שאלה על כסף

שי קון

New member
שאלה על כסף

אני יודע שהשאלה קצת כללית כמה משלמים היום לגרפיקאי (ביצועיסט עם מעוף) במשרד פרסום וכמובן לכמה שעות האם כשאומרים ביצועיסט זה אומר שהמעצב כותב לו על דף מה לעשות כולל פונטים וגדלים והוא פשוט מבצע כמו תוכי? אני יודע ששאלה על כסף היא שאלה קצת פולשנית, (למי שאין תשובה, בבקשה בבקשה לא להעיר לי על השאלה) אני כמובן לא שואל על המשרות הספציפיות שלכם פשוט אשמח לדוגמאות.

oren*

New member
טבלת שכר לדוגמה

http://www.adman.co.il השאלה מכלילה ולכן גם קשה לתת תשובה אחראית, ישנם סיפורים מסמרי שיער על סטודיואים בהם מתנהל משטר טרור לעומת מקומות אחרים בהם גם בתפקידי הבסיס יש מקום להביע את עצמך ולעשות מעבר להגדרה היבשה של התפקיד. הרוב מסתכם בתיק העבודות וברושם בראיון העבודה - תיק חזק ויצירתי יותר מן הסתם ישרה ביטחון שאפשר להפקיד בידך יותר אחריות מאשר ביצוע טכני "כמו תוכי".

שי קון

New member
תודה, אני אסביר למה שאלתי

אנחנו מחפשים שני גרפיקאים לעבודה אנחנו עיתון, זה אומר שאני לא מחפש ביצועיסט בלבד אלא משהו בין ביצועיסט למעצב (לא יודע איך לקרוא לזה) כל מי שמגיע לראיונות, פשוט לא יודע לעבוד על מחשב ריאיינתי ובדקתי יותר מעשרה אנשים ופשוט לא!!! אני לא צריך מעצב בכיר, אבל מישהו שידע לטפל בטקסטים ותמונות. והמשכורת שאנחנו נותנים יפה מאוד, במיוחד לאור השעות הלא ארוכות (למעט יום לחוץ אחד) איפה כולם ...והיי אורן.

pulse11

New member
טבלת השכר הזו לא משקפת בדרג הנמוך

כשאני אהיה סמנכ"ל קריאטיב אני אוכל להגיד אם גם בדרג הגבוה זה לא משקף. השוואת "רחוב" בין המשכורות של חברים - לצורך העניין עונים להגדרה של ארט עם שנה עד שלוש שנות ניסיון, שעובדים במשרד שמגדיר את עצמו משרד פרסום. חלקם גם במשרדים שהקרדיטים שלהם בטלוויזיה נפוצים מספיק כדי שכל אחד יזכור. חלק מהחברים גם עובדים על פרסומות טלוויזיה, חלק BTL ותדמיות. והשכר הכי נפוץ הוא 5 נטו. שזה משהו כמו 5,300 ברוטו. לגבי קרנות השתלמות/פנסיה - חחחחחחחחחחחחח. עם כל הביקוש העולה, עם כל זה ש"אין אנשים שיודעים לעבוד" - המגמה הברורה של המשרדים זה לזרוק את כל הארטים כל תקופה ולהחליף בצעירים שאפשר לטחון ולשחוט מבחינה כלכלית. יש לי מכר שעובד 8 שנים והוא נמצא עכשיו בצד הלא-נעים של המשוואה, ומכיר את הסירחון של העניין מקרוב. ויקפצו עכשיו כמה "צדיקים" שיעידו שאצלם זה לא ככה וכו' וכו' - ואין מקום לויכוח על זה, כי אף פעם אין לעשות הכללות - אבל זה נראה כמו מגמה, זה נשמע כמו מגמה, והבחורים (ובחורות) שמשתתפים ב"סקר" הזה הם בוגרי שנקר ואחת בצלאלניקית. אה, וזה לא נדיר שעובדים עד 10-11 בלילה, וזה לא נחשב נוספות, או שאפשר להגיע מאוחר למחרת.

למעלה