שאלה על כרכן תירס

barazu

New member
שאלה על כרכן תירס

מה צריך ליהיות הגודל של הטרריום שלו (גובה אורך ורוחב???)

Liron Samuels

New member
בר

ענו לך כבר על השאלה הזאת (הרוח הישראלית ענה אם אני לא טועה). במקום לשאול שוב את אותה השאלה תסתכל בתשובות שכתבו לך כבר.

barazu

New member
אם לא שמת לב...

שאלתי עכשיו עוד דברים מה האורך והרוחב ואני תמיד מסתכל במה שעונים לי אז אל תתקוף ישר

Liron Samuels

New member
ואם

תקרא את השרשור קצת למטה של ירח 21 תקבל תשובה גם בקשר לשאלתך על 2 קינגים או כרכנים באותו טרריום. בהקשר של הקינגים מאוד לא מומלץ להחזיק שניים ביחד מאחר והם ידועים כאוכלי נחשים וקניבלים. שמעתי כבר על מקרים שבהם החזיקו 2 קינגים ביחד, אבל ברוב המקרים זה לא מתסדר.

barazu

New member
עוד משהו...

אז אם אני רוצה לזווג שני קינגים מה לעשות??? ועם הכרכנים אני יכול לשים שני כרכנים ביחד עם כן מה צריך ליהיות הגודל של הטרריום???

Liron Samuels

New member
אתה עושה צחוק?

לא קראת את מה שכתבתי בשרשור של ירח 21? לא מומלץ להחזיק 2 נחשים ביחד! כתבתי לך שקינגים יותר בעייתים אבל זה לא אומר שעם כרכנים הכל הולך חלק. אם אתה רוצה לזווג קינגים מה לעשות? אני מניח שהכוונה שלך היא איך כשמזווגים את הקינגים הם לא אוכלים את השני? התשובה היא שמזווגים קינגים אחרי תקופת ברומציה (תרדמת חורף). לאחר הברומציה הזכר מייצר זרע והנקבה מייצרת ביציות. כשהנקבה מוכנה לריבוי היא מפרישה פרומונים וזה מכניס גם את הזכר ל"מצב" רבייה ככה ששניהם חושבים על רבייה ולא על אוכל.

רן333

New member
אם כי, הייתה לי פעם נקבה של

קליפורניה קינגסנייק שכנראה לא שמעה על כל זה: בכל פעם שהפגשתי אותה עם זכר - היא מיד תפסה אותו, חנקה, וניסתה לאכול. מכיוון שיש קינגסנייקים שעושים דברים כאלה, בכל פעם שהפגשתי זכר עם נקבה (ולא רק עם הנקבה הנ"ל) - השגחתי עליהם כדי למנוע קניבליזם.

Nailicq

New member
אין מניעה בכרכנים

אין שום בעיה להחזיק כרכנים בוגרים יחד תוך הקפדה על הפרדה בהאכלה. רצוי שלא יהיו הבדלי גודל חריגים מבינהם.

barazu

New member
תודה לעונים

קודם כל תודה לכל העונים, אם עם כרכנים זה פחות בעייתי מה צריך ליהיות גודל הטרריום של שני כרכני תירס???

barazu

New member
תודה לעונים

1) אצל כרכנים |תינוקים| עדיין הסיכויים לקניבליזם נמוכים 2) מה צריך ליהיות גודל הטרריום לשני כרכנים תינוקים ומה צריך ליהיות גודל הטרריום לכרכנים בוגרים? 3) באיזה גיל כרכנים מגיעים לבגרות מינית?

רן333

New member
באופן כללי,

אני חושב שכדאי ללכת על כלוב שאורכו כשני שלישים מאורך הנחש, ורוחבו מחצית מאורכו. הגובה קצת פחות חשוב. הייתי קובע את הגובה בהתאם לשיקולי נוחות שלי, ובהתאם ל"ריהוט" שבו אני מתכוון להשתמש בכלוב (למשל: אם אתה מתכוון לשים בכלוב ענפים שעליהם ניתן לטפס - אתה יכול להשתמש בכלוב גבוה יחסית).

barazu

New member
שאלה

ואיך קובעים מה יהיה גודל הטרריום לשני נחשים???

למעלה