שאלה על ליתיום.

noarieli

New member
שאלה על ליתיום.

שלום רב ידוע לי שעלו על השימוש של ליתיום כתרופה למאניה דפרסיה התגלה במקרה במחלקה של חולי לב בבי"ח אנגלי. אני זקוקה לחומר כתוב על הסיפור, יש למישהו לינק או שם רלוונטים? תודה

תודה על השאלה. מרתק!!

ובכן נכון שיש משהו כזה בהיסטוריה בשנות הארבעים, אך למעשה ליתיום התגלה כבעל פוטנציאל פסיכיאטרי בראשית המאה ה-276/history.htm target=_blank>19. הרשת מלאה בסיפורים , במאה ה- 276/history.htm target=_blank>19 ניתן טיפול בליתיום לשגעון השגדון (Gouty mania). חפשי לפי John Cade. וגם חיפוש לפי Alfred Garrod . לא חסר מידע... 276/history.htm target=_blank>1 2

הטקסט למעלה קצת התפרע. כנראה באג במערכת

בכל מקרה לכי על הלינקים . בהצלחה

noarieli

New member
תודה! אז וודאי יש תרופות אחרות שנתגלו במקרה?

אשמח לרעיונות נוספים.

hgkr17

New member
תנסה

VALPROIC ACID לא כזה סיפור מרשים, אבל במקור זה היה ממס של תרופה והפך לתרופה לאפילפסיה . SILDENAFIL (ויאגרה)- במקור תרופה ללחץ דם זה בשליפה...אין לי עוד רעיונות כרגע.

reshacyte

New member
פרופסיה- במקור תרופה לBPH כיום להתקרחות גברית

BPH - הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית. מטופלים בפרוקיור (פינסטרייד 5 מ"ג) שמו לב שפדחתם מתחילה להתכסות חזרה בשיער. MSD התלהבו ובדקו, ומצאו מנגנון משוער להתקרחות גנטית שקשורה בהצטברות הורמון גברי בשורשי השיער על חשבון השערה הצומחת. ואז הם התחילו לשווק את פרופסיה, שמכילה פינסטרייד 1 מ"ג, ושודדים בעזרתה מליוני גברים מתקרחים אומללים. כמובן שכל מקור מידע אמין אתי ונאמן לחברה, יגיד שאסור לחצות את הפרוקיור (זה גם קצת קשה פרקטית). אני משער שעדיף גם שלא אמשיך לפרט בעניין...

noarieli

New member
על האינסולין

קראתי עכשיו ואכן הסיםור מעניין, אבל לי מה שמצאתי לא היתה שם התרחשות מקרית. או שמא פספסתי משהו?

השתן המתוק של הכלב שמשך את הזבובים

זה העניין המקרי- והעובדה שהחוקרים שמו לב לעובדה...

למעלה