שאלה על מבחן התאומים

razcoren666

New member
שאלה על מבחן התאומים

אני מקווה שהשאלה לא נשאלה כבר, עשיתי חיפוש ולא מצאתי משהו דומה. בספר השלישי באגדות, כשתניס מבין שלורד סות' עומד לתקוף את העיר, הוא מגיע לפלאנתס ופוגש את דאלאמר. כשהוא שואל אותו מה אפשר לעשות נגד אביר המוות דאלאמר עונה שלכוהנים אין עדיין את העוצמה הדרושה, ושהוא לא מצליח ליצור קשר עם מועצת הקוסמים בווירת', ומשהו מוזר קורה שם. מישהו יודע אם איפושהוא מוסבר מה בדיוק קרה בווירת? הרי זה בערך 20 שנה לפני להבת הקייץ, אין קוסמים אפורים, והמועצה היא הכוח הקסום היחיד באנסלון. מי יכול להקשות עליהם כ"כ??? תודה.

strahd

New member
הי רז

מצטער שלא עניתי לפני כן, אתה יודע עבודה ובולשיט... אני ממש לא זוכר את הקטע הזה, קראתי את האגדות לפני יותר מעשר שנים (עכשיו אני מרגיש זקן... הייתי עוד בחטיבה... סוף פרץ נוסטלגיה). אני לא יודע מה קרה בווירת', אולי זה קשור לעובדה שקרמון וגדילן חזרו בזמן ועשו שם בלגן. אולי יש קשר למכשפים העריקים, הם תמיד היו קיימים, עוד מזמנו של הומה, אבל אביר המוות הוא פשוט חזק מהמכשפים ומהכוהנים, מכיוון שהוא עיוות שיצרה טאקיזיס במיוחד. בחייך, הוא אומר "מוות" והוא הורג אותך, אתה יודע מאיזה עוצמה הלחש הזה!? אם תוכל להרחיב קצת יותר, אני אבדוק את זה, כלומר, אקרא את זה שוב.

razcoren666

New member
תודה

דבר ראשון, אני יודע שהוא חזק. אבל אם צמיד פשוט של הגנה יכול לעצור את מילות העוצמה שלו, אז בטוח מכשפים בדרגות הגבוהות יכולים גם. אחרי הכל, כשהוא עבר דירה, אתה עצרת אותו די בקלות.... עד כמה אני זוכר. בערך בשליש הספר השלישי, כשקיטיארה עוברת עם המבצר מעל מגדל הכהונה ולא תוקפת, תניס חושד שהיא תתקוף רק את פלנאתס ושסות' יעזור לה וגם ינקום בעיר. תניס מגיע לפלנאתס ונפגש עם דאלאמר שקצת לפני שהוא נותן לו את הצמיד הגנה, אומר לו שהכוהנים לא יוכלו לעזור לו נגד אביר הממות כי האמונה שלהם "חדשה", אבל כשהוא ניסה ליצור קשר עם המועצה בווירת', הוא נכשל והשליח שלו לא הצליח לחזור עם מידע. וכנראה שמשהו קורה שם. תמיד היו קוסמים Renegate אבל הם לא תקפו את הצריח כישוף נעלה.. זה לא חלק כ"כ חשוב, פשוט אני לא זוכר שום מקום שבו הסבירו את זה אחר כך.

strahd

New member
קראתי שוב את הקטע בספר

ואכן זה מוזר. דאלאמר אומר שהוא שלח שליח ומצא את הדרך חסומה. וגם המכפשים לא עונים לקריאתו. זה כנראה ניסיון של וייס והיקמן לגרום לכך שתניס יתמודד מול אביר המוות לבדו. וחפץ הקסם הוא ממש לא צמיד הגנה פשוט, הוא עתיק וימיו של הומה והוא מסוגל לשמור עליך מפני לחשי כוהן מדרג גבוה וגם מהשפעות אש וחשמל, זה אחלה חפץ.

razcoren666

New member
שמע..

ברור לחלוטין שזה קטע של הסופרים בשביל לנתב את העלילה לעימות 1על1 של תניס וסות', אבל בדר"כ הם גם ממציאים מן הסבר הגיוני משלהם כדי שזה לא יהיה מונפץ מידי..

strahd

New member
יש המון דברים שהם לא מסבירים

אבל הבנתי שהם מוציאים טרילוגייה חדשה בערך בתקופה של מלחמת הרומח ומלחמת הגבירה הכחולה (האגדות), אז אולי הם יענו אז על שתי השאלות החשובות ביותר, הראשונה שלך והשנייה מאיפה רייסטלין קיבל את המפתח מאסטינוס, ועל מה לכל הרוחות הם דיברו אז. אתה יכול להפנות את השאלה שלך לפורום של רומח הדרקון באתר dragonlance.com, יש שם כמה כלים שקראו את הסדרה לפחות 20 פעם ויש להם ידע מאוד נרחב.

razcoren666

New member
תודה רבה

וגם את השאלה בקשר למפתח לספרים כבר פירסמתי פה לפני כמה חודשים וגם באחד הפורומים הרישמיים, ואף-אחד לא ידע מה לענות... אני באמת מקווה שהספרים החדשים יענו על זה בצורה ראויה. ואם כבר מדברים על זה, אני בטוח שאתה קראת את שתי הטרילוגיות בגירסת ה ANNOTATED, אני כרגע שוקל לקנות אותן באמאזון, הן שוות?

strahd

New member
האמת היא שלא קראתי

אותם, אלא רק עיינתי והם מאוד מעניינים. הערות מאוד חכמות של הסופרים והרבה צחוקים של אחד עם השני, אבל לא קראתי את הכול. אני בכל מקרה, מאוד ממליץ למי שמכיר טוב מאוד את הסדרה. זה כמו לראות DVD עם הערות הבמאי.

razcoren666

New member
סבבה.

יש הרבה דברים שקיוותי להבין ע"י הגירסא הזאת, אבל אני מבין ממך שהם לא ענו על כל השאלות הפתוחות. מנסים לסחוט עוד טרילוגיה... חבל.

TheBursar

New member
אומנם עבר הרבה זמן מאז שאני קראתי

האגדות גם כן אבל יש לי תיאוריה. אומנם אין מכשפים אפורים עדיין אבל אל תשכח שלצבאות האופל היו מספיק מכשפים שחורים. אז נכון שגם דלאמאר שחור אבל הוא לא הצטרף לצבא של קיטיארה. עכשיו עם כל הכוח שיש לו בתור אדון הצריח הוא אחד, ולקיטיארה אני משער היו יותר מקוסם אחד בצד שלה שיכלו להטיל לחשים שיחסמו את התקשורת בין דלאמאר לצריח הכישוף הנעלה בווירת'. גם אל תשכח שדלאמאר די חדש בקטע של אדון המגדל ולא הספיק ללמוד את כל מה שיש ללמוד. בנוגע לכהנים כמו שנאמר - האמונה שלהם חדשה מידי. הם לא ברמה גבוהה מספיק כדי לדעת ולהשתמש בלחשים שיכולים לעצור או לפגוע באביר המוות. בכל זאת מדובר בתקופה שבאה לא הרבה אחרי מלחמת הרומח שרק בה חזרו האנשים להאמין באלים והתחילו להופיע שוב כהנים. הצמיד הוא חפץ עתיק שבורך ע"י הכוהנים החזקים ביותר בתקופתו של הומה (כמו שצויין)

למעלה