שאלה על כיסוי ראש

אiר1

New member
שאלה על כיסוי ראש

בעקבות השרשור שהיה כאן בימים האחרונים על ההיכרות עם האקס, זה העלה בי מחשבות. אני גרושה כבר שנה וחצי ועדיין עם כיסוי ראש. חברות גרושות הטיחו בי כבר הרבה, פעמים שאני צריכה להוריד כבר את הכיסוי ראש. לא חשבתי לעומק למה אני עדיין איתו. אולי בגלל שזה נוח (לא צריך להקפיד לסדר את השיער כל הזמן...), אולי ההרגל, אולי בגלל שתמיד אהבתי כובעים, גם כשהייתי רווקה וחילונית ואולי בגלל שאין לי כח לתגובות של הסביבה. מה דעתכם/ן? להוריד או לא?

תעשי סיבוב , נראה

איך זה יושב עלייך.... הממ... דווקא לא רע... אבל תיראי טוב יותר בלעדיו :) *הכותב אינו אופנאי (סטייליסט בלעז), והמשתמש\ת בחוות דעתו עושה זאת על אחריותו\ה הבלעדית המלאה וההיקפית. ט.ל.ח.

אiר1

New member
../images/Emo13.gif

ומה אתה אישית חושב, על אשה שאתה נפגש איתה בדייט והיא עם או בלי כיסוי ראש? זה משפיע על ייחסך אליה?

ארגיש בנוח

יותר לולי היא תכסה את ראשה. אבל אחרי הכל מדובר בפרט די שולי, לא כן?

אiר1

New member
זהו, שאני לא יודעת

זה כנראה ענין אישי, היחס לזה. כי מצד אחד לגברים זה לא אכפת ומצד שני הנשים מעודדות אותי להמשיך עם הכיסוי ראש, אז איפה אני?

נעה שחר

New member
איזה נשים מעודדות אותך???

תהיי נאמנה לעצמך!!! תחשבי על כל הפלוסים והמינוסים ותחליטי מה הכי טוב לך... רק את יודעת מה הכי טוב בשבילך, את יכולה לקבל עצות ודעות, אבל ההחלטה היא שלך.

אiר1

New member
כל החברות שלי

שמחווירות, כשאני עוברת והבעל שלהן בסביבה... וגם כמו שאת רואה כאן, אני מקבלת "יישר כח" על הכיסוי ראש, אם אני מבינה נכון. אני אכן עושה בדיוק כמו שאת אומרת - מקשיבה לכולם ולבסוף מחליטה בעצמי. נדמה לי שכבר החלטתי.

בוקר טוב ...

השאלה הזו מוכרת ... הייתי מציע לך , שבנושא כספי תתייעצי עם בנקאי ... וכן בדומה לכך בעיניני הלכה ... ולעידוד הייתי אומר ש `סוף הכבוד לבוא` ... ראי את תותי ותביני ... בהצלחה ושבת שלום

היי

אני חושבת שההחלטה הזו צריכה להיות שלך בלבד ואם את רוצה לדעת מה ההלכה אומרת על כך את צריכה לשאול את הרב שלך כי אין פסיקה גורפת לכאן ולכאן ישנם קהילות ששם מקובל שנשים גרושות נשארות עם כיסוי ראש . אבל שוב תתיעצי עם עצמך ובמקביל עם רב שאת מכירה . בהצלחה.

אiר1

New member
הרב שלנו מתיר

עכשיו אני באמת נשארת עם השיקול האישי שלי. אבל כשאני שומעת דיבורים על מה "מכובד יותר" אני שוב מבולבלת. מה הקשר פה לכבוד?

אiר1

New member
צהריים טובים...

נכון הדבר, ואני יודעת שהרב שלנו אומר לגרושות להוריד את הכיסוי. אבל לא הבנתי את הרמז שלך לגבי 'כבוד לבוא'... אשמח להבהרה.

נעה שחר

New member
אם לא בא לך בכלל, וזה לא מפריע לך אז מה השאלה

? ולפי ההלכה אישה גרושה חייבת בכיסוי ראש... מכירה מישהי, בעצם 2, שערו לפיאות כדי שיהיה פחות מורגש...

אiר1

New member
ממממ

פיאות לא בא בחשבון. זה לא שלא בא לי בכלל, אלא אני פשוט מרגישה שכשאני נמצאת בין אנשים, ואני עם כיסוי ראש, אז גם אין סיכוי שמישהו יפנה אליי, כי כשאני עם כיסוי ראש, באופן טבעי יחשבו שאני נשואה ולכן אני אולי חוטאת לעצמי ולמטרתי? אני לא לחוצה להתחתן, אבל גם לא רוצה לאפס את סיכויי בעצם זה, שאני עם הכיסוי.

נעה שחר

New member
תלוי באיזה חברה את..

מכירה גרושה חרדית, שלאהורידה את המטפחת והתחתנה אחרי שנתיים.. אולי את יכולה ללכת עם משהו יותר סמלי.. כובע כזה קטן, סרוג, ושאר השיער בחוץ..

אiר1

New member
נעה

אני גרה בחברה של מתנחלים... כיפות סרוגות, אבל בישוב תורני. יש לי גם מטפחות יפייפיות וגם כובעים מלאי שיק ואני נותנת דרור לתלתלים להשתולל ולהתבדר מחוץ לכובע... אבל בכל זאת, כשיש כיסוי ראש, מי שרואה אותי מהצד, חושב שאני נשואה, אז מה בעצם אני עושה עם זה?

נעה שחר

New member
כיסוי ראש חלקי פחות מחייב...

אגב, אני לא זוכרת - יש לך ילדים? אם את הולכת עם ילדים ישר יחשבו שאת נשואה ולא יפנו אלייך... וגם, את גם יכולה ליזום...

אiר1

New member
פחות מחייב שמה?

כן, יש לי שלושה אפרוחים. ולגבי ליזום... נשאיר להם את התפקיד להזיע... הם אוהבים את זה וזה מאד בריא להם

נעה שחר

New member
אם את שמה כובע "שיקי" ותלתלייך משתוללים להם,

לא חושבת שיחשבו ישר עליך כ"נשואה"...

למעלה