שאלה על מזוזות

irenit

New member
שאלה על מזוזות

אני רוצה לשאול אם מספיק להתקין בבית רק מזוזה אחת בפתח הבית, או שיש להתקין מזוזות בכל חדר וחדר? דבר נוסף, החלפנו את דלת הכניסה בבית, והאנשים שהחליפו את הדלת הורידו לנו את המזוזה. אנחנו רוצים להחזירה למקום, האם יש הוראות מיוחדות להתקנת המזוזה (כמו זוית מסוימת) ?

תשובה

רצוי בכול דלת או משקוף, חוץ ממקלחת ושרותים כמובן, מחזירים למקום אם ברכה על קביעת מזוזה , זווית תלוי לפי ספרדים או אשכנזים

רגע רגע.

ישר או אלכסון. יש גם גובה. שבדלת סטנדרטית ביתית. המזוזה תהיה בתחילת שליש העליון. כשתקבעו את המזוזה בשיפוע, לא להתבלבל. את החלק העליון, שיפועו נוטה לכיוון הבית, ולא להיפך. ומאד חשוב, לעטוף היטב את המזוזה בניילון, כי הנסיון לימד שלחות ומים חודרים. ובקלות מתקלקת המזוזה אם אינה אטומה.

ואם שמתי בכיוון השונה מהמוצא שלי???

אני לא מבינה את עניין אשכנזים/ספרדים לנושא של קביעת המזוזה. האם זה עניין של מנהג או הלכה לגבי כיוון קביעת המזוזה??? כמו כן, אני שמעתי שמספיק לשים מזוזה בדלת הראשית של הבית, ובשאר החדרים זה עניין של הידור.

אין עיכוב.

אם הנחת בשיפוע, הרי זה לא נורא. העיקר שהחלק העליון של יריעת המזוזה פונה ללמעלה, ולא הפוך. אלא שיש הסוברים שצריך לקובעה שוכבת במאוזן, ולכן עשו את הפשרה המשופעת. אותה פשרה אינה תופסת מקום לפי הספרדים שלא מתחשבית בדעה של הקביעה במאוזן.

למעלה