שאלה על כאבים

קריןעדי

New member
שאלה על כאבים

שלום בנות רציתי לדעת מה המכניזם של הכאבים במחלה שלנו...לדוגמא, אני גם סובלת ממיגרנות ומבינה היטב את המכניזם של הכאב, איך הוא מתחיל, מה קורה בזמן התקף ואיך התרופות משפיעות. עם האנדו' אני לא מבינה. שאלתי, קראתי ופשוט לא מובן לי כי גם כשהייתי בדיכוי היו לי כאבים. בגדול כואב לי כל השנה...נדירים הם הימים בהם לא כואב בכלל...יש גם ימים עם כאבים בלתי נסבלים, כמו היום ואני לא מצליחה לשייך את זה למחזור או לביוץ למשל. ברור שלפני המחזור ובזמן ביוץ יש התקפים יותר חזקים אבל לפעמים, בלי שום סיבה יש התקף קשה במיוחד, על גבול שיתוק, כמו היום... אשמח לשמוע הסבר... עוד שאלה אם אפשר...איך בודקים מעורבות של שלפוחית השתן. יש בדיקות מסוימות שמראות על קשר בין אנדו' לבעיה בשלפוחית ? תודה מראש ! מאחלת שבוע טוב לכולן !

זואילי

New member
אין לי מושג במכאניזם

אבל זה בדיוק העניין - אנדומטריוזיס יכול לכאוב גם בלי קשר לימי הווסת והביוץ. וזה היה נושא לויכוחים ביני לבין רופאי פוריות שונים, שחשבו שהם יודעים מתי כואב לי, כי ככה אומרים הספרים... (אוי, תמיד יש לי בחילה מהמשפט הזה... הספרים... ברררר). יקירה, אם יש אנדו, אז יש נשים שיסבלו כאב כל יום. כל היום. כל השבוע. כל החודש. כל השנה. שנים. גם על דיכוי. הכל תלוי במקרה המסויים של כל אחת. ממש לא בהכרח שכואב רק בווסת. כשאנחנו נבין את זה - אולי גם הרופאים יבינו את זה. מה ההסבר? צריך לשאול רופא שמבין. מעורבות שלפוחית - ניתן לבדוק באולט' כליות ושלפוחית. בהמשך אם יש ממצאים אז יש עוד כמה בדיקות פולשניות.

kikona126

New member
קרין לא קשור לשאלה שלך

כי אין לי ממש תשובה, אבל אפשר להתיעץ איתך לגבי מילים בצרפתתית? יש לי פה תור לגניקולוג ביום רביעי ואני רוצה להגיע מוכנה, אולי אפילו לכתוב את מה שיש לי להגיד בצרפתית בשביל שאני אהיה מובנת...

קריןעדי

New member
בכיף !

היי אשמח לעזור לך תשלחי לי מסר ! אראה את זה בערב (אני עוד מעט יוצאת מהבית)

galim29

New member
קארין יקרה

אם יש משהו שלמדתי לגבי האנדו זה שאין משהו שתקף לכולן או שאפשר להבין בצורה הגיונית. אין פה מכאניזם ברור ומוגדר. לי אין מחזור כבר שנים ועדיין כואב לי לפעמים ותחושה של לפני מחזור או סתם כאבי אנדו בלי הסבר מיוחד. יכולה להיות הקלה אם מקפידים על תזונה מיוחדת (לפחות אצלי הקל משמעותית) ואז רמת הכאבים פוחתת. זה מה שאני יודעת. מנסה גם לשמור לא להכניס את עצמי למצבי לחץ, ועומס פיזי כי כשמתאמצת פיזית זה ישר זורק אותי לכאבי אנדו. לא להרים או לסחוב דברים כבדים (שישיית מינרלים למשל זה כבד לאנדואית) או לעשות פעילות גופנית מאומצת. אני משתדלת גם לא להתאפק יותר מדי כשצריכה לשירותים, כן, כן, כשסוחבת יותר מדי זמן בלי, לוחץ לי על המוקד ואז בהחלט כואב. לנסות ללמוד לזהות את מה שגורם או מגביר את הכאבים אצלך בגוף, לפני שזה מתחיל. אפילו לרשום לך יומן כאבים. אולי תזהי דברים שחוזרים על עצמם ולא שמת לב? תנסי שבועיים למשל לרשום מתי כואב, באיזו רמה... לפרט. לגבי השלפוחית שתן, זואילי ענתה לך ואני מצטרפת שזה המקום להתחיל איתו לבדיקה. את יכולה להתייעץ עם הרופא המטפל באנדו, לא זוכרת אם את מטופלת במרפאה.

זהבה240

New member
זה יכול להיות מאוכל

תשימי לב למה שאת אוכלת בימים הללו. אם את אוכלת מאכלים מעוררי דלקת, אז ברור שזה יוציא לך התקף. לפעמים הוא יכול להיות גם יותר גרוע מהתקף שבגלל המחזור. כמובן, שאם יש את שני הדברים, אוכל רע לאנדו' + מחזור= אז כבר נוצרת לך בגוף חגיגה. אצלי, המיכאניזם הזה מאוד ברור. בהצלחה בהבנה זהבה

למעלה