שאלה על מזגן ברכב

rock231

New member
שאלה על מזגן ברכב

האם יש איזושהיא בעיה בלהדליק את המיזוג ברכב תוך כדי נסיעה? האם זה עלול להזיק למזגן? אם מישהו יודע (ולא משער...) אשמח לדעת.

rock231

New member
לוחץ על הכפתור של המיזוג (A/C)

ה-FAN כבר פועל ואני פשוט לוחץ על A/C . או לחילופין אני לוחץ על A/C ואז מפעיל את ה-FAN.

kobos1

New member
מה זה משנה,אפילו עדיף בזמן

נזיעה להפעיל את המזגן מאשר בעמידה!

rock231

New member
אני שואל בגלל

שיש לי ויכוח בנושא. אבא שלי טוען שהעובדה שאני מדליק את המזגן תוך כדי הנסיעה גורמת לפגיעה במזגן - מכיוון של"דעתו" הפעלת המזגן בזמן נסיעה שקולה ללתת פול גז (בעמידה) ולהכניס להילוך. ושהמנגנון של המזגן נפגע מכך. אם מישהו באמת יודע אני אשמח לשמוע, אם למישהו יש דעה בנושא אני אשמח שהוא ישמור אותה לעצמו... כי דעות בנושא כבר יש לי מספיק ואני לא עושה סקר. תודה מראש.

ariegur

New member
אין בעיה.

המדחס של המזגן מופעל באמצעות רצועה שמחוברת ל"פולי" שיושב על ציר המנוע. ה"פולי" של המדחס מתחבר למדחס באמצעות קלצ' בדומה לקלצ' שבאמצעותו מפרידים הילוכים בגיר רגיל. כשהמזגן מנותק, הפולי של המדחס מסתובב "על ריק". כשאתה מפעיל את המזגן, ממסר חשמלי גורם להצמדת הקלצ' ולחיבור ה"פולי" של המדחס למדחס עצמו. הפעלת המזגן דורשת ללחוץ גם על כפתור ה AC וגם להפעיל את המאוורר - ולא משנה באיזה סדר. הפעלת המאוורר נדרשת כדי למנוע קיפאון של מערכת הקרור. האויר החם מהמאורר זורם דרך יחידה שדומה לרדיאטור והיא זו שמתקררת כתוצאה מפעילות המדחס (זה כמובן הסבר מתומצת). האויר החם מתקרר ומגיע אליך קר, אבל בזמן הזרימה שלו דרך מערכת הקרור הוא מעלה את הטמפרטורה שלה ומונע את קפיאתה. בשורה תחתונה ובלי התפלספות - אתה יכול להפעיל את המזגן בזמן נסיעה ללא חשש. אריה

rock231

New member
רגע, וההצמדה של ה"פולי" של המדחס

למדחס עצמו לא יוצרת בעיה ברגע שעושים את זה תוך כדי נסיעה במהירות גבוהה?

ariegur

New member
ממש לא. העסק מתוכנן לעבוד ככה.

אתה יכול לחבר ולנתק את המזגן מתי שבא לך. איה

ariegur

New member
היו תקופות בחיי שנסעתי במכוניות

ישנות ולמדתי על בשרי ומארנקי איך הדברים פועלים ... אריה

ariegur

New member
אגב, אחת הסיבות להפעלה וניתוק של

המזגן במהלך נסיעה היא שהמזגן מקרר יותר מידי. אפשר להתגבר בקלות על הבעיה ע"י סיבוב כפתור החימום ועל ידי כך להעלות את הטמפרטורה של האויר המקורר לרמה הרצויה. אחרי מספר נסיונות, אפשר בקלות ללמוד לאיזה מצב להביא את כפתור החימום כד לקבל אויר בטמפרטורה נכונה. מי שמצוידים במערכת בקרת אקלים, פטורים מהעונש הזה שמתבצע במכוניתם באופן אוטומטי. אריה

רפי לין

New member
הפעלת מדחס מזגן

גם בנסיעה מהירה או רגילה, כשהמזגן פועל, יש נתוקים והפעלה מחדש של מדחס המזגן המתבצעים ע"י טרמוסטט המזגן. אכן כן ניתן ןאפשרי להפעיל מדחס המזגן בסבובי מנוע גבוהים, כפי שכתב קודמי. בברכה - רפי לין

k1235

New member
נצל"ש

האם שמפעילים מזגן ברכב הוא אוכל דלק יותר אם אסע ללא מזגן? הרכב שלי אוכל 1:8 בעיר ללא מזגן אם אפעיל את המזגן זה ישנה דרמטית את הצריכה?

ariegur

New member
יש טיעון מעניין בנושא:

מזגן אמור להעלות את צריכת הדלק. נסיעה מהירה עם חלונות פתוחים מעלה את ההתנגדות של הרכב לתנועת האויר. התוצאה היא שנסיעה מהירה (מחוץ לעיר) עם חלונות פתוחים צורכת אותה כמות הדלק כמו אותה הנסיעה עם מזגן וחלונות סגורים. אריה

wil

New member
מה שמעניין הוא איפה שיווי המשקל

ברור לחלוטין שבנסיעה במהירות עירונית (~50) החלונות כמעט לא משמעותיים ולכן עדיף חלון פתוח. במהירות גבוהה מאוד (בסביבות המהירות הסופית של הרכב) - החלונות יהיו מאוד משמעותיים ולכן עדיף כבר מזגן. מישהו פה יודע אולי איפה שיווי המשקל בד"כ? סביב 90? 120? 160?

ariegur

New member
לדעתי סביב ה 90.

אני חושב שבמכונית רגילה עם מנוע בנפח 1600 סמ"ק וכ 100 כ"ס, המשמעות של התנגדות האויר במהירות של 160 קמ"ש תגרום לצריכת דלק גבוהה מאוד עד כדי הפיכת נושא המזגן לזניח. אם במהירות של 160 קמ"ש המכונית צורכת 5 ק"מ לליטר, והפעלת המזגן משנה את הצריכה ל 4.5 ק"מ לליטר, זה לא נראה לי משמעותי ... במרצדס 500 בטח החישוב שונה ומהירות 160 עדיין לא סוחטת את המיץ מהמנוע, אבל מי שנוסע במכונית כזו, צריכת הדלק לא ממש מעניינת אותו ... אריה

למעלה