שאלה על כסף..

s a l a l a

New member
שאלה על כסף..

סליחה על הבורות .. אבל מה לעשות עד שלא עושים את הטיול אין שמץ של מושג מה כדאי ומה לא .. ולכן אני שואלת אותכם. מה הייתי עושה בלעדיכם ??? אני כול הזמן מתלבטת לגבי הכסף. האם לקחת את כל הסכום לשנה בטרוולים ובנוסף כרטיס אשראי בינלאומי למקרה חירום או שכדאי לקחת חצי מהסכום בטרוול עוד 400$ מזומן ואת כל יתר הכסף להשאיר בארץ ולמשוך בעת הצורך מהכרטיס . אני באמת כבר מאוד מבולבלת .. ואשמח להעצתכם. נ.ב - הטיול מתוכנן לשנה .. ככה שזה לתקופה ארוכה לא לחודש חודשים והסכום המדובר הוא בערך 4000$ - 5000$ תודה רבה !

guymgk

New member
דעה אישית

אני לקחתי 2500 בטראוול 400 מזומן וכרטיס אשראי תיכננתי בעקרון לטייל 7 חודשים ככה וטיילתי בסוף שנה אז כדאי לשנה מעט יותר בטראוולים לא יודע אם את כל ה5000 אבל תעשי חשבון בערך והעצה הכי טובה, אל תתעסקי כל כך בכסף, זה באמת לא דאגה במזרח :) גיא.

motyka

New member
בשום אופן לא לקחת הכל איתך

2000 דולר מספיקים בממוצע ל 4 חודשים, מתוכם לקחת חצי במזומן וחצי בצ'קים. בצ'קים לא לגעת אם רק אפשר, וכשנגמר המזומן למשוך עם כרטיס אשראי עוד 500-700 (או כמה שצריך לאותה מדינה שנמצאים בה)

guymgk

New member
מפתאום להוציא את כל המזומן

תשאירי לך תמיד 200 דולר לפחות בכיס ומוטיקה, אם אתה לא מבין למה, כנראה שאתה לא צריך :)

עמית22

New member
לקחת הכל

אני לקחתי 4000$ בצ'קים ועוד 1000 במזומן. השתמשתי בהתחלה במזומן וכשהגעתי ל- 250$ במזומן עברתי לצ'קים וכשנשארו שם 200$ עברתי לכרטיס. מה שלא יהיה, לא להסתובב בלי דולרים עליך!

AdiX

New member
ההמלצה שלי

אני לקחתי 500 דולר במזומן כאשר המטרה היתה שימוש למקרי חירום בלבד, השתמשתי בהם רק בסוף הטיול. בנוסף אני ממליץ על 1500-2000 דולר בצ'קים והיה לי גם כרטיס אשראי ששימש אותי למשיכת כסף בערים גדולות, ככה שלא השתמשתי בצ'קים כל הזמן. לקראת סוף הטיול קניתי בבומבי עוד טרבלים, זה לא כל כך מסובך מלבד זה שצריך להביא את הכסף במזומן למשרדי אמריקן אקספרס (ניסיתם פעם להסתובב עם 1000 דולר ברופי במזומן בבומבי?)

במיוחד..

אם יש עלייך שלוש טולות ואתה ממש אבל ממש חייב להביא איזה קרים רשול אחת לחברים ממנאלי ועכשיו הגעת ממלנה אז אין מצב לא לקנות משם גם, ואם נפלת על שוטר קשוח, מאוד מומלץ שיהיו עלייך כמה ג'ובות ואם הוא ממש אבל ממש קשוח אז עדיף שעל הג'ובות האלו יתנוססו תמונותיו של לינקולן (לא טעיתי נכון?)

עמית22

New member
לינקולן על העשרים נדמה לי

אבל אם למאה התכוונת, אז מדובר בבן פרנקלין

עמית22

New member
תראי איזה השקעה

הלכתי לבדוק את הנושא בסליק שלי
והממצאים כדלהלן: 1$ - וושינגטון 5$ - לינקולן 20$ - ג'קסון 50$ - גראנט ועל המאה אני זוכר שזה פרנקלין

אין עמית..אני לא יודעת אם זה פה

המקום להגיד לך את זה אבל אתה בהחלט בנאדם שנראה לי ששווה להכיר

למעלה