שאלה על כסף

שאלה על כסף

למרות שמזמן עברתי את התיכון, רציתי לשאול שאלה אם אפשר: איך אתם בנושאים של כסף? האם אתם מנהלים את העניינים שלכם בעצמכם, או שצריכים לבקש מההורים שלכם בכל פעם מחדש? איך זה גורם לכם להרגיש? אם היו נותנים לכם לנהל את כל העניינים הכספיים שלכם בעצמכם (כולל הכל), האם הייתם רוצים בכך, או שאתם מעדיפים את המצב כמו שהוא? אשמח לתשובות.

אני מעדיפה להיות כמה שיותר עצמאית

מהבחינה הזאת... לא אוהבת לבקש מאמא כסף... אבל לפעמים אין מה לעשות...

ItSnowsDownHere

New member
טוב אני לא ממש אוהב לבקש כסף ....

מאמא שלי ... כי לא שיש לה מה לתת לי אבל אני מסתדר .... וברגע שיש אותו, אני לא ישר קונה את הדבר הראשון שקופץ לי מול העיניים... מנסה לחסוך איפה שאפשר ... רק מה שצריך ....

*superstar*

New member
גם וגם...

זאת אומרת, אני בדרך כלל משתמשת בכסף שלי.. אבל לפעמים יש מצבים שאני צריכה שיוסיפו לי (כמו לשיעורי נהיגה) אז אני מבקשת מההורים.

Stillwater

New member
אני...

לא עובדת(מידי פעם בייבסטר, פה ושם אם יש איזה זוג הורים מטורפים שמוכנים להפקיד את היקר להם מכל בידי)אז ככה שהכסף תמיד מגיע מההורים או סבא וסבתא. יש תקופות שאני לא מרגישה בנוח עם זה בגלל שאני מרגישה שאני מבקשת יותר מידי. וכן...הייתי רוצה לעבוד ולנהל את הכספים שלי בעצמי ולא להיות תלויה בהורים, אבל זה המצב כרגע...

Ez sLeeP

New member
אם יכולתי להיפטר מן התלות הכספית

בהורים, הייתי עושה זאת. בקיץ שעבר עבדתי אצל ההורים בבית הקפה שלנו והרווחתי כסף. זה לא היה כאילו הם פשוט נתנו לי כסף, כי עבדתי די קשה עבורו. למשך חמשת החודשים וקצת שזה נמשך (ועדיין קצת נמשך) - כלומר, יש עוד כסף בחשבון, זה נחמד. אני מנהל את הכסף שלי באופן זוועתי, אבל זה רק כי ידעתי שנועדתי לבזבז את הכסף הזה באופן היסטרי. אם הייתי צריך לנהל לעצמי את החיים מבחינה כלכלית אני מניח שהייתי אחראי מספיק בשביל לעשות זאת. בינתיים יש אמא מתי שאני צריך כסף.

השאלה היא מתי יגיע הרגע

ללמוד ולנהל את החיים מבחינה כלכלית? בצבא? אחרי הצבא? אולי בחסכון לטיול שאחרי הצבא? באוניברסיטה? מתי זה יהפוך מניהול באופן זוועתי לניהול נכון ואחראי אם לא תלמדו להתנסות בזה כבר עכשיו? אולי לנערים ונערות בני 17-18 שאוטוטו כבר נחשבים לבוגרים, יש את הזכות להתחיל ללמוד לנהל את כל החיים הכלכליים שלהם, עם קצת עזרה כשההורים עדיין בסביבה? ורציתי לשאול עוד משהו, אם היה מן שיעור/חוג/קורס כזה בבית-הספר שלכם, שמלמד אותכם על ניהול נכון של כסף, ואולי על עוד כל מיני דברים שקשורים בחיים האמיתיים, אתם חושבים שהייתם רוצים לקחת בו חלק? מה הייתם רוצים לקבל משיעור שכזה?

Ez sLeeP

New member
אני מניח שכן.

הייתי נהנה מזה. אני בנאדם סתגלתני ועם כושר תושייה. הייתי שורד גם כעת אם הייתי צריך לנהל תקציב.

Stillwater

New member
אני חושבת...

שבזמן הצבא יש קצת "הקלה" בתחום הכספי. למרות שהמשכורת הצבאית היא לא משהו, פשוט בגלל שבזמן הצבא אתה חי על חשבון הצבא. אוכל על חשבון הצבא, נוסע על חשבון הצבא, קונים פחות בגדים בגלל שבמילא כל הזמן הולכים עם מדים. לכן אני חושבת שכל העניין הזה של ניהול הכספים שלנו מתבטא יותר לאחר הצבא, כשחוסכים לטיול הגדול, ללימודים אקדמיים ובמיוחד, במיוחד אחרי שעוזבים את הבית של ההורים ועוברים לגור לבד,שמה כמובן הכל פתאום בידיים שלנו, לשלם חשמל, מים, מיסים, אוכל וכ'ו. אם היה קורס כזה בשמינית הייתי שמחה להצטרף, אני חושבת שזה היה מועיל לי בעתיד בכל מה שקשור לניהול נכון של הכספים שלי, במיוחד במצב הכלכלי במדינה היום.

or 343

New member
אוי, אני גרועה בכספים....

קודם כל- אני די בזבזנית...ממש לא חוסכת, וגם אין לי חשבון בנק עדיין אז כל מה שיש לי זה דמי כיס... בקיץ ייפתחו לי חשבון בנק (כשאתגייס...) ואז אני בטוח אקח יותר אראיות על כל הנושא.

למעלה