שאלה על מונולוג

edodi

New member
שאלה על מונולוג

היי, אני לומד מונולוג מהמחזה 'רווקים ורווקות' של חנוך לוין לאודישן. את המונולוג לקחתי מהאתר של בית-צבי. אבל כשקראתי את המחזה ראיתי שצירפו הרבה קטעים ביחד מכל המחזה (כתוב שזה מונולוג ערוך) ויש משפטים או מילים שלא קיימים במחזה המקורי והוסיפו. העניין הוא שכבר למדתי אותו. האם מישהו יודע אם זה בסדר לאודישן? או שזה ממש לא קריטי. תודה, עידו

0Maori0

New member
לדעתי זה בסדר

הרבה עושים דברים כאלה, משנים ועורכים...

Awaken

New member
ככה...

לדעתי בקשר לקטע של צירוף קטעים/מחיקת קטעים זה בסדר גמור, ואפילו מקובל. מה שנראה לי מוזר זה שיש משפטים במונולוג שאתה אומר שהן לא קיימות במחזה.... תבדוק את זה שוב, אם אתה עדיין רואה ככה, לפי דעתי תחליף מונולוג. אין לאף אחד סמכות לשנות יצירה של אמן וכשעושים את זה משנים את המונולוג והמשמעות שלו לגמרה.

Awaken

New member
ודרך אגב.

נהוג לקרוא מחזה לפני שלוקחים ממנו מונולוג...

normajean

New member
אני עם עידו לחלוטין

לפעמים מונולוג מסוגל לאבד מהפוטנציאל האדיר שבו אם אתה לא יודע את הבסיס לכל מילה שיוצאת לך מהפה ולכל תנועה שכתובה לך לעשות.

edodi

New member
תודה על התגובות

את המחזה לא קראתי לפני כי כבר הייתי חייב להתחיל ללמוד. גם אחרי שקראתי אני עדיין חושב שהוא הבחירה הנכונה בשבילי. אם זה מקובל כמו שאתם אומרים אז אין שום בעיה. תודה, עידו :]

הכל בסדר. תרגע.

תהנה ותעבוד עליו כמו שלמדת. זה חסר חשיבות ברוב המקרים (אלא אם השינויים גסים). מה שחשוב הוא מה הבנת ומה אתה מספר. בהצלחה

למעלה