שאלה על לפרסקופיה.

ענבר1001

New member
שאלה על לפרסקופיה.

הי, אובחנתי בלפרסקופיה לפני כשנה כחולת אנדו קל יחסית (נמצא רק מוקד אנדו אחד במחיצה הרקטו ואגינלית ומעט הדבקויות). הלפרסקופיה בוצעה בעקבות כאבים ממושכים. בלפרסקופיה נמצא מוקד אנדו והדבקויות. המוקד נוקה בחלקו. לאחר מכן נטלתי גלולות ברצף למשך כחצי שנה. עקב כאבים קשים (ורצופים) עדיין, אני מתכוונת לעבור בקרוב שוב לפרסקופיה אצל דר' סוריאנו (לא מצאתי ברירה אחרת). הבנתי שכדאי לי לעבור את הפרוצדורה אצל דר' סוריאנו והבנתי שאם אני רוצה שהוא ינתח, עלי לעשות את זה באופן פרטי. רציתי להתייעץ איתכן לגבי זה... האם כדאי לעבור לפרסקופיה באופן פרטי? האם אתן מוצאות איזושהי בעיה עם זה? (יש לי ביטוח) אגב, איני נשואה ואין לי ילדים ואיני מנסה להרות עדיין. אשמח לתשובותיכן... תודה, ענבר.

galim29

New member
היי ענבר../images/Emo140.gif

איפה עשית את הלפרוסקופיה הראשונה? בעיקרון, אם אין לך בעיה לממן ואת רוצה להבטיח את סוריאנו אז פרטי זו אכן הדרך. אני משערת שאם הייתי יכולה לאפשר לעצמי ניתוח פרטי והביטוח היה מכסה אז הייתי הולכת על הפרטי עם סוריאנו שאין כמוהו. אותי הוא ניתח בבית החולים בשיבא ואני מאוד מרוצה ממנו כאדם וכרופא. למה לא המשכת עם הגלולות אם את לא מנסה להיכנס להריון? את צריכה להיות על דיכוי קבוע אחרת המחלה מתקיפה שוב. גם אחרי ניתוח צריך להיות בדיכוי. אני כבר 4 שנים בדיכוי.

שלום ../images/Emo42.gif

מצטרפת לגלים- למה להפסיק את הדיכוי? רובנו כאן תמיד מדוכאות ...
ולמה עוד ניתוח? למה לא דיכוי נוסף? על פניו התערבות כירורגית נוספת נשמעת לי מיותרת.

זואילי

New member
הי ענבר

אם החלטת לעבור שוב לפה', ואם יש לך ביטוח - אז בטח שכדאי פרטי... אני אמנם נותחתי בציבורי וקיבלתי טיפול מסור ומצויין לאורך כל הדרך ואני מרוצה מכך מאוד, אך אם היה לי ביטוח, בוודאי שכשזה מגיע לבריאות שלי או של משפחתי - הייתי הולכת על זה. היכן ומי ביצע את הלפה' הראשונה?

ענבר1001

New member
...

הי בנות, תודה על כל התשובות. אני חושבת על לפרסקופיה נוספת מכייון שאני סובלת מכאבים קשים כל יום, כל היום. את הלפרסקופיה הראשונה עשה מנתח שנחשב, אך אני מעדיפה לא לציין את שמו. הלפרסקופיה הזו לא ממש שיפרה לי את איכות החיים. אח"כ הייתי על גלולות ברצף ועדיין סבלתי מכאבים. אני חושבת לעבור שוב לפרסקופיה כי סוריאנו מאמין שהוא יכול לעזור לי בנושא הכאב. הוא גם מנסה לשכנע אותי להכנס להריון (אני 38, רווקה). זו גם הסיבה שהוא נגד הגלולות עכשיו. אני לא ממש חושבת על הריון כרגע. מנסיונכן, הריון עשוי לשפר את מצב האנדו? ואם יש לי כאבים בלתי נסבלים כל הזמן, לא שווה לנסות לפרסקופיה?

היי ענבר

אם אכן את סובלת מכאבים יומיומים בלתי נסבלים, לדעתי אולי כן כדאי לחשוב על ניתוח חוזר. אבל אולי כדאי לך לנסות קודם דיכוי יותר כבד(דקאפפטיל או לוקרין), אולי ל- 3 חודשים ולראות אם יש שיפור? הריון הוא הדיכוי הטוב ביותר בשבילנו. כל הרופאים אומרים את זה, בדיוק הרופאה שלי אמרה לי שבוע שעבר "תכנסי להריון זה יהיה הכי טוב בשבילך". וגם אני בדיוק כמוך רווקה בת 30, אומנם אני כן חושבת על הריון אבל עוד לא קיבלתי את האומץ להפוך לאם יחידנית (אולי בקרוב...). לגבי ניתוח פרטי אצל סוריאנו, אם יש לך ביטוח פרטי- שווה! ממליצה לך לשאול את שאלתך שוב, כי ההודעה כבר לא קופצת ובדר"כ הבנות מסתכלות רק בדף הראשון. בהצלחה במה שתחליטי ועדכני אותנו. מייקי

ענבר1001

New member
...

תודה מייקי. אני הבנתי שהריון מדכה בעיקר לתקופת ההריון. ומה אח"כ? חזרה לשיגרה? מה איתך, מה דרגת ומשך הכאבים שלך? זה הגיוני לסבול כאבים יומיומיים שמגבילים בפעילות? ז"א יש עוד בנות שחיות ככה? לגבי דיכוי, סוריאנו לא בעד והאמת שאני גם חוששת מזה.. ואולי זה גם לא טוב לפוריות? בכ"ז אני לא צעירה, צריך להזהר, לא? ענבר.

אח"כ

חוזרים לדיכוי כמובן, אין ברירה אחרת. אצלי יש ימים טובים וימים לא טובים, גם אני לפעמים חושבת על עוד ניתוח (הראשון לא היה מוצלח). לי הדיכוי בזריקות עשה רק טוב, קיבלתי 9 זריקות חודשיות ואחרי 7 זריקות הגיע שיפור עצום עד אז היו לי כאבים יומיומיים וחייתי על משככים. הרופאים אומרים שהדיכוי לא פוגע בפוריות - מקווה שזה נכון.

למעלה