שאלה על לחשים...

Yali 17

New member
שאלה על לחשים...

אם שני חברים נפצעים במקום מבודד מאדם, ואחד מהם מאבד הרבה מאוד דם, ובדרך עוברת מכשפה,ומבקשת לעזור, בכך שתלחש על הפצע מני השבעות ותעצור את הדם. השאלה שלי, האם הדבר מותר עפ"י ההלכה ? עוד שאלה, אם אדם נרדף בידי חיית טרף, או בהמה אחוזת טירוף, האם מותר לו,לאותו אדם, להטיל כישוף כדי להבריח את אותו חייה ? גם אדם הדבר עלול להציל את חייו ?

מכשפה לא תועיל לו בשום אופן.

המכשפה יכולה מבלי שיידע, לגרום לו נזק. ולאמ"כ היא כאילו תבוא להושיעו. היא בסה"כ יכולה להפסיק לעשות לו את אותו רע שגרם לו את הנזק. והוא יסבור לתומו שהיא זו שהושיעתו.

Yali 17

New member
אני שאלתי

על פי ההלכה, האם מותר ? מה אמרו חז"ל על מקרה כזה. כי אם בכוחה של המכשפה לעצור את הדם, יחייה. אולי אלוהים שלח את המכשפה ? ( יש מצב ? אני שואלת בתמימות ! )

יש לי שאלה...

אם יבוא 'חכם ויאמר שיכול להציל אדם המוטל בסכנה ע"י שיוריד את ראשו, האם מותר או אסור ??? שאלת שאלה לא רלבנטית. כשלסבתא יהיו גלגלים, גם אז מכשפה לא תועיל לעצור דם. היא רק יכולה להפסיק למנוע שפיכות דם שהיא גורמת. כך מפורש לנו בתלמוד.

Yali 17

New member
אבל...

האדם ימות ! המכשפה ( באמת האחוזים ) תשביעה ותכשף על הפצע ותסגור אותו, והאדם ינצל. איך ההלכה מתייחסת למקרה כזה ? ותענה על השאלה השניה ששאלתי !

אם הוכח באופן ברור שזה עוזר,

אז מותר. אבל שיהיה מוכח שחור על גבי לבן שזה באמת עוזר.

השואלת שאלה ספציפי על כישוף.

אולי, ייתכן שזה קשור לעיסוקה לפי המופיע בכרטיסה האישי. ושאילתי, האם מותר לה לעסוק בזה אם מוכח לדבריה שזה עוזר ? שאלה נוספת: אני מכיר מחז"ל שהמכשפה בסה"כ מפריעה [בדוגמת חז"ל מדובר על יולדת]. וכשמגיעים אליה עבור המקשה לילד, היא כביכול מסייעת. ובסה"כ היא רק מסלקת את הפרעתה ולא יותר. כי ברור שהכישוף אינו יכול לסייע בכלום. מניעת הכישוף מסייעת. ותו לא.

פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה..

ובמצב של פיקוח נפש ניתן להתרפא או להינצל בכל צורה שהיא.

Yali 17

New member
לא הבנתי !

אחד אומר מותר, שני אומר אסור .... מה הולך ? מה ההלכה אומרת על מקרה כזה ? מצד אחד זה פיקוח נפש, מצד שני מכשפה לא תחייה, ונאסר לעזר במכשפים. אפילו אם היא "תרפא ", היא תשתמש בשמות הטומאה, ותשביעה בשמות קודש של האל, ובכך יהיה חילול שמיים, אבל אם תעשה כן היא תצליח לעצור בעד הדם מלזרום. מה עושים ??? מתים למען השם ? או שזה בכל זאת פיקוח נפש ?

למעלה