שאלה על כדאיות

1שילגיה

New member
שאלה

יש לי 100,000 ש"ח והציעו לי בבנק ריבית של 3.8 לפק"מ חודשי. נראה לי קצת נמוך אבל אני לא מבינה בזה. האם כדאי להכניס את הכסף למק"מ? אני נורא מתלבטת... עזרתכם בבקשה.

yair24

Member
זה לא נמוך.

מצד שני יש השקעות הרבה יותר טובות מאשר פק"מ שהבנק לא מגלה לך עליהם וזה באמת מק"מ, אם את קונה היום מק"מ לטווח של שנה את יכולה לעשות תשואה של 5% שנתי. הבעיה היא שהבנקים לא ששים כל כך מהר לספר לך על מק"מ וכשאת כבר שואלת אותם אז הם מביאים לך עמלה שנקראת דמי משמרת שמורידה את הכדאיות לקניית מק"מ. לכן הפיתרון הוא להתמקח איתם על גובה דמי המשמרת מ0.5% שנתי ל0.25% שנתי והדרך להתמקח איתם היא פשוט מאוד לבוא ולהגיד להם שבבית השקעות הציעו לך לקנות מק"מ ולא לשלם דמי משמרת בכלל, ושאם הם לא מוירדים לך את דמי המשמרת את עוברת לבית ההשקעות. הטיעון הזה יפיל אותם והם מיד יורידו לך את דמי המשמרת ל0.25%. אם את ממש מהמהדרין את באמת יכולה ללכת לבית השקעות ולקבל את התנאים שציינתי, אבל המעבר לבית השקעות הוא קצת יותר מסובך כי הוא דורש פתיחת חשבון נאמנות, לימוד לתפעל מערכת מסחר בבורסה שמאפשרת לקנות ניירות ערך (מק"מ זה נייר ערך), ולא מתאימה לכל אחד. יאיר

1שילגיה

New member
תודה על תשובתך, הבנקאי דווקא כן

הציע לי מק"מ 4.5% שנתי. אני פשוט רציתי חודשי. בגלל חוסר ההבנה שלי הלכתי על "בטוח".

yair24

Member
שימי לב אני דיברתי על 5%

הבנק אמר לך 4.5 בגלל ה0.5% השנתיים שהוא לוקח לך דמי משמרת. על סכום של 100000 שקל זה יוצא 500 שקל לשנה. 200000 שקל זה 1000 שקל בשנה.

ליאיר שלום בקשר למק"מ

האם אני אקבל תשואה של 5% גם על סכום כסף של ארבעים אלף ש"ח ?? האם הריביות של מק"מ הן קבועות או משתנות ?? האם אני משלמת עמלת קניה ועמלת מכירה כמו בקרנות נאמנות ובאיזה גובה הן ?? האם יש סיכון בהשקעה זו ?? בתודה

yair24

Member
תשובות

גם על 40000 שקל תקבלי 5% שנתי אבל לא אם תעשי את זה דרך הבנק אלא רק אם תעשי את זה דרך חברת השקעות פרטית שלא לוקחת את העמלות של הבנק. בבנק משלמים עמלת קניה 0.1% עמלת מכירה 0.1% ודמי משמרת 0.5% שנתיים אחרי התמקחות אפשר להוריד את דמי המשמרת ל0.25%. את ה5% את תקבלי רק עבור מק"מ לטווח של שנה. ולא למקמים היותר קצרים. יש סיכון אלטרנטיבי בהשקעה הזאת בדיוק כמו שיש סיכון אלטרנטיבי גם בפק"מ למשל אם את שמה את הכסף במק"מ והריבית במשק עולה בצורה דרסטית אז המק"מ שלך אמנם ייתן לך בפקיעה שלו את הריבית שהיתה אבל אם הריבית במשק עלתה אז הפסדת את מה שהיה קורה אילו היית מחכה כך וכך זמן ורק אז קונה את המק"מ. יאיר

yair24

Member
דרך אגב אזהרה קטנה

אני לא מיעץ פה לאף אחד ללכת לבית השקעות. וגם אם כן כדאי מאור להיזהר השוק מלא בשרלטנים שיבטיחו לכם הרים וגבעות. המתכון הכי טוב להפסיד את כל הכסף שלכם הוא להיכנס לתחום שאתם לא מבינים בו, אם זה נדל"ן אם זה בתי השקעות ואם זה לא יודע מה... מניות ואופציות. אם מישהו רוצה להיכנס לתחום של השקעות כדאי שילמד את הנושא לעומק לפני שהוא עושה צעדים שהוא עלול להתחרט עליהם. אחרת קחו את ההמלצות של הבנק או של יועצי ההשקעות בבנק ותשנו בשקט בלילה. יאיר

למעלה