שאלה על כרון?

amitexc

New member
שאלה על כרון?

אני סובל מכרון כ4 שנים. הייתי מטופל ע"י רפסאל,לא הקפדתי על השימוש בתרופה, היו תקופות של חודשים שלא השתמשתי בכדורים,וגם שלקחתי לא לקחתי באופן סדיר(בגלל התחושה הלא נעימה עם הכדור). עם זאת עברתי בדיקת קולונסקפיה שוב שהתברר שהדלקת עדיין פעילה. בעקבות כך הומלץ לי על התחלת לקיחת סטרואידים ועם עוד תרופה שאני זוכר את שמה אבל היא יותר חזקה . *.השאלה היא אם אני אתחיל לקחת את הרפסאל בצורה סדירה הוא יוכל לעזור ובכך להמנע מהשימוש בסטרואידים ובתורפה החדשה? נ.ב אני יודע שעם התרופות החדשות אני אסבול יותר והרפסאל יהיה יותר טוב לי ולכן אני מוכן "לסבול" ולקחת את הרפסאל מאשר "לסבול" יותר עם התרופות החדשות.

קרון וטיפול

היות וחולי קרון צעירים ובשיא פריחת חייהם הרי שבעייתך שכיחה ואני מבין אותך. הגדולה של רפסל הינה במניעת התקפים ואם יעצו לך לקחת סטרואידים הרי שהתרשמו שאתה בהתקף קשה ולכן רפסל בשלב הזה לא אמור לעזור יש מקום לשיקול קליני של הרופא המטפל

amitexc

New member
אממ קודם כל תודה

אבל מה שמדאיג אותי יותר הוא לא הכאבים,עם זה אני מסוגל להתמודד, העניין הוא שאני לא רוצה לגרום לעצמי נזקים,ושמעתי הרבה סיפורים שאני לא כלכך בטוח לגביי אמינותם,בכל מקרה אם אני אקח עכשיו את הרפסל אז הוא אמור לטפל בדלקת או שהוא לא יכול לעזור ורק הסטרואידים עם התרופה השניה הם הפתרון. העניין הוא שפשוט אני ממש לא מעוניין להכנס לטיפול שההשפעות שלו יותר חזקות. בתודה מראש עמית.

למעלה