שאלה על לימודים

שאלה על לימודים

אני מעוניין ללכת ללמוד משפטים במכללת "שערי משפט", מישהו מכיר את המכללה? שמע עליה? איך אני יודע שאני מתאים ללימודים משפטים? תודה

keemo1

New member
מכללת שערי משפט

תשמע המלצתי העניינית היא שלא תרשם למכללות בכלל רק אונברסיטה . אני היום עו"ד למדתי במכללה קשה לי להגיד לך במאה אחוז . אני חושב שיש רמת לימודים טובה אבל חיי הקמפוס על הפנים. מכללה משעממת שאחרי שנה הרגשתי שחוק ותשוש . לגבי מכללות אחרות יש את העניין של מלחמת יוקרה יש את הבינתחומי , המכללה למנהל שלדעת מרבים מהעו"ד המכללה הכי טובה ויש את מכללת נתניה שרבים משוכנעים שהיא בכי יוקרתית . עצתי תבדוק קודם כל כמה מכללות וחר כך תחליט . בכל מקרה עדיף אונברסיטה תאמין לי אתה תחוש את זה אם לא יסתדר תנסה את המכללות היוקרתיות ..

sacrament

New member
אז ככה

שערי משפט זו מכללה טובה, סך הכל אפילו נחשבת בין הטובות מה שכן, סף הקבלה לשם הוא נמוך קצת יותר ממכללות אחרות הבנתי שצריך פשוט ממוצע 80 כדי להתקבל, לעיתים גם את זה לא צריך וזה קצת פוגע ביוקרת המקום...מבחינת רמה אקדמית של האנשים שם, אבל זו בעיה של רב המכללות כנראה בכל אופן, אם יש לך ציונים טובים ואתה יכול אוניברסיטה, אז כמובן שרצוי אוניברסיטה. אם אין לך ציונים משהו- אז רצוי לשקול באמת לפי יוקרת המכללה- כפי שכבר כתבו לך "הבינתחומי" ו"המכללה למנהל" יוקרתיים בהרבה. וגם לשקול את הקירבה- האם נוח לך להגיע כל יום להוד השרון (שערי משפט)? איך יודעים שמתאימים ללימודי משפטים? אם אתה אוהב את זה, וזה מדבר אליך, אז לך על זה. תשקיע. הלימודים קשים אבל לא עד כדי כך. גם אם אתה לא אוהב להופיע לפני קהל או לא טוב בזה- זה לווא דווקא קשור. לא כל עורך דין הולך לבית משפט ומדבר לפני השופט. יש מגוון תפקידים- אם זה יועץ משפטי, אם זה עורך דין-פקיד, אם זה עוזר לעורך דין/שופט וכדומה. אתה יכול להתאים לאחד מהם, למה שאתה הכי מתחבר, למה שהכי מתאים לכישורים שלך. בהצלחה!

משפטים

אנו נמנעים ממתן המלצה על מוסד כלשהו כדי למנוע חשש ששקולים זרים פועלים עלינו במתן ההמלצות. אני מפנה את תשומת ליבך למאמרים רלבנטיים בקובץ המאמרים של הפורום- דרוג המוסדות וכן הישגי הבוגרים בבחינות ההסמכה על פי מוסד הלימודים.

תודה - ושאלה נוספת

מה רמת ההשקעה בלימודי משפטים? צריך לזכור בע"פ חוקים, פסקי דין ותקדימים? כמה צריך להשקיע בבית? תודה מראש

משפטים

יש ענין של זכירה ושינון, אבל אין דרישה שתזכור את כל ספר החוקים בעל פה.מידת ההשקעה היא פונקציה של ציפיות. ניתן לסיים גם בהשקעה לא ממש גדולה, אבל אם רוצים להגיע להישגים גבוהים (שיש להם השפעה גם האפשרות להקלט בהתמחות ובעבודה) תדרש השקעה רצינית.

למעלה