שאלה על לימודים ...

שאלה על לימודים ...

האם יש מקום שבו ניתן ללמוד להיות מורה דרך בארץ ? ( גם לימודים וגם הוראת הדרך ) מדובר כמובן על לימודים שבסופם תעודת הסמכה רישמית. תודה.

shlulit59

New member
יש המון

ביה"ס לתיירות, החברה להגנת הטבע, בית ברל, ועוד. יש המון מידע על האפשרויות + ביקורות של בוגרי הקורסים. חפש גם בשרשורים פה וגם בפורום מטיילים בארץ. בהצלחה

שוב סליחה ...

לפי החיפוש של הפורום. בית ברל כבר לא רלוונטי ואת השאר אני לא מצליח למצוא. אולי יואיל מישהו לסייע ? תודה שוב.

pinzo01

New member
בתל אביב בית ספר לתיירות

בר"ח שטריקר בחיפה אונברסיטת חיפה הקישור הזה יעזור לך

pinzo01

New member
זה לא נגמר בהוצאה הראשונית

כל עוד את/ה רוצה להיות מורה דרך מוסמך ורשאי לעבוד את/ה חייב לעבור השתלמות כל שנה כרגע עלותה היא 95 ש"ח תוסיפו למחיר ערך יום עבודה הרי ההשקעה ברשיון כל שנה עומדת סביב ה-900-800 ש"ח תכפילו את הסכום בשנות העבודה התוצאה מחיר די גבוה שכל מורי הדרך משלמים על ה"זכות " לעבוד ואולי יבינו כל ה"חפארים " מדוע קיימת התנגדות למעשיהם

EYTAN155

New member
שכחת את המס עבור תעודה חדשה

כל שנתיים. ו"קצת" ספרות מקצועית איך אפשר בלי זה ?

noaaaa

New member
אגב לימודים- יש לי שאלה היסטורית

מה קרה עם הממלוכים כשהאמפ' העותומנית כבשה את א"י?? ברור שהם נעלמו מעל במת ההיסטוריה. האם הם עזבו לארץ המוצא שלהם (אסיה?) או שהם התערבבו בתרבויות הקיימות ופשוט "נעלמו" כמו התבוללו? שאלו אותי את השאלה הזו ולא הייתה לי תשובה ברורה. האם לכם יש?

mottitol

New member
ממלוכים הם לא עם ולא אומה,אלא

צורת שלטון ואורח חיים,ממלוכ נאמן רק לממלוכ אחר,כאשר ביברס קם ורוצח את הסולטן קוטוז,הוא עושה מעשה שלא נעשה קודם לכן,הוא מרשה לעצמו עקב הפופולריות שלו לאחר נצחונו בעין ג'לוד על המונגולים.

שמר2

New member
התבוללו

במצריים הם השתלבו בשלטון החדש. באופן עקרוני "ממלוכ" הוא גם כינוי ל"עבד לבן". אצל העוסמאניים המשיכה המסורת של גידול ילדים מארצות הבלקן והקווקז כמוסלמים במטרה שישרתו את השטלטון ככת שלטת. אחמד אל ג'זאר היה למעשה ממלוכ.

מממממ... זו שאלה קצת גדולה לפורום

בעיקרון כמו שנאמר קודם הממלוכים היו שיטת ממשל ולא אומה בה "ייבאו" (אם מרצון ואם מכוח) ילדים כופרים (לא מוסלמים) בעיקר ממוצא מונגולי-קווקזי והעבירו אותם סדרת חינוך מגיל צעיר והם היו שדרת השלטון המרכזית גם צבאית וגם דתית (בהתאם לכישורי הילד). בשל כך נוצר לחץ תמידי מתחתית המערכת של דם צעיר, השלטון לא עבר בירושה (וכך לא התנוון) ולא הייתה העדפה לטובת שבט זה או אחר. בני הממלוכים כמובן לא יכלו להיות ממלוכים שכן כבר היו בני המקום ומאמינים באסלאם לאחר שכבשו העות'מאנים את ישראל מידי הממלוכים ואף לאחר שכבשו את מצרים המשיכה השיטה הממלוכית להתקיים (למרות נסיונות עזים לחסלם במאה ה-16). יתרה מזאת האימפריה העות'מאנית עצמה התבססה בחלקה על השיטה הממלוכית לצבא ולדת (חיל היאניצ'רים היה ממלוכי לפי מיטב זיכרוני). הממלוכים חוסלו לבסוף רק בשנת 1812 לערך כאשר מוחמד עלי, מייסד מצרים המודרנית, כינס את כל הממלוכים והרג אותם במה שנודע כ"טבח הממלוכים". זה מה שאני יודע. אך אני אף עוד לא קיבלתי את התעודה שלי ולכן הכול בסימן שאלה עד שיבואו מנוסים ממני ויאשרו זאת (או יתקנו לחילופין)

noaaaa

New member
למה שאלה גדולה? דווקא עמדתם

יפה "באתגר". אני מניחה שאלו הם נושאים שאתם ניתקלים איתם בהדרכות, לא? אני עכשיו מעיינת בספר על תולדות ארץ ישראל כדי לעשות לי סדר בתקופות לפני שאני אכנס לעומק, והמידע שנתתם לי עוזר לי יותר למקם דברים במקומם. אז תודה.

למעלה