שאלה על מו"ד3

רמץ

New member
שאלה על מו"ד3

כרגע עדיין אין ברשותי את המדריך לשה"מ ואין אף תזכורת לנק"נ על הריגת מפלצות ועל שימוש ביכולות וכישורים לא בספר השחקן ולא באסופת המפלצות. אז איך אני יודע כמה נק"נ לתת על מפלצת וכמה נק"נ לתת על לחש, יכולת, מיומנות, רעיון טוב וכו´?

pumiforever

New member
תשובה על מו"ד3

>כרגע עדיין אין ברשותי את המדריך לשה"מ ראשית עלי להמליץ לך: לקנות את המדריך לשליט המבוך (אבל רק אם אתה שה"מ כמובן...). >אז איך אני יודע כמה נק"נ לתת על מפלצת ראשית עליך לקבוע את הרמה הממוצעת של הקבוצה (חיבור הרמה של כל השחקנים וחילוק המספר במספר השחקנים), עכשיו, לכל מפלצת בעולפ המ"ו3 יש מה שנקרא Challenge Rating, זה בעצם אומר עד כמה המפלצת חזקה. באסופת המפלצות, אחד ההסברים הקיימים על המפלצת הוא ה-CR שלה. אתה פותח ע"מ 122 עד 125 (תלוי לפי רמת הקבוצה) ובוחר את הרמה של המבוך (לפי הרמה של השחקנים), אתה מגלגל D100, ולפי זה יוצאת לך מפלצת. אתה הולך לעמוד 166 בספר לשליט המבוך, ורואה כמה XP נותנים על מפלצת בעלת CR כמו ה-CR של המפלצת נגדה נלחמו השחקנים (אם יש יותר ממפלצת אחת, אתה מחבר את כל הסכומים יחד), אחרי זה יש לך מספר (לפעמים גדול) של XP, אותו אתה מחלק במספר שחקני הקבוצה שהשתתפו בקרב, ואת המספר שיוצא אתה מחלק לכל השחקנים שהשתתפו בקרב. >וכמה נק"נ לתת על לחש, יכולת, מיומנות, רעיון טוב וכו´? את זה אתה קובע. מו"ד3 היא מערכת ברברית שאוהבת קרבות, ולא כתוב בה (לפי מה שאני יודע) כמה XP נותנים על לחש, ומיומניות, ביוחוד לא כמה XP על רעיונות טובים. מקווה שעזרתי

pumiforever

New member
תיקונים להודעה:

>בעולפ בעולם. >אתה פותח ע"מ 122 עד 125 בספר לשליט המבוך.

Elenlos

New member
מו"ד3 זאת לא שיטה ברברית../images/Emo46.gif

זה פשוט סעיף שקודם כל לא כולם משתמשים בו (נתינת XP על שימוש במיומנות ולחשים למינהים) ושנית כל זה משהו שאתה צריך לקבוע כי זה גם תלוי בציפיות שלך מהשחקנים, הסיטואציה, הרמה של השחקנים וכ´ו... ובתור שה"ם אתה לא חייב לתת להם הרבה קרבות אתה יכול גם לבטל את הקרבות כליל (לא מומלץ
) זה כבר נתון לשיפוטך...

Gilgam69

New member
עיקרון מאוד פשוט

לכל דבר כמעט במו"ד 3 יש מה שנקרא דירוג אתגר (CR = Challenge Rating). כאשר השחקנים מנצחים את אתגר כזה או אחר הם מקבלים XP לפי רמתם. ההגיון פה הוא חכם: חבורה בדרגה חמש תקבל פחות נק"ן מאשר חבורה בדרגה אחד כאשר הם נצחו משהו בעל אתגר שתיים. את הטבלה תוכל למצוא ב-DMG בעמוד 166, כאשר רמת החבורה שמופיע בטבלה היא הרמה שממוצעת של כל אלה שהשתתפו במעבר האתגר. באשר לחלוקת XP ללחשים, יכולות, מיומנויות, רעיונות וכו´: תחליט אתה בעצמך כמה לתת, אבל אתה יכול להתבסס על אותה הטבלה - אם שימוש במיומנות או חשיבה על רעיון טוב הצליח במעבר על פני אתגר או מכשול מסוים? אני אישית בכלל לא משתמש בטבלה שבעמוד 166 כי מצאתי שהיא מעלה דמויות בדרגות בצורה מהירה (עד כדי כך שיתכן שבהתחלה הדמויות יעלו רמה כל מפגש או שניים) שלא ראיתי עניינית כל כך למשחק שאני מריץ.

למעלה