שאלה על כיסוי ראש

אiר1

New member
פשושית

אני לא מתעסקת בכך כלל, זה רק עלה לי ביום-יומיים האחרונים... אני לי בעיה ללכת גם בין הטיפות וגם בגשם סוחף, כשאני מאמינה בצדקת דרכי ושוב... על מה יישר כח??

נעה שחר

New member
האמת שאני הורדתי עוד הרבה לפני ההחלטה

הסופית על הגירושין... הייתי הולכת עם מטפחות מהממות (שהעפתי לפני חודש), אבל תמיד מקפידה לטפח את השיער (פאנים וסיליקון..), אחרי שנוכחתי לדעת שאם לא - יש נשירה והשיער נעשה מגעיל... בקיצור, לא היה לו על מה לריב אז הוא אמר שאני מטפחת את עצמי בשביל אחרים, הוא לא הבין שזה בשביל עצמי וגם בשבילו, שלא אראה כמו אריהה ברגע שאוריד את המטפחת... לא יכולתי לסבול את זה שאני מסתירה את הדבר שאני הכי אוהבת בעצמי בשביל הגבר שלי, ובתמורה סופגת אלימות מילולית נפשית ופיזית... (זה בלי קשר לכיסוי.. אבל גם יום אחד הוא גזר לי את השיערות..) את הכיסוי הורדתי יום אחרי הלידה של הבת השניה... בהדרגה כמובן, בהתחלה בבית ואח"כ בכלל... הרגשתי ערומה באיזה מקום, אבל מצד שני - הייתי שוב ילדה... שנה וחצי אח"כ נפדנו.. ועד היום הוא מקנא לי.. לא שאני כזאת דוגמנית...

אiר1

New member
אני הקפדתי להסתיר את השיער היטב בתוך הכובע

כשהייתי נשואה, וגם השיער אז היה קצוץ, ולא היתה שאלה בכלל. עשיתי את זה בלב שלם ובשמחה. אבל אחרי שהתגרשתי, למרות שלא ממש השקעתי זמן ומחשבה בזה, בכל זאת... הנחתי לשיער לצמוח ולאט לאט לצאת מחוץ לכובע/בנדנה ועכשיו אני עם השאלה הזאת. מה שחווית הוא מאד קשה ומצער. את מטפחת את שיערך, כך שבשבילך זו לא בעיה. אני שונאת להתעסק עם זה. בכלל, כל מה שקשור לאיפור והתעסקויות "נשיות" - לא מעניין אותי ואני מצמצמת את זה למינימום האפשרי. ואני הייתי דוגמנית.

אור יקרה נראה לי כי ההתלבטות שלך היא.....

כיצד להכיר ולפגוש בני זוג פוטנציאליים ,ופחות האם להוריד או לא. תשאלי את עצמך אם היית יוצאת כרגע עם מישהו שמקבל אותך כמו שאת ( עם כיסוי הראש ) האם היית מורידה? דבר נוסף הוא מה אנו רוצים לשדר מבחינת הרמה הדתית שלנו , וכיון שהבלבול הוא באיך להכיר בני זוג פוטנציאליים- השאלה איזה בן זוג היית רוצה? באיזה רמה דתית? היית רוצה אחד כזה שחשוב לו כיסוי ראש או לא ? ולפי זה תפעלי אם את רוצה שיהיה כזה שאכפת לו אז גם לך צריך שיהיה אכפת ואם לא- אז לא! ואל תדאגי לגבי איך מכירים זה מאד דומה בעולם החילוני בהתאמות כמובן. חברים ומשפחה = יביאו לך כבר הצעות אז זה לא מפריע להכרות . לגבי השאר שוב אנחנו חוזרים לשאלה איזה בן זוג את מחפשת.

אiר1

New member
נכון מיוחד, אתה צודק

לא הייתי מורידה, אם זה לא היה מהווה בעיה בהיכרות עם בן זוג פוטנציאלי. אבל אני חושבת שזה כן מהווה בעיה, כי שוב, אם אני נמצאת במקום הומה אדם, ואני עם כיסוי ראש, אז ברור שאף אחד לא יפנה, כי יחשוב שאני נשואה, אז מה יצא לי מזה שאני כזאת "צדיקה"? יצא שאני מפסידה. אז שכרי בהפסדי? אני שלמה עם עצמי ואף יותר מכך. אני יודעת שאם אתחתן שוב, אהיה עם כיסוי ראש, אבל איך אכיר מישהו כעת? חברותיי ליישוב מתפעלות ממני על זה שאני עם כיסוי ראש ומחמיאות לי על כך, אבל מה יוצא לי מזה? כל אחד עסוק במשפחתו, ואני לא צריכה לספר לך, שאפילו הרווקות יושבות בבית וסופרות כוכבים, מחכות שיתקשרו אליהן ומתאכזבות כשלא זוכרים אותן... אז אני לא מתכוננת להיות כזאת מסכנה ופאסיבית. כי אני לא כזו. בשום תחום. וגם לא אהיה בזה. המשפחה שלי חילונית, אז אין לי ציפיות מהם... ולגבי איזה בן זוג אני מחפשת... ממש לתת פה רשימת מכולת? ודבר נוסף... ככה לסבר את האוזן (הוירטואלית)... כשיצא לי להכיר דרך אתרי היכרויות ופגשו אותי... התלוננו בפניי שאני יותר מדי דוסית, שהחצאית ארוכה מדי, אבל לא אמרו דבר על הכיסוי... יצאתי איתם ככה, עם הכובע, ולא היה אכפת להם. להיפך. אחד מהם אפילו התלהב ואמר: "איזה כיף, יחשבו שאת אישתי!".

ותשחק

New member
אור יקרה!

לצערי, איני יכולה לפרט מעבר לכך, אז רק אענה בקצרה: פעמיים שאלתי פוסק על הורדת כיסוי ראש, ובשניהם לא התלבטתי: פעם אחת לפני הגירושין בתקופה הארוכה בה הייתי מסורבת גט, ופעם שנייה, לאחר הגירושין. התשובה הראשונה היתה שלילית לחלוטין, והתשובה השניה יותר מורכבת, כשמצד הדין אסור, אך ישנם כל מיני היתרים, כל מקרה לגופו. אני נהגתי רק לפי הפסיקה שקיבלתי, וכשקיבלתי היתר (לכאן או לכאן) לא התלבטתי. זאת אומרת, אם יש היתר, אז אין מה להתבייש משום דבר, ומאף אחד, ובאף מקום, ולא משנה מה יחשבו עלי, כי אני עומדת בעניין זה רק מול רבש"ע. במקרה שלי, אף אחד לא "חשד" ברמת דתיותי, או הרים גבה, וגם אם כן, אני לא חשתי בכך, כי הייתי מאוד שלמה עם עצמי מול ה' בלבד, ובעצם זה הדבר החשוב. ולגבי עניין הגברים שעלה פה - יש צד שהגברים נרתעים מנשים עם כיסוי ראש, אך אני קוראת כאן גם דברים אחרים.. לכן את זה צריך לשאול בעיקר את הגברים..

אiר1

New member
../images/Emo13.gif

שוב, תודה! ובהצלחה גם לך

אiר1

New member
חח

הדרישות היום של הגברים, הן הרבה יותר מסתם עיניים יפות...

ותשחק

New member
מה שתעשי..

לפי ברכת הרב, אל תהססי לרגע, ותרגישי הכי בסדר וטובה בעולם, ואל תייחסי חשיבות לשום מבט וכו'. בעצם, בכלל אל תצפי לזה, ואז זה גם לא יגיע. הרבה טוב, ושהחתן יגיע בכל מקרה, כך או אחרת!

אiר1

New member
../images/Emo13.gif איזה חמודה, תודה

הרב אפילו איחל לי שזו תהיה התחלה לבשורות טובות... תודה רבה!

אiר1

New member
בהחלט יהיה שונה ומוזר

אבל תודה ובאמת מקווה שזה יהיה לטובה

כיסוי ראש

אני חושבת שצריך שאלת חכם, ובקשר לכובעים אני חושבת שתמשיכי ללכת כך ואת יכולה להוציא מעט מהשערותיך החוצה, כך תרגישי יותר טוב עם עצמך! אני שאלתי רב לגבי נשים גרושות האם להוריד את הכיסוי, והוא ענה: שאם קשה לכן ללכת עם כיסוי אפשר ללכת עם פאה... אני מאחלת לך שתצליחי בכל דרך שתבחרי !! (אני גרושה כבר חמש שנים ואני חובשת פאה וכך אי אפשר להבחין אם אני נשואה או גרושה.) --עדיף שתתייעצי עם רב אישי!!

למעלה