שאלה על מחלות בגן

שאלה על מחלות בגן

החורף עדיין לא הגיע וכבר הילדים מתחילים לחלות אצלי בגן.
ועכשיו יש להורים משפט קסם כדי לא לעשות שום דבר- "הרופא אמר שזה ויראלי".
עכשיו עד כמה שידוע לי גם מחלה ויראלית יכולה להיות מדבקת וגם במחלה ויראלית צריך לטפל .
אומנם לא באנטביוטיקה אך במנוחה וכדומה.
ניסיתי לחפש באינטרנט מידע אך לא מצאתי הרבה.
אשמח אם למישהי יש או שמישהי יודעת יותר פרטים מה בדיוק זו מחלה ויראלית.

ילד חולה לא צריך להיות בגן?

מה חשוב הגדרה למחלה ויראלית. את יכולה ואמורה, לבקש מההורים אישור רופא בכתב, שהילד יכול להיות בגן.
נכון הוא שכמעט כל הורה יכול להשיג אישור כזה , וכנגד זה אין לנו מה לעשות. אלא לעקוב אחרי הילד ואם הוא מעלה חום או פורח או משלשל או כל אחד מהסימנים המעידים על מחלה צריך להזעיק את ההורים.

אני אסביר לך

מה שאת אומרת זה נכון וזה מה שאני עושה באמת.
מה שמטריף אותי זה כמו שאמרתי שבגלל שהרופא אמר שזה כנראה ויראלי לא עושים אם זה כלום גם אם המחלה לא עוברת אלא נמשכת ונמשכת ונמשכת.
ואז מתפלאים שיש סיבוכים במחלה.
היה לי אתמול ויכוח עם אחת מהאימהות שמחלה ויראלית זו "לא מחלה אמיתית" ולכן לא צריך לטפל בה כי היא תעבור לבד.
לא יודעת - שאני הייתי אימא (אומנם ילדי כבר גדולים) מחלה הייתה מחלה, חום היה חום וכשהילד היה קווץ' ומנודנד טיפלנו בו.
הם הולכים פעם אחת לרופא ואז אם לא ילכו שוב למרות שהילד עדיין לא בסדר שבועיים אחרי. אני צריכה לנדנד להם ללכת שוב.
שוב , עד כמה שאני זוכרת מחלה ויראלית אמורה לעבור (אם מנוחה וטיפול במקרה של חום) אחרי שלושה ארבעה ימים לכל היותר.
ילדה שממשיכה לסבול ולהיות לא רגועה אחרי ארבעה ימים גם אם הרופא נתן בהתחלה אישור להביא את הילדה לגן, אני חושבת שצריך לבדוק אותה שוב.
הבעיה היא שרוב ההורים לא יודעים ואם אין רופא ילדים טוב אז...
הדגש הוא לא כל כך שמביאים את הילדים לגן חולים - זה כמו שאת אומרת לעכוב ולהזעיק .
מה שמעצבן הוא החוסר טיפול.

את צודקת ואני מבינה ומזדהה איתך

מה שכתבתי הוא שוירוס יכול להיות מאד בעייתי וגם מסוכן הן לחולה והן לנדבקים. גם מחלת הנשיקה היא וירוס ומדבקת מאד ויש לפעמים שילדים מאושפזים בגללה. או מפתחים חום גבוהה מאד למשך עשרה ימים.
נכון שגם כאן אין טיפול אלא השגחה
אני הייתי מנסחת את הדברים ושולחת לכל ההורים בגן. שמחלה וירלית היא
מחלה מדבקת ככל מחלה אחרת ולעיתי מסוכנת מאד.
אם הרופא הגדיר מחלה וירלית אין בכך לאמר שאפשר להגיע לגן כי ממילא אין טיפול... ולכן באים לגן. אלא אומר שאין טיפול תרופתי ולכן צריך להשאר בהשגחה בבית עד לבדיקה חוזרת ואישור רופא.

מבינה ומזדהה-

אני במצב כזה פשוט מתריעה שאני מזעיקה במידה ורואה שהילד לא במיטבו והכוונה בלא במיטבו היא אם הוא משלשל, אם הילד עם חום גבוה, אם משהו ממש כואב לו וכו'.

אני הבהרתי מתחילת השנה שילדים חולים מקומם בבית במיטה ולא בגן. עד עכשיו ההורים מאוד ממושמעים ולא מביאים ילדים חולים.

עפרי37

New member
מרגע שרופאים מתייחסים למחלה ויראלית ככלום,

ונותנים ללא כל בעיה אישור רפואי, גם לשלשולים ודלקות עיניים (אצלינו לפחות), אין לנו מה לעושת בנידון. אנחנו רק מיידעים את ההורה שבשלשול הראשון הוא מגיע לקחת את הילד, או אם הילד נראה לנו סובל , גם אם זה ויראלי, אנחנו מתקשרים. ילד חולה צריך את אבא/אמא/סבתא/סבא, ולא את הגננת/מטפלת ועוד 20 ילדים.

למעלה