמטיקה עתיקה היא מקצוע בפני עצמו שמתמחים בו. זהו לא התחום שלי. הבנתי מוגבלת לנסיון מחפירות. ראש החץ- לדעתי זיוף, אבל בלי לראות פיזית שוב אי אפשר להחליט חד-משמעית. הצורה אופיינית לתקופת הברונזה התיכונה והמאוחרת, אבל רשלנית, נדמה לי שבקצה החוד יש "זנב" שלא שוייף מהיציקה, הפטינה לא אחידה ונראית מלאכותית. תנסה לשטוף אותו במים וסבון ולשפשף אותו קלות בין האצבעות. אם הפטינה יורדת ונשארת לך מתכת מבריקה זו האידיקציה הטובה ביותר לכך שזהו זיוף. השווקים בארץ מוצפים בזיופים של כלי נשק מתקופת הברונזה, במיוחד ראשי חץ וראשי גרזנים "לוריסטנים".

למעלה