שאלה על יתושים

• פותח הנושא zola
  • פורסם בתאריך

zola

New member
שאלה על יתושים

יש את המכשירים נגד היתושים שמפיצים חומר שגורם ליתושים לאבד את יכולת התעופה ולנחות נחיתת אונס.מזה החומר וכיצד הוא עובד על היתושים? תודה.

את לא מתכוונת במקרה לk400 וחבריו?

לא נראה לי, אבל אם כן: קוטלי החרקים האלה הם בעצם גז עצבים עיראקי. הגז גורם לחוסר תקשורת ברמת הסינאפסה, ובעצם מידע עיצבי לא עובר ממוח היתוש לשאר היתוש (למרות שלא ברור אם היה בכלל קשר כזה מלכתכילה
), ואז שום איבר לא מקבל הוראות פעולה, ובעצם היתוש מת משעמום טוטאלי, כי אין לו אטרופין.

לא בכמויות

התשובה שלי דלעיל היתה רצינית ועניינית לחלוטין. עוד לא יצא לי לנסות K400 בכמויות שעלולות להשפיע על שיקול הדעת שלי ועל מה שאני כותב בפורום, ואין לי כוונה כזאת. עשו ניסוי כזה בצפון עיראק לפני 15 שנה, ותראי איזה שם יש לכורדים היום. אני לא רוצה להסתבך עם דה-לגיטימציה חברתית.

נועם@בת

New member
פירתרין- החומר הפעיל הוא פירתרין

(מקוה שלא התבלבלתי ברגע האחרון) והוא דופק איזה אנזים שפעילותו חיונית להפעלת שרירי התעופה. החומר יעיל נגד מעופפים ומקפצים למיניהם, כי הוא משתק אותם- אחר כך הם פשוט מתים מרעב. או מתים שיתר הרעלים שמכניסים לאותו בקבוק ריסוס.

אולי "פרמתרין" ?

חומר די פופולרי בצבא. למרות שהזבובים בבסיס שלי כ"כ התרגלו לחומר, עד שהם יכולים לשחות 80 מטר פרפר בשלולית של פרמתרין, לצאת, לנער את הזרבובית, ולעוף חזרה למטבח כמו בואינג (ראיתי אותם עושים את זה)

למעלה