שאלה על לימונצ'לו..

MaorCS

New member
שאלה על לימונצ'לו..

אם אתם זוכרים לפני חודש שאלתי על המתכון שלו, וכבר עבר חודש מאז ששמתי את הקליפות בשרף, עכשיו השאלה שלי היא כזאת, לכמה בקבוקים לדעתכם אני צריך לחלק את הלימונצ'לו? ל-4 בקבוקים ככה שייצא לי 25 אחוז אלכוהול בכל בקבוק או ל-3 בקבוקים, שיהיו 31 אחוזים בכל בקבוק? אני אישית מעדיף שיהיה כמה שפחות אחוז אלכוהול כי הבטן שלי לא יכולה להחזיק הרבה אלכוהול, אבל כמובן שאני שואל מה עדיף מבחינת הטעם.. תודה מראש :)

סניפטר

New member
אתה מאבד מהטעם כשאתה מחלק

אולי כדאי שתוסיף מעט מיץ לימון לחזק אותו בוא נאמר לימון לכל בקבוק . * זה לא יחזיק לך הרבה זמן ולא תוכל לשמור במקפיא .

סער א

New member
זה באמת עניין של טעם , אבל...

בלימונצ'לו בד"כ אחוז האלכוהול די גבוה כי הוא לא מאוד מתוק ולכן נהוג להתחיל מ-30% ומעלה בלימונצ'לו (כבר ראיתי מותגים עם 50%) בכל אופן אני ממליץ לך על 33% אחוז , תכין סירופ סוכר ותקרר אותו אתה גם יכול להוסיף לסירופ מיץ לימון כדי שהלימונצ'לו יהיה יותר חמוץ תמדוד כמה אלכוהול יש לך במ"ל ותוסיף את הסירופ . אבל עדיף שתעשה את זה לפני החלוקה , אחרי שאתה מוסיף את הסירופ סוכר תן לכל הכמות להיות ביחד עוד איזה שבועיים שלושה רק אחרי זה תחלק לבקבוקים.

qTyPhOoNp

New member
נצל"ש על למונצ'לו

יש פה מתכון שמצאתי http://www.hashulchan.co.il/Content/Recipes/show_recipe.asp?RecipeID=6153 רציתי לדעת עם המתכון הזה שווה משהו... כי רשום שם להשרות את הקליפות לימונים בשרף רק 3 ימים.. ובפורום הבנתי שצריך חודש בערך אה וגם רשום שם לקלף את הלימונים ביחד עם הלבן... זה לא נשמע לי הגיוני כי הלבן מרררררר אה וגם אני לא ממש חזק במתמטיקה אז כמה אחוזי אלכוהול יוצא לי הליקר לפי המתכון?..כאילו אם אני משרה ב 750 מ"ל שרף וסירופ של ליטר...??? תודה רבהההה:)

qTyPhOoNp

New member
זה יחזיק בפריזר??? ואם לא אז באיזה

יחס לעשות את הליקר?

qTyPhOoNp

New member
קפיץ קפוץ

את ההשרייה עם האלכוהול אני עושה בצנצנת אטומה או שזה לא חשוב?

MaorCS

New member
זה מה שבאתי לשאול עכשיו

תהיה בעיה לאכסן בקבוקי זכוכית במקפיא?

qTyPhOoNp

New member
זה לא קשור לבקבוק

זה קשור לאחוז האלכוהול אם זה אחוז נמוך מדי המשקה פשוט יהפוך לקרח.. לא רצוי!! זה לא בעיה בכלל לאכסן בקבוקי זכוכית בפריזר... זה מה שעושים עם כל הליקרים הקפואים (ייגר,אבסינט, אפטר שוק ועוד)

MaorCS

New member
סבבה תודה

חישבתי ויצא לי 31 אחוז אלכוהול, וכרגע שמתי את שולשת בקבוקי הזכוכית במקפיא אני יודיע פה איך יצא! תודה לכולם

MaorCS

New member
אחרי חודש ו-4 שעות במקפיא

זכיתי לשתות את מעשה ידי, והדבר הראשון שיש לי להגיד, שזו טעות איומה לחלק את הלימונצ'לו לשלושה בקבוקים, (לטעמי לפחות), אני שותה עכשיו בכוס חצי לימונצ'לו חצי לימונדה. כנראה ש-31 אחוז אלכוהול זה קצת יותר מידי בשבילי.. אבל בכל מקרה הטעם טווובב, תודה לכל מי שעזר לי

an3c

New member
לא יודע איך חישבת, אבל יש לך טעות.

אחוז האלכוהול במתכון שהוא הביא למעלה (750מ'ל שרף וליטר סירופ סוכר)הוא 42%.

MaorCS

New member
לא ליטר סירופ סוכר

חילקתי 750 מ"ל ל-3 בקבוקים, יוצא 250 בכל אחד ואת השאר מיליתי בסירופ סוכר, כלומר עוד 500 מ"ל סירופ סוכר לכל בקבוק קיצור ליטר וחצי סירופ סוכר חוץ מזה 95 אחוז אלכוהול לחלק ל-3 בקבוקים יוצא 31% לא ככה?

an3c

New member
במידה ואתה מוסיף עוד חצי ליטר

אחוז האלכוהול הוא אכן 31% אבל אתה שינית תמידות. 750 מ'ל שרף וליטר סירופ סוכר כלומר 1750 מ'ל תזקיק, ה-750 מהווים 40% מן התזקיק. (יש לציין שהשרף אינו מאה אחוז אלכוהול אלא 95$ וזה מוריד באחוז-שניים את אחוז האלכוהול הסופי). לסיכום, כדי למדוד את אחוז האלכוהול הסופי תוודא מהי הכמות הכוללת של התזקיק שלך(שרף+סירופ סוכר) זה לא קשור לחלוקה לבקבוקים.

MaorCS

New member
כלומר אם בבקבוק

יש לי 250 מ"ל שרף ו-500 מ"ל סירופ סוכר איך אני מחשב את זה?

סער א

New member
זה כמובן בגדול...בלי ממש לחשב

אבל מכיוון שהשרף הוא 95% ולא 100% אז זה קצת פחות .

an3c

New member
כך:

לוקח את כמות השרף ומחלק בכמות הנוזל כולה(שרף+סירופ) וכופל ב-100. כך:250 לחלק 750(250+500)כפול 100. 0.333333 כפול 100 = 33% וכמובן זה בחישוב שהשרף הוא 100% כמו שסער אמר. בגדול זה יוצא 1-2% פחות.

סער א

New member
בשביל להימנע מהחישובים של...

אחוז האלכוהול בשרף שהוא 95% ולא 100% מה שאני עושה בד"כ זה במידה שהבקבוק הוא של 750 מ"ל אני פשוט מתייחס אליו כאל 712.5 מ"ל של 100% אלכוהול (לאחר שחיסרתי את ה-5% מים שיש בבקבוק ) ואת ה-5% האלה שהם 37.5 מ"ל אני מוסיף לחישוב של כמות המים . אני מקווה שעקבתם אחרי ההסבר והבנתם את הכוונה שלי...

למעלה