שאלה על כלל הזהב המתואם

shaharg3

New member
1+n= ביטא(למדא-1)(F'(k

ביטא זה המקדם של C2 בפונ' התועלת למדא-פיחות מלאי ההון

תותחנים

New member
תודה, למה בפתרון שלו למבחן תשס"ה מועד ב

הוא פתר את כל הנושא של דיאמונד באמצעות לגראנג' לעומת הפתרון של החוברת תרגילים ששם זה לא ככה?

shaharg3

New member
האמת שאין לי מושג

גם אני נתקלתי בזה,אני מניח שזה תלוי מה שואלים:כלל הזהב וכלל הזהב המתואם צריך לפתור לפי הנוסחאות. מלאי הון לעובד במצב יציב אפשר לפתור גם באמצעות לגרנז'.אני חושב שאם נתון גם n בצורה מספרית וגם למדא צריך לפתור לפי התפ"ש של הון=שער הריבית והתפ"ש של העבודה שווה לשכר העבודה אתה יודע לפתור את תשס"ט שאלה 6 בחלק ב??

תותחנים

New member
בבקשה, פתרון בע"מ

לא רוצה להתחייב על הפתרון, נראה לי שככה עושים. זה לא מהווה תחליף להיפרבולי... להשתמש רק במקרה חירום... בהצלחה!

moxer

New member
אתם יכולים לעלות את פתרון שלו למבחן תשס"ה ב'

ואת השאלה של מועד א' שאלה 6?

moxer

New member
אני לא מצליחה לפתוח את זה תוכל לעלות שוב בבקש

בבקשה? י ש לך גם את הפיתרון של מועד ב' תשסס"ה תוכל לעלות אותו? הצלחת שם את השאלה 2 ב'? ואת השאלות החישוביות?

תותחנים

New member
אני אסביר את הפתרון במילים של מועד א'

לוקחים את פונקצית התועלת הנתונה ועושים לגראנג' עם מגבלת התקציב (סיגמה תצרוכת פחות סיגמה הכנסה). גוזרים את פונקצית הלגראנג' לפי C וזאת התשובה לסעיף א. בסעיף ב' שואלים על היחס בין R ל-P. לפי המשוואה של סעיף א' את רואה ש-R נמצא במונה וש-P נמצא במכנה. לכן אם R גדול מ-P אז התצרוכת עולה עם הזמן. אם הם שווים אז התצרוכת קבועה ואם R קטן מ-P אז התצרוכת יורדת עם הזמן. לגבי החישוביות של תשס"ה מועד ב' אין לי מושג... מקווה שלא יופיע

תותחנים

New member
u= 2*C^0.5/(1+p)^t

יש גם סיגמא לפני אבל היא לא ממש משנה כי גם ככה לא מתייחסים אליה בגזירה.

תותחנים

New member
ככל הנראה התשובה היא

שחברות הביטוח נמנעות מעיסוק במקרים סוציאלים מכיוון שמעורבות הממשלה היא גבוהה בנושא הזה וזה עלול לגרום להפסדים לחברות הביטוח. אני ממש לא בטוח שזאת התשובה הנכונה, אשמח אם מישהו יוסיף על זה משהו.

moxer

New member
נראה לי שגם העובדה שהיא יכולה להתקיים רק כשיש

את חוק המספרים הגדולים ובמקרה כזה.. אין את חוק המספרים הגדולים... נראה לי בעירבון מוגבל ביותר

garysnail

New member
לדעתי-

חברות הביטוח יפסידו אם יבטחו במקרים סוציאלים כי יבואו אליה החולים, נכים, מובטלים.. אז אין לה למה להיכנס לשוק הזה.

למעלה