שאלה על כיוון הבד

ayala26

New member
שאלה על כיוון הבד

איך מזהים בחתיכת בד לא מזוהה (לא כזו שנקנתה לפי מטר ואז הרוחב ידוע והוא 1.50) מה הרוחב ומה האורך ולאיזה כיוון צריך להצמיד את הגזרה כדי לחתוך לפי "כיוון החוט". מקווה שברור, המושגים בעברית קשים לי.

כיוון חוט

אז קודם כל אם הבד הוא לא קטיפה או קורדרוי, או בד שיש לו כיוון בהדפסה , בדרך כלל אפשר להניח לאורך או לרוחב זה לא משנה חוצמזה בדרך כלל חוטי האורך- השתי הם דקים יותר, אם כי לא תמיד

ayala26

New member
למה בגזרות בורדה וכדומה יש חץ לסימון כיוון

החוט האם החץ מתייחס לכל כיוון - רוחב או אורך וזה לא משנה?

ayala26

New member
אה, זו כבר כמעט תשובה אחרת

אז זה כן משנה, אז נחזור לשאלה המקורית: בפיסת בד כלשהי איך מזהים את כיוון החוט

לפי מה שעדי כתבה: חוטי השתי בדרך כלל דקים

יותר. החץ המסומן מתייחס לחוטי השתי. אם את לא מצליחה לזהות, אז לפחות הקפידי ליישר את הסימון תמיד לאותו קו. לא להניח חלק במאוזן וחלק במאונך. אם את בכלל לא מצליחה לעקוב אחרי כיוון החוטים את יכולה לפרום חוט אחד וליישר לפיו, ולקוות שהבד עבר אשפרה טובה ושהערב לא עקום, כמו שקורה לפעמים. אני לא הייתי גוזרת בגד חשוב מפיסה שאני לא מצליחה לאכן את חוטי השתי/ערב שלה.

ayala26

New member
תודה

זו היתה שאלה כללית כי עניין אותי לדעת. אני לא תופרת בגדים בכלל אבל גם בגזרות של דברים אחרים כמו בובות, תיקים וכובעים יש את החץ הזה. טוב לדעת,

אני רוצה לחדד פה נקודה חשובה מאד;

סימון החוט הישר על הגזרה *חייב להקביל* לחוט השתי או חוט הערב. פחות חשוב אם הוא מקביל לזה או לזה, כל זמן שהוא מקביל. אם מזלזלים ומטים את הגזרה ביחס לחוט הישר כל הבגד מתעקם ונופל רע על הגוף. אי אפשר להפריז בחשיבות ההקבלה של הסימון לחוט הישר.

רות מלר

New member
אני רוצה לחדד את דברי השכנה

כשבוחרים כיוון "ישר" הוא צריך להיות עיקבי בכל חלקי הבגד

lirola

New member
אני סבורה שזה תלוי גם בעיצוב

אם את עושה שמלה משני חלקים ואת רוצה פסים לרוחב בחלק אחד ולאורך בחלק השני, את יכולה לגזור איך שבא לך. מדוע שזו תהיה בעיה?

ayala26

New member
ראיתי דבר כזה בחוברת בגדי ילדים

הם הראו את אותה שמלה לילדה קטנה ב-2 עיצובים. אחד בבד חלק ואז גזרו לפי כיוון החוט והשניה בפסים והם גזרו את החלקים באלכסון! אבל אני מניחה שזה גם משנה את נפילת הבד או שאולי בכותנה שהם בחרו זה לא משנה או שבגלל שזו ממילא שמלה קטנה לילדה קטנה לא מבחינים ממש בהבדל בנפילת הבד.

lirola

New member
אני חושבת שזה תלוי בבד וזה יכול להוסיף הרבה

לעיצוב.

puppylove104104

New member
כי לכל כיוון יש את המתיחה שלו

כמובן שזה תלוי בבד - אבל בכותנה, למשל (מהניסיון שלי, לפחות), השתי בד"כ לא ניתנים למתיחה, חוטי הערב טיפה נמתחים, והאלכסון הכי גמיש (כמו בכל הבדים הארוגים, אני מניחה). לכיוון המתיחה יש חשיבות באיך הבגד מונח על הגוף וכיצד הוא נופל. וזה יכול להיות מאוד בעיה - בעיקר אם גוזרים באותו הבגד בכיוונים שונים.

ayala26

New member
אני לקונית כשאני כותבת במקלדת הוירטואלית

איפה שאפשר לבחור סמיילים במקום להקליד אני מעדיפה

למעלה